比利时橘郡(Orange)全國赛 -集鸽5.242羽 ~ 冠軍狄納特高-約庫夫婦(DE NACHTERGAEL-JOURQU)

狄納特高-約庫夫婦(DE NACHTERGAEL-JOURQU)成為比利时橘郡(Orange)全國赛5.242羽的大黑馬,打敗名家們, ㄧ舉拿下全國冠軍, 又是ㄧ個"愛拼就會贏"的典範 ~

 

全國初步成績:  請點這裡 


Gezien de voorspelde warmte (28 graden en meer… in de schaduw), en de heersende NO-wind werd het een loodzware dobber voor de duiven. Geen wonder dat de eerste duiven nauwelijks 1061 meter halen als snelheid. En toch werd het een millimeterspurt die over nationale winst zou beslissen. Uiteindelijk kwam de tandem De Nachtergaele-Jourquin uit Deux-Acren als winnaars  uit de bus, zij klokten om 18u24’49” op een afstand van 737,596 Km, goed voor een snelheid van 1061,570 m./min.  Goed voor  nationale winst met amper een 3-tal seconden verschil met de 2° Nihoul Père & Fils uit Senzeilles die om 17u24’05” op een afstand van 673,058 Km, 1061,467 m/min lieten uitrekenen… om zich de haren uit het hoofd te rukken… dergelijke loodzware omstandigheden, er zo dicht bij zijn en dan op 3 seconden van nationale winst strandden… je zou voor minder! Zeker als je nog geen 3 minuten later ook nummer 3 Nationaal in uw klok hebt steken… en toch een prestatie neerzet om ‘u’ tegen te zeggen!

冠軍鴿:De winnaars zijn de man-vrouw tandem Willy De Nachtergael en vrouwtje Josette Jourqiun. Willy is 72 jaar, en speelt reeds 60 jaar met de duiven. Ook voor hem dreigde even het scenario van verlies van nationale winst… Je moet weten, in 1978 miste hij de Nationale winst uit La Souterraine door eigen fout. Toen had Willy de duiven nog lang niet verwacht, want hij was nog vlug even wat duiven gaan lappen, toen zijn vader reeds een La Souterraine-duif had opgemerkt… maar die kon door zijn leeftijd de trap niet meer op, zodat het wachten was tot Willy terug thuis kwam. Hij verloor toen de nationale winst op een kleine 3 minuten, met een duif die reeds 5 minuten thuis was… door eigen fout! Hij heeft er dagen en nachten van wakker gelegen, vertrouwd hij ons toe… Dit zou hem geen 2° keer overkomen… maar ook nu hing zijn nationale winst aan een ‘zijden draadje’! Immers zijn duif maakte eerst nog 2 ererondes en plofte zich toen als een baksteen naar de valplank, maar miste die in volle geweld… en viel beneden op de grond in het gras. Gelukkig richtte hij zich meteen op, en liep binnen… en won dus alsnog 1° Nationaal met… 3 seconden voorsprong! Zoals u merkt… geluk schuilt soms in een klein hoekje!

Het hokje waar de winnende duif viel

De afstamming van de nationale winnaar heeft Willy allemaal niet zo goed bij gehouden. Zijn vader is van 2001, door Willy in 2002 aangekocht bij Alain & Dirk Vandendriessche uit St.Lievens-Esse. De moeder is een duivin van 2004 met bloed in de aderen van Geroges Carteus x Alain Vandendriessche en van de ‘Bon Noir’ (eigen stam). Deze ‘Bon Noir’ is zowat de basisduif van de kolonie De Nachtergael-Jourquin, want deze klepper speelde het klaar om 4 jaar op rij de 1° prijs lokaal te winnen vanuit Vierzon… een echte ‘krachtpatser’! Hij is ook grootvader van de ‘Zwarte Barcelona’, welke 4 x Barcelona won met 2 x de absolute top als 25° Nationaal ’02 + 59° Nationaal Barcelona! Een ijzersterke lijn, zoveel is duidelijk, en dat kwam op deze loodzware Orange andermaal tot uiting, wanneer de ‘ZWART BONTEN’ (een zwartbonte witslag met roodoog) uit diezelfde lijn van de ‘Bon Noir’ tekent voor ‘nationale winst’! Voordien deed deze kerel in 2009 het als volgt:
23/5 Bourges  502 d. 112
07/6 Chateaurouroux 163 d. 7
  FCD 887 d. 32
28/6 Orange Nat 5.242 d.  1

Foto 'Zwarte Barcelona', winnaar van 25e Nationaal Barcelona en 59e Nationaal Barcelona. 'Zwarte Barcelona' is dezelfde lijn als de 1° Nat. Orange.

Tot vorig jaar kregen de duiven voor vertrek telkens hun duivin te zien, maar vanaf dit jaar niet meer. Ik ben er 72 verklaart Willy, en dan begint dat getrek en gesleur met manden wat te veel te worden… vandaar dat ik geen duivinnen meer toon voor vertrek! Blijkbaar heeft dit geen invloed op het resultaat! Jaarlijks kweekt hij een kleine 50 jongen, en daar probeert hij dan een 20-tal jaarlingen uit te selecteren, die moeten dan voor de aanvulling zorgen van de 15-tal oude duiven waarmee aan de nationale fondvluchten wordt deelgenomen! Dit jaar werd de ploeg jaarduiven reeds aardig uitgedund op een barslechte vlucht, en tot 10 à 12 herleid!

Zicht op het vlieghok voor oude duiven

Willy is woonachtig te Deux Acren, gelegen in Henegouwen vlakbij de grens met Oost-Vlaanderen… tussen Lessen en Moerbeke… waardoor hij dus keuze te over heeft om in te korven in Oost-Vl te Moerbeke (en FCD) of in Derby Hainaut. Hij maakt naast zijn nationale zege een prachtuitslag op Orange, en klokte 5 van 6 duiven tegen 20u24 aan de 20° prijs tegen 85 deelnemende duiven op lokaal vlak. Deze morgen klokte hij zijn 6° duif, die vermoedelijk ook nog zijn prijs zal winnen… beter kan niet!Zoals gezegd, ijzersterke duiven… gesmeed voor de fond… voor 50% opgebouwd met duiven van Alain & Dirk Vandendriessche, aangevuld met zijn ‘gouden zwartjes’!Willy stond nog in twijfel of hij zijn duif al dan niet zou verkopen, of hem nogmaals inzetten op Souillac… ook hier zal hij wellicht nog eens een nachtje moeten over slapen… tijd brengt immers raad! Alvast proficiat Willy & Josette!

Foto van de vader van de winnaar boven, foto van de grootmoeder van de winnaar onder

评论

Smile

Beste collega duivenmelker
Van harte gefeliciteerd met je overwinning op de loodzware Orange!

Chen Lingxiao

Who knows the contact way of Mr DENACHTERGAEL_JOURQU( The winner of Orange in 2009) ?

Please tell me . Thanks a miilion !

Best regards

Sky

Very Happy - I can help with the contact way to De Nachtergael-Jourquin
Victor Reygaerts

Gelieve te noteren dat de winnaar uit Orange, de tandem DE NACHTERGAELE-JOURQUIN al VELE jaren, voor de vluchten halve-fond, zware
halve fond en fond, inkorven in de maatschappij "DENDERBOND" te NINOVE !!!
Namens "Denderbond", Victor Reygaerts-Voorzitter.