荷兰雷韦克(Reeuwijk)的吉拉德&巴斯.沃克(G. & S. Verkerk)5羽强势入赏NPO亚精顿赛前10位

在过去几周中,很多比赛受到了强烈的西南风的影响。本赛季最后一场成鸽的当日归中距离赛,成为了真正赛鸽高手的试炼场。吉拉德&巴斯.沃克的赛鸽战队抓住了这个机会,以NPO亚精顿赛7709羽第4位、第7位、第8位、第9位和第10位的战绩,向大家展示了自己的实力。

沃克在亚精顿赛(650公里)上的成绩,再次令人称奇。他们获得了多个很好的成绩,并且入赏率也很高。让我们来看看他的成绩吧:

第4位-7位-8位-9位-10位-12位-14位-15位-17位-22位-28位-30位-31位-39位-52位-53位-58位-67位
-68位-72位-73位-74位-等等
各级别比赛上的入赏率:
111羽鸽子参赛,入赏86羽,参赛鸽占比1:4 = 77%
111羽鸽子参赛,入赏71羽, 参赛鸽占比1:10 = 64%
111羽鸽子参赛,入赏22羽, 参赛鸽占比1:100 = 20%

沃克的NPO亚精顿赛第4位得主,是一羽知名的赛将:“奥利维娅”(NL10-1682216,Olivia)。该羽鸽子还在4周之前,获得NPO杜尔斯(Tours)赛11759羽冠军。这位雷韦克的国际赛手,从此又新增了一羽得力战将。这羽雨点雌是他们的新种母“泡泡”(Bubbels)作出的。“泡泡”还作出了其他优秀战将。“奥利维娅”已经获得了:

冠军     2012年杜尔斯赛                      – 11,759羽
     2012年杜尔斯赛第5区+12区分速最高        – 14,156羽
4位     2012年NPO亚精顿赛                    – 7,709羽
8位     2012年尼威尔(Nivelles-Nijvel)         –  758羽
104位   2012年南图(Nanteuil le Haudouin)省赛   –  9,527羽
109位   2011年南图省赛                        –  3,882 羽
123位   2011年NPO亚精顿(Argenton sur Creuse)  –  7,584 羽
139位   2012年NPO查特路(Chateauroux Parc)     –  9,612 羽
148位   2011年贝罗尼(Peronne)                  – 16,009 羽
149位   2010年圣昆丁(St. Quentin)省赛          – 11,353 羽
153位   2011年NPO奥尔良赛                     –  5,503 羽
176位   2012年曼特(Mantes la Jolie)省赛     – 10,446 羽

他们在亚精顿赛上的其他战绩:

- NPO亚精顿第7位– 7,709 羽
   由“推土机”(Bulldozer)X“碧昂丝”(Beyoncé)作出的儿子
- NPO亚精顿第8位– 7,709 羽
   由“万能布鲁斯”(Bruce Almighty)X“康妮”(Connie)作出的儿子
- NPO亚精顿第9位– 7,709 羽
   由“碟中碟”(Mission Impossible)X“神奇爱神”(Magic Amoré) 作出的儿子
- NPO亚精顿第10位– 7,709 羽
   由“守护者”(Guardian)X“跳跳鼠”(Diddl) 作出的女儿
- NPO亚精顿第12位– 7.709 羽
   由“班吉”(Benji)X“神奇爱神”作出的女儿
- NPO亚精顿第14位– 7,709 羽
   由“悍马”(Hummer)X“金粉”(Gold Dust)作出的女儿
- NPO亚精顿第15位– 7,709 羽
   由“高飞”(Goofy)X“亮光”(Shine)作出的儿子
- NPO亚精顿第17位– 7,709 羽
   由“唐纳德”(Donald)X“亚香缇”(Ashanti)作出的女儿

吉拉德&巴斯错失亚精顿冠军宝座,然而他的好朋友林勇(Yon Lin)却也以一羽“复仇者”(Revenge)X“神奇爱神”作出的孙女获得了NPO季军。这羽赛将也是NPO西部区3671羽冠军的获得者。林勇有57羽鸽子参赛,入赏35羽;其中有16羽(包括前6羽中的5羽)是“奥林匹克索兰吉”(Olympic Solange)的后裔。

波尔多ZLU全国第7位
作为一羽种鸽,“泡泡”对当日归中距离赛事有很重大的影响。她为吉拉德&巴斯实现ZLU竞赛中的雄心壮志,一直在扮演着重要的角色。她的孙子“让我快乐”(Make My Day, NL10-1682281)是巴斯备战波尔多赛的中距离战队中的一员。他已经获得了第5区1668羽第4位,落后巴腾伯格-范德米卫的明星战队。他也是全国4447羽第7位和国际赛10249羽第13位的得主。“让我快乐”的母亲是马拉松冠军赛手布洛坎普父子(P & HP Brockamp)的“欧钻”(Euro Diamond)作出的。

评论

Bas en Gerard,

Van harte gefeliciteerd met deze geweldige uitslagen!

