Sari la conținutul principal

New auctions: Collectors Items, Yves De Wit, Gino Clicque, PIPA Breeding, Karlo Van Rompaey, Frits & Wytse Mantel, Mark Gilbert, Verweij-De Haan & AS Golden Race OLