Ferdy De Scheemaeker & Zoon (Ooigem, BE) winnen Euro Diamond Pigeon Ranking 2012 - update: verbeterde ranking

Voor de 13de maal dit jaar wordt de “Euro Diamond Pigeon Trofee” uitgereikt, een competitie waarvoor 562 liefhebbers zich dit jaar inschreven. De laureaten worden naar jaarlijkse traditie gehuldigd in de maand maart van het volgende jaar (nu 17/03/2013) en dit gaat door in de Salons Lodewijk Van Male te Brugge.

Met de 1e afgegeven duif op de 5 internationale vluchten (Pau, Barcelona, Perpignan, St.-Vincent en Marseille) wordt er gestreden om het laagste coëfficiënt op de internationale uitslag van iedere voornoemde vlucht. Bij het bekijken van de voorlopige klassering stellen we vast dat het voor 2012 een strijd werd op het scherp van de snee. In de top 5 zien we achtereenvolgens een 2e, 4e, 3e, 4e en 6e plaats op hetzij Barcelona, Perpignan of St.-Vincent. (Klik hier voor de voorlopige uitslag van de Euro Diamond Pigeon Ranking 2012.)

Het laagste coëfficiënt ging naar Ferdy De Scheemaeker en Zn - amper 0,0442 met de 2e plaats internationaal op Barcelona, daar waar P & S Saeytijdt uit Brakel bv. maar 0,0885 scoren met de 4e plaats internationaal op Barcelona. Paul & Sven Saeytijdt winnen dan vervolgens wel de ereprijs E.D.P. op de vlucht uit Perpignan met de 4e prijs internationaal. Zij winnen dus ondermeer de 4e internationaal uit Barcelona en de 4e internationaal uit Perpignan… Je moet het toch maar doen! De ereprijs E.D.P. op St.-Vincent met de 3e prijs internationaal is voor M. De Poorter uit Sluis (Nederland). De Ereprijs E.D.P. op Marseille is voor Norbert Dekeyzer uit Etikhove met de 9e internationaal en voor de Ereprijs E.D.P. uit Pau gaan we richting Wallonië tot bij Henri Vanneste uit Feluy met de 32e prijs internationaal. Dit zijn ze dan, “de” laureaten anno 2012 met uiteraard Ferdy De Scheemaeker en Zoon uit het West-Vlaamse Ooigem als hoofdwinnaars van de “Gouden Euro Diamond Speld”.


Ferdy De Scheemaeker en Zn nemen de bloemen in ontvangst voor hun overwinning in de Euro Diamond Pigeon Ranking 2012

In het tweejarenlassement met de 5e plaats in 2011 en de 33e plaats in 2012 hebben we Claessens-Wijndorps uit Zoersel. Het driejarenklassement wordt gewonnen door Nouwen-Paesen uit Peer (20+47+58) en het vijfjarenklassement gaat naar Alain Bavencoff uit Pont de Brique (Frankrijk) (4+53+103+51+107). Saeytijdt Paul & Sven gaan lopen met de titel "Man van het jaar".

Het bestuur van de “Euro Diamond Pigeon“ bracht op maandag 24 september een bezoek aan de winnaar van de “Euro Diamond Pigeon Ranking 2012” als uitnodiging tot het feest. Na een korte toespraak van voorzitter Frans Vanwildemeersch werd nog met volle teugen genoten van een kopje koffie en een rijke keuze aan versnaperingen. Wij namen er enkele foto’s, u vindt ze in onderstaande galerij. Onze felicitaties aan alle laureaten.