Ruiselede-Wingene

Kampioenenfeest Ruiselede-Wingene 2022

Schitterende kampioenenviering van de samenspelende Ruiseleedse maatschappijen en Wingene .

Op zondag 27 november werden in  Feestzaal “t Biezemhof” te Aalter de kampioenen van “de Reisduif” Ruiselede enerzijds en van  het samenspel “de Zwaluw” Ruiselede en “de Ware Vrienden Wingene” anderzijds tijdens een prachtige bijeenkomst gehuldigd.

Tijdens een uitgebreid aperitief nam Marino Martens de honneurs waar om de 99 aanwezigen van harte te verwelkomen. Er was een woordje van dank aan de aanwezige Burgemeester en de Schepen van sport van de gemeente Ruiselede, alsook aan de provinciale voorzitter v/d P.E. W-Vl. en zijn dame plus de aanwezige sponsors en de vele te huldigen laureaten en sympathisanten. Eveneens een speciaal woordje van dank voor de medewerkers voor hun onmisbare hulp tijdens het seizoen. De beide besturen hadden ervoor gezorgd om dit alles te laten samengaan met een bijzonder verzorgd en fijn banket en dit voor een zeer democratische prijs waarbij de verenigingen ondermeer zorgden voor een financiële tussenkomst .

Zowel op de snelheid van de maatschappij “de Reisduif” Ruiselede als op de halve fond en zware fond in het samenspel Ruiselede-Wingene werden mooie geld- en naturaprijzen aan de geklasseerden overhandigd. “Dit alles is mogelijk door de goeie bonverkopen en het groot aantal ingekorfde duiven die de verenigingen de laatste jaren kennen “: getuigde Marino. Dat heet dan :” Alles voor en door de liefhebbers” …

Het mag gezegd dat het samenspel Ruiselede-Wingene inderdaad uitgegroeid is tot één der sterkste in de provincie .

De toplaureaten !!

In de Ereprijs “Huis Maria fond jongen” (betalend) werd Norbert Ally uit Ruiselede de winnaar vóór Willy Ledeganck uit Aalter en Jacques Hellebuyck uit Aarsele. Hierin waren er 14 geklasseerden bij een verdeling van € 430.

In de maatschappij “de Reisduif” worden de snelheids- en kleine halve fondvluchten georganiseerd , ziehier de toppers in de eindstanden v/d gratis kampioenschappen . Maar liefst € 1750 werd er aan prijzengeld uitgedeeld . Marc Engels uit Aalter kwam daaruit als grote  overwinnaar met o.a. “trofee van de gemeente”, verder 1e kampioen snelheid oude / 1e bij de jaarlingen/1e bij de jongen en vervolgens 1e op de kleine halve fond oude en 1e op de kleine halve fond jaarse. De titel van 1e kampioen op de kleine halve fond jongen was voor Frans Van De Steene uit Poeke. Marc Engels werd er in de bloemen gezet wegens het feit dat hij reeds voor de 11e maal als Koning v/d maatschappij is gelauwerd en voor het feit dat hij in 2020-2021-2022 telkens als 1e algemene kampioen werd uitgeroepen ,  kreeg hij er de titel van “Keizer van de maatschappij”.

In het samenspel “de Zwaluw Ruiselede” en “de Ware Vrienden” Wingene wordt dan vooral de grote halve fond tot en met de grote fond georganiseerd en ook hier weer een pleiade aan gratis geld – en naturaprijzen plus trofees .

  • In de grote halve fond : bij de oude duiven ging de titel van 1e kampioen naar Willy Ledeganck ( Aalter), bij de jaarlingen was dat Marc Mortier (Meigem) en bij de jongen Norbert Ally (Aarsele) . In iedere kategorie waren er 6 geklasseerden waarbij per kategorie er o.a. telkens benevens trofee of  naturaprijs ook samen een € 225 aan prijzengeld werd verdiend. De 1e algemene kampioen op de grote halve fond was Marc Engels ( Aalter) vóór Jacques Hellebuyck en Marc Mortier (ook hier weer zes genommeerden met hetzij een waardebon voor de eerste  en voor de andere aanwezigen een naturaprijs en de verdeling van € 225 aan geldprijzen).
  • Op de fond:  de 1e kampioen bij de oude duiven was Antoine Van Landuyt (Vinkt) , de 1e kampioen bij de jaarlingen was Eric De Clercq ( Nevele) en de 1e algemene kampioen op de fond waren Norbert & Stefan Ally (Aarsele) vóór Rudi De Saer (Ruiselede) en Hubert Vanacker (OR). Ook hier weer per kategorie 6 geklasseerden met hetzij een waardebon voor de 1e en voor de andere aanwezige laureaten  een naturaprijs en € 225 aan prijzengeld te verdelen.
  • Op de zware fond : daar werd als 1e kampioen uitgeroepen de tandem Injon-Vanrie ( Beernem) vóór Dirk Martens ( Deinze- Meigem) en Nicu Barbulescu (Zwevezele). Ook hier weer zes geklasseerden met hetzij een waardebon voor de 1e en voor de andere aanwezigen een naturaprijs en € 325 te verdelen in prijzengeld .  
  • All-round kampioen 2022 : Marc Engels uit Aalter ontving een waardebon en een geldprijs .

Tussendoor werden de heer Arthur Van Renterghem en zijn dame in de bloemen gezet wegens de jarenlange medewerking in de  maatschappijen en was er tevens ook nog de speciale uitreiking van naturaprijzen geschonken door de sponsors nl: de  lokaalhouders / ’t Molenerf Carl & Suzy De Decker-Wieme/ Marc Van de Riviere/ ’t Biezemhof. Tot slot werden ook de winnaars van de plaatselijke dubbelingen ( ereprijzen) op de interprovinciale en (inter)nationale vluchten gehuldigd. Het geheel werd vlotjes afgewerkt. Wij zagen er heel veel blije gezichten bij het naar huis gaan, een duidelijk signaal dat het goed geweest was. Een dikke proficiat aan de bestuursleden van “de Reisduif” en “de Zwaluw” Ruiselede alsook aan de bestuursleden van “de Ware Vrienden Wingene”…..jullie mogen met grote fierheid terugkijken op een effenaf schitterend kampioenenfeest…..Chapeau…het was dik in orde !! Proficiat aan alle geklasseerden !

Noot !! De liefhebbers die zich klasseerden op de fond en grote fond in het Internationaal Quintet West-Vlaanderen en in de Leie Trofee 2022, dit in samenspel met Rekkem worden gehuldigd op 15 januari te Kuurne in “Domein Maelstede” op zondag 15 januari. In de bijzonder moeilijke competitie van de Leie Trofee ( grote halve fond) klasseerde zich uit de regio : Norbert Ally.  Op de zware fond waren het vooral liefhebbers uit onze regio die zich wisten te plaatsen in een sterk betwist kampioenschap en dit zijn Injon-Vanrie – Dirk Martens – Nicu Barbulescu – Leon Messiaen- Hubert Vanacker – Marc Van de Riviere.

J. Mestdagh