Eerlijk Duurt Langst

  • 51位关注者

Overlijden Maurice De Keukelaere

Liefhebbers,

Met verslagenheid melden we het overlijden van Maurice De Keukelaere. Maurice was jarenlang lid, inkorver en bestuurslid-Ondervoorzitter van onze maatschappij. Hij werd ruim 91 jaar.

Maurice, geboren in Zeveren op 18 mei 1931, maakte kennis met de duivensport als jonge gast van thuis uit. Nadat hij trouwde werd er gebouwd in Vinkt en vestigde hij zich daar samen met zijn echtgenote Lucie Martens. Het koppel breidde het gezin uit met 4 zonen en een dochter. Er werd een duivenhok gebouwd en tussen zijn dagtaak als schrijnwerker en de opvoeding van de kinderen door maakte Maurice tijd om ook nog zijn gevleugelde kleppers te verzorgen. Zo waren met Henri (de postman) in Vinkt en Roger (de champetter) in Zeveren drie van de vier broers actief in de duivensport. De jongste Cyriel, volmaakte het kwartet zodat de 4 broers telkenmale steevast op post waren met Zeveren kermis na de dienst op kermismaandag. Ik ben ervan overtuigd dat ze nu alle vier samen met vader Raymond hierboven genieten van een dreupel!

Maurice was een duivenliefhebber puur-sang en dit tot zijn gezondheid het niet meer toeliet net voor zijn 90-tigste verjaardag. Hij gaf zijn kennis door aan zijn zoon Antoon die op zijn beurt jarenlang zelfstandig met de duiven speelde.

Toen eind jaren ‘80 onze maatschappij nood had aan een betrouwbaar koppel inkorvers nam Maurice samen met de reeds enige tijd overleden Firmin De Groote de taak op zich om wekelijks aan de inkorftafel op post te zijn in Zeveren. Het duo zorgde ervoor dat het aantal ingekorfde duiven gestadig steeg en onze maatschappij in een positieve spiraal kwam. Toen het bestuur werd uitgebreid van 3 naar 6 leden vervoegde Maurice het bestuur als Ondervoorzitter. Hij was een luisterend oor onder de liefhebbers en bracht suggesties naar voor in de vergaderingen die een toegevoegde waarde betekenden in het beleid van onze maatschappij. Zijn uitleg vervolgde hij steevast door: “ ge moet naar mij niet luisteren maar ge gaat zien dat ge er wel gaat bij varen”. Hij had het dan zeker bij het rechte eind!

Samen met zijn vrouw Lucie kon Maurice genieten van een welverdiende pensioentijd. Hun inwonende zoon zorgde samen met de andere kinderen voor hun comfort. Zo konden ze een 60-tig jarig jubileum vieren. Maar toen kwamen slechtere tijden met het overlijden van Lucie. Maurice kreeg een zware klap te verwerken. De leeftijd van 90 kwam in zicht en zijn kinderen maakten er een onvergetelijke verjaardag van met video- felicitaties van BV’s uit de sport, de cultuur en de media. Zelfs Raymond Ceulemans – een generatiegenoot -  wist Maurice te feliciteren!

Toen vorige zondag het bericht binnenkwam van het overlijden van Maurice werden we in het lokaal met een verslagen gevoel achtergelaten. Dankbaar om Maurice in onze duivenmiddens gehad te hebben zullen we hem begeleiden op zijn laatste reis, aanstaande maandag 14 november om 10u30 in de aula van Westkouter te Deinze. Er kan gecondoleerd worden op de site van uitvaart De Boever-Drijoel.

Aan zijn naasten en aan Antoon in het bijzonder wensen we namens het bestuur, het lokaal en de leden onze oprechte blijken van medeleven te betuigen en wensen hen veel sterkte toe in het verwerken van het verlies.

Paul Heyerick