Ferdy De Scheemaeker (Ooigem, BE): de Gouden Vleugel-winnaar in de Brugse Barcelona Club 2012

Naast de 1e nationaal en 2e internationaal op Barcelona behalen Ferdy en diens zoon nog enkele andere grote onderscheidingen, waarbij ondermeer de fel begeerde “Gouden Vleugel”.

Op maandag rond 18 uur was het bijzonder druk in de Leopold III-laan, in de buurt van het huis nr 36 te Ooigem. Traditioneel houdt het bestuur van de Brugse Barcelona Club eraan om de maandag na de Barcelonavlucht een bezoek te brengen aan de Gouden Vleugelwinnaar om hem terzelfdertijd officieel uit te nodigen tot de huldiging. Deze gaat door in het “Domein Vossenberg” te Hooglede.

Wij waren er te gast met Dr. Carlo Gyselbrecht en Martin Degrave van PIPA, samen met Burgemeester Jan Stevens (zelf gepassioneerd duivenliefhebber) en de schepenen van Groot-Wielsbeke. Voor Cureghem Centre tekenden voorzitter Dr. Luc Smets en Luc De Geest present, aangevuld met een schare supporters en vrienden duivenliefhebbers plus buren. Kortom: het geheel groeide uit tot een mooie bijeenkomst met alles erop en eraan. Gastvrouw Linda had er immers ook voor gezorgd dat alles picobello was.

Er waren korte toespraken van Etienne Meirlaen in naam van de BBC, van Dr. Luc Smets als voorzitter van Cureghem Centre (die benadrukte dat het aartsmoeilijk is om een beslissing tot lossen te nemen in een rotzomer als deze van 2012) en van burgemeester Jan Stevens, die fier was dat één van zijn dorpsbewoners de 1e nationaal won uit Barcelona.

We eindigen dit relaas met de bedenking die Michel Desbuquois, die als vertegenwoordiger van de BBC de reis naar Barcelona meemaakte, ons wist te vertellen: “Jacques, jong, het was schitterend weer, en dan dat sublieme moment waarbij de korven worden opengegooid en die meer dan 25000 duiven de lucht ingaan... Een moment dat je nooit meer vergeet.”

Aan Ferdy, Linda en de ganse familie onze hartelijke felicitaties met deze schitterende prestatie op Barcelona. Het zal vast en zeker een drukke en lange winterperiode worden met heel wat vieringen.