Groetjes,

Jim van Ingen

Hoi Gerard en Bas,

Van harte gefeliciteerd met jullie superuitslag op Argenton!!!

Groetjes Diego Wouters, Spaubeek.

Ik ben al jarenlang fan van deze vader zoon combinatie. Ook in de tijd dat ze werden beschuldigd van oneigenlijke of strafbare middelen. Dit werd dan gedaan via het roddelcircuit. Smile Maar ere wie ere toekomt en dat komen Bas en Gerard Verkerk. Ofwel: zij zijn het eerste geweest die een begin hebben gemaakt met het draaien series op afdelingniveau en de zgn. Teletekstvluchten van de NPO. Vandaar, dat ze werden zwart gemaakt door "vriend" en vijand. Maar ik ben altijd blijven geloven in hun onschuld. En nu zoveel jaar later na hun eerste ongelooflijke serie op TT. Zijn er meerdere liefhebbers op topniveau die dit staaltje van duiven trainen en selecteren in de vingers hebben; gezien hun serie-uitslagen. En degene die denken dat ik een naïeveling ben, want alle toppers 'gebruiken'. Zou ik willen zeggen: van een trekpaard, kun je geen koerspaard maken. Dus, al zou je een slechte duif volspuiten met spierversterkers of een ander groeihormoon. Dan nog zal die geen topduif worden. Of het moet voor een enkele keer goed gaan en zo'n anabole duif de juiste richting of klad hebben gevonden. Dan zal zo'n arm beest is een ereprijs of drie bijeen kunnen vliegen, maar daarna nooit meer, want dan is het arme beest volledig opgebrand. Vandaar, dat Ad Schaerlaeckens, al zovaak heeft geschreven, dat de FOUTE TOPHOKKEN, zich bijna als vanzelf aangeven. Met andere woorden, die foute tophokken branden zichzelf op. EN zijn dan genoodzaakt algeheel te verkopen en weer opnieuw te beginnen met: rotzooien aan hun duiven.

Maar tophokken, zoals die van deze beide mannen, zijn gelukkig vrij van blaam, want dit bewijzen ze door jaar-jaar-over-jaar-geweldige duiven te kweken. Uit ook weer generaties lang van o.a. Olympiadeduiven en asduiven.

Kortom, ik neem mijn hoed, heel diep af voor dit soort van puur sang duivenliefhebbers. EN gelukkig, kent Nederland en België nog meer dan voldoende van dit soort betere TOPHOKKEN. Waar je geen overdreven commercieel gebrul vandaan hoort komen enz. Kortom, geen woorden maar daden..!

Maar zonder sluikreclame te willen maken. Wil ik toch een uitzondering maken voor de buurman van deze kampioenen: de vliegende superkampioen uit reeuwijk; de tandarts en superlossingsdeskundige: Willem de Bruijn. Want, laten we eerlijk zijn. Deze supertopper werkt nog gewoon als tandarts en is geen voltijd prof, zoals Bas Verkerk. Dus, als Willem ooit nog is met pensioen gaat, en zich dan volledig op zijn topduiven zal focussen. Dan kunnen vader en zn Verkerk hun borst nat maken, want dan zal deze vliegende tandarts ze het snot voor de ogen willen draaien. Precies, zoals hij afgelopen weekend er tweëntwintig voor zijn 1ste zag vallen bij zijn buren.

Tweeëntwintig, voor dat De Bruijn, zijn eerste duifje zag aankomen. Dit was hem nog nooit eerder overkomen. En dan te bedenken, dat de vader zooncombinatie nog maar 3-4 jaar zijn buren zijn..! Wie kan zoiets? Niemand!? DIT KAN ALLEEN als je superduiven hebt in de vorm van hun leven. En twee superbazen die nog meer dan super gemotiveerd zijn om alles uit hun duivenverstand te halen. Met maar een doel. En dat is hun buurman eronder zien te krijgen. EN met tweeëntwintig stuks duiven voor zijn neus te draaien is hun missie wel geslaagd te noemen. Maar De Bruijn zal er geen traan om hebben gelaten, want hij zal binnen nu en een paar jaar, hetzelfde terug doen: maar dan geen tweeëntwintig. Maar door er minimaal vijfentwintig voor hun neus te klokken. Kijk, dat vind ik pas doping: MENTALE doping. En die duurt net zolang, dat een melker het op kan brengen.

Rob

Grote klasse.
We kunnen wat zeggen over ligging, aantal, training, methode alles, maar wat blijft: Jullie doen het altijd. En dat is knap. Goede duiven, daar begint het mee, en die hebben jullie heel veel. En Bubbles....dat is wel iets super hè
Van harte gefeliciteerd vanuit Wilhelminaoord !

