Yvan Haelters (Maarkedal, BE) is de ‘Koning’ 2019 bij de Club des XX

Na een schitterend sportseizoen 2019 ziet Yvan Haelters zijn prestaties bekroond met menig titelgewin op topniveau. Nu wint hij ook de koningstitel bij de Club des XX


Kampioenen 2019 Club dex XX v.l.n.r.: Secretaris Noël Claeys, Robert De Cock, Marc Verschelde, Chris Hebberecht,
'koning' Yvan Haelters, Martin Dhooge, Marnix Leutenez, voorzitter Roger Desmet, en schatbewaarder Luc Bafort

Yvan Haelters: Koning 2019

Club des XX is een private duivenclub uit de provincie Oost-Vlaanderen. Het feestgebeuren met huldiging van de kampioenen uit 2019 vond eerder reeds plaats in het wondermooie chalet van de Feestzalen Roxy te Nieuwkerken-Waas. Een fiere voorzitter Roger Desmet-Matthijs had de eer om zijn kampioenen uit 2019 in de bloemetjes te zetten. Hij dankte ook zijn bestuursploeg met Noël Claeys (secretaris) en Luc Bafort (schatbewaarder) voor hun inzet om dit alles mogelijk te maken.

Met Yvan Haelters heeft de Club des XX, een meer dan verdiende koning, dit na een geweldig seizoen 2019 : met o.a.  topklasseringen in de nationale kampioenschappen :  5. Nat Kampioen Zwarer Fond Oude KBDB, 15. Nat Kampioen Grote Halve Fond jonge KBDB... en daar bovenop vele topprijzen binnen de ‘Top-100 Nationaal’ en winnaar van diverse kampioenschappen. In het koningschap van de Club des XX haalde Yvan het met 3 punten voorsprong op zijn dichtste belager Chris Hebberecht.

Na de openingsreceptie werd eerst hulde gebracht aan Marnix Leutenez uit Kruisem als 1. Nationaal Kampioen Grote Fond oude KBDB 2019, en Martin Dhooge uit Ursel-Aalter als winnaar 1. Nationaal Pau in 2019  voor hun opmerkelijke prachtprestatie.

Daarna was het de beurt aan de koning en kampioenen van de Club des XX, met als winnaars:

-Yvan Haelters: werd naast ‘koning’ ook nog 1e kampioen jonge duiven, 1e kampioen zware fond oude, en winnaar van de beker van de Belgische Verstandhouding
-Marc Verschelde: 1e kampioen fond oude
-De Geest-De Cock: 1e kampioen jaarse en winnaar wisselbeker  Mevr. Raf Luyckx
-Marnix Leutenez en Yvan Haelters: winnaars ploegenkampioenschap

Het bestuur en de leden van de Club des XX kunnen terugblikken op een prachtig feestgebeuren, met niets dan tevreden sportgenoten.