KBDB Antwerpen huldigde zijn provinciale kampioenen

De locatie die de Antwerpse KBDB Antwerpen ook dit jaar weer heeft uitgekozen is het Aldhem hotel in Grobbendonk. Dat de Antwerpse kampioenen en sympathisanten de vorige jaren tevreden waren, bleek uit de talrijke opkomst, ongeveer 240 genodigden melden zich present, veel meer dan de vorige jaren.

Mooi gedekte tafels, een leuke sfeer en zeer lekker eten, de huldiging was goed begonnen. Eerst een voorwoordje van het Antwerpse bestuur en onze nationale voorzitter, Dhr. Van Bockstael, waarin hij iedereen welkom heet en blij is met de grote opkomst op deze dag. Toch durft hij het even te hebben over het debacle rond de kleine halve fond.  Hij wil hier liever op deze moment niet dieper op ingaan gezien het gevoelige karakter en zei al lachend dat het ook te lang zou duren mocht hij het hierover verder hebben. Het publiek kon dit wel smaken!


Voorwoord Antwerps voorzitter, Jef Van Elsacker.

Tussen 2 gangen door kwam Tom Aerts van de Jeugd en Beginnelingen Club Antwerpen een woordje tot het publiek richten en dit met duidelijke woorden en een duidelijke vraag.  Hij wil er bij deze nogmaals op wijzen dat zij niet alleen instaan voor de jeugd maar dat ook alle beginnelingen bij hun terecht kunnen. De laatste jaren wordt er meer over de ‘Jeugdclub’ gesproken en voelen de ‘Beginnelingen’ zich minder aangesproken wat zeker het geval niet mag zijn. Hij richtte zich ook even naar de kampioenen van vandaag met de vraag of ze ook willen meewerken aan het motiveren en begeleiden van deze jeugd en beginnelingen. Iedereen weet dat het niet makkelijk is als beginnend duivenmelker om mee te spelen met de grote en ervaren massa en dat zonder begeleiding, tips & tricks en steun van de ervaren mannen, deze groep snel gedemotiveerd is en dikwijls na 2 à 3 jaar er al mee stoppen. Dit moet natuurlijk vermeden worden. Hopelijk is deze oproep niet in dovemansoren gevallen en staan er meer mensen open om de jeugd en beginnelingen bij te staan met raad en daad! Een soort peter-en/of meterschap.


Tom Aerts met een duidelijke oproep voor meer aandacht voor de ‘Jeugd en Beginnelingen’.

De eerste huldigingen zijn de Antwerpenaren die een nationale, zonale of provinciale overwinning hebben behaald wat er toch weer heel wat zijn.  De groep was zo groot dat de bijeengekomen pers ze niet allemaal op 1 foto kregen waarna we ze ingedeeld hebben onder de categorieën ‘jonge’, ‘jaarlingen’, en ‘oude’.


De groep met Antwerpse nationale, zonale en provinciale winnaars werd zo groot dat het onmogelijk werd een mooie groepsfoto te maken, hierdoor werden ze onderverdeeld in de categorieën winnaars bij respectievelijk de oude, jaarse en jonge duiven.

Tegen 18u was het dan tijd om de Antwerpse kampioenen te huldigen met op kop algemeen provinciaal kampioen, die ook gehuldigd werd als keizer, daar hij al 3 jaar na mekaar algemeen provinciaal kampioen is, Dirk Van Dyck. Zo bescheiden als Dirk Van Dyck is relativeert hij dit allemaal daar hij het tot het einde van het seizoen dit niet had verwacht maar is uiteraard zeer tevreden.  Wat zeker terecht is, hij kan trots zijn op zijn behaalde overwinningen. Nogmaals proficiat Dirk!


Een trotse Dirk Van Dyck met vrouw en dochter.


Nrs. 1 – 2 en 3 van de algemene Antwerpse kampioenen. Dirk Van Dyck (Zandhoven) – Stickers/Donckers (Lille) – Dirk Van den Bulck (Grobbendonk).


Winnaars van de sponsorwedstrijden.

Nogmaals onze welgemeende felicitaties aan alle Antwerpse kampioenen! U kan door hier te klikken nog eens alle uitslagen van de provinciale kampioenschappen rustig nalezen.


Moe maar tevreden gingen de bestuursleden van KBDB Antwerpen ’s avonds naar huis.  Het was een geslaagde en mooie kampioenenviering, bedankt en tot volgend jaar.