Hee, ho, hee, ho, waar is mr Positivo (GJ B.) nou gebleven. Hoe zo: ligging, aantal etc..!!!??? Niet zo Negatievo, mr. positivo. Smile

Nee, Gert Jan. Een Verkerk en bv een Piet v.d. Merwe etc. Dat is - wat ze noemen: van een buitencategorie..! Zoals, je in België een Dirk van Dijk of zo hebt.

Maar jij vliegt ook hard hoor, Gert Jan. En daarbij: ik kom voorlopig nog niet bij je in de buurt. Of ik moet het op een akkoordje gooien met een Pieter Veenstra. Om van hem wat superduiven over te kopen. Ja, dan spelen we gelijk tegen gelijk. Ik bedoel qua Kwaliteit duiven. Of zal ik maar is nieuwe meubelen gaan aanschaffen in Zutphen. Dan kan ik ook aan een aantal "buitencategorie" jonge duiven geraken. Maar als Pieter Veenstra niet wil. En Eijerkamp een te lange wachtlijst heeft. Dan koop ik via Dreampigeons.com jongen uit jouw Vechtmachine... Zo kan ik ook aan de hele goeie komen. Die van jou zullen nog enigzins te betalen zijn, want die uit een Bubbles w.s. niet meer..Wink

Gr. Rob

G.J. HEEFT GELIJK!

Beste Pascal Smile

Het gaat mij er niet om of ik wel/niet gelijk heb hoor... Echter, ik vind wel dat een Bas en Gerard alle credits verdienen, die er zijn in de duivensport, want ze hebben jarenlang keihard gebouwd aan een eigen stam duiven, die zijn weerga niet kent in Europa. En dat ze al jaren worden beschimd met volkomen uit de lucht gegrepen aantijgingen, die werkelijk nergens op gabaseerd zijn; vind ik jammer en de duivensport onwaardig.

En ik verwacht van een GJB niet, zulke zwakke argumenten: ligging, aantallen etc. Want we kunnen de aandacht ook is omdraaien en dan de prestaties van een GJB afzetten tegen die van een Veenstra en anderen grootheden uit de afd. 11 (Friesland). Dan krijg je ook appels met peren vergelijken, want GJB speelt gemiddeld tegen 1000 of iets meer duiven..! Daar "lachen" sommig toppers om..! Echter ik NIET. Want ik ben ervan overtuigd dat een GJB bv ook in de afd. 5 een leuk deuntje zou meeblazen. Maar een supertopper als een Bosua, vd Merwe en de Bruijn is hij nog lang niet.

Dus: GJB moet eigenlijk niks willen afdingen op de superprestaties van een Bas en Gerard. Hij zou eigenlijk een diepe buiging moeten maken voor een combinatie die nog maar 3 jaar actief meespeelt op een compleet andere accomodatie. Wie in ons land kan dat..? Wie had ooit durven wedden op een dergelijke come back (na de verhuizing van een rijtjeshuis naar deze duivenboerderij)..!

Nee, laten we blij zijn met dit type van melkers, die de sport volwassen kunnen maken, zonder allerlei commercieel gebrul en gedoe. Nee, gewoon eerst 10 tot 15 jaar aan de zijlijn staan om dan na een hele lange periode van kweken en selecteren: PATS aan de top verschijnen van de sterkste afd.: de afdeling 5. Om die top waarschijnlijk niet meer te verlaten.

Maar Pascal, ik erken de mening van GJB. Ook is die niet de mijne. Maar ik heb hier geprobeerd op een relatief genuanceerde wijze mijn eigen visie kenbaar te maken.

Rob

Goed lezen ! Rob, u leest weer dingen die ik niet schrijf en of bedoel.
Ze, we, of u , We kunnen allemaal wat zeggen, maar ze doen het toch maar, grote klasse !

Beste Rob, ik geef ze zelfs soms weg hoor.
Kom maar eens een jong halen, ik heb een Super Verkerk Doffer uit Max x temptation ! Vader van mijn 688 en 689 van 2011 !

En ook die anderen geven wel eens duiven gratis hoor. En die zijn veel beter !

Beste GJB..Smile

Zou ik je dan zo verkeerd hebben begrepen.. ? Maar dan moet die jongeman (Pascal..?) je ook verkeerd hebben geïnterpreteerd, want hij gaf je volkomen gelijk...Dus blijkbaar, was hij net als ik ervan overtuigd, dat je van twee walletjes wilde snoepen. Enerzijds, de superprestaties van de vaderzoon combinatie iets naar beneden wilde bijstellen. Zie je opmerking inzake ligging en aantallen. Ik bedoel, zoiets opper je niet als je zwaar onder de indruk bent van hun prestaties. OM anderzijds, erbij te schrijven: (...)maar wat blijft..etc.

Maar Gert Jan, wanneer mag ik die jd komen ophalen..? Of heb ik je verkeerd begrepen. Had je het ironisch bedoeld. Maar ik wil hem niet gratis hebben hoor. Welnee, ik betaal je een bedrag, waarvan ik vind dat een gezonde jd mag kosten. En dat is (let op ) niet meer dan 125 euro. En wees gerust, die zou ik ook (niet meer dan 125) aan Bas betalen. Zelfs niet een uit Bubbles; de Topkweker van Bas en Gerard.

Maar als ik jaarling van je mag overnemen: van het ras Verkerk. Dan ben ik bereid om het dubbele te betalen, dus 250 euro hahaha En dan hoef ik niet eens een dna-bewijs erbij, want ik vertrouw je volkomen op dit gebied.

Maar, ik wil je voorstellen niet met mij een polemiek hier te beginnen, want dat is niet goed voor de duivensport. Ik bedoel, een platte tekst/korte reactie, maakt soms meer kapot dan een mens lief is. En in ben de eerste om te bekennen, dat ik soms bepaalde melkers te hard heb aangepakt. Nee, niet op hun vermeende prestaties. Nee, ik raak nu eenmaal getriggerd als liefhebbers bvb gaan brullen: "mijn duif heeft 36 eerste prijswinnaars voortgebracht. Of ik weet hoe je eenzijdig de duivensport moet veranderen.." Etc. Kijk, dan wil ik nog wel is behoorlijk onderuit de zak halen.

Maar ach, ieder zo zijn eigen afwijking Smile

Dus, Gert Jan, het gaat je goed. En ik wens je veel succes.

Rob

Ha die Rob kan het weer niet laten maar ge slaat wel nagels met koppen soms al eens een verboden slag onder de gordel maar dat mag voor mij welnu ik ga nog wat verder naar de duiven die binnenkort op de verkooptafel komen en daar heb ik wel bedenkingen bij Vele verkopingen heb ik met drie vrienden bezocht om die wondere nazaten van die vliegwonders in de hand te nemen om te ontdekken wat deze duiven hebben en de mijne niet en veelal kwam ik van een kale reis thuis ik zag totaal geen verschil integendeel ook hier (sorry) veel afval in mijn ogen maar nadien als de verkopershamer neerploft 2000€ en nog meer en dat vind ik naar beginnelingen toe een totaal verkeerd beeld of ben ik mis? mvg

Hoi die Sjel40..Smile

Tsja, mijn nagels zijn inmiddels berucht om zijn scherpte, maar inmiddels heb ik wel ontdekt, dat ik geen doodskisten meer wil dicht nagelen (misschien ken je dit spreekwoord..?)

Iets anders: ik heb zelf sindskort een "rechtstreekse" verkerkduivin op mijn herstartershok zitten, maar ik moet tot mijn spijt erkennen, dat ik zelf in mijn dooie eentje niet zo snel aan een dergelijke kwaliteit kweekduivin zou zijn gekomen. En sowieso duiven van de toppers van de afd 5 (en sowieso van de meest duurzame topspelers) zijn van een (gemiddeld) veel hogere kwaliteit, dan ik dus kan betalen...EN er voor over heb, moet ik er eerlijk bijzeggen. Wink

Ik zie het een beetje als de moderne manier van autoracen. Ik bedoel, je moet een hele stal hebben, die uitpuilt van het geld en kwaliteit. Maar zelfs de rijkste automerken, kunnen niet het enorme verschil maken en komt het dus aan op de coureurs; ofwel, wij melkers. Maar een hele begaafde coureur heeft een verschrikkelijke snelle en tecnisch prachtige bolide of raceauto nodig om te kunnen winnen. Vandaar, dat ik met een lampje zoek naar de betere duiven, zonder daar vele duizenden euries voor te moeten betalen. Snap je?

Gr. Rob

Gert Jan, Rob leest wel vaker dingen die er niet staan, En voor de goede lezer is het helemaal niet zo moeilijk om je felicitatie te begrijpen, Ik denk dat Pascal het ook goed begreep, alleen rob niet.

ammai ammai , wat lees ik hier allemaal van die goede duiven , ik droom denk ik .
dus als iemand een koppeltje goede kan missen zal ik weer wakker worden Wink Very Happy Very Happy
maar daar geloof ik niet echt in ....

Hallo Gerard und Bas, herzlichen Glückwunsch zu Eurem tollen Erfolgen.
Auch ich hatte mit der Nachzucht von Euch wieder einige schöne Flüge.
Ein reiner Nachzuchtvogel von Verkerk errang bei mir auf 11 Flügen 10 Preise.

ich wuensche Euch weiterhin viel Erfolg und freue mich auf meinen nächsten Besuch bei Euch.

Reinhold Faust

Www.Faust-hatenheim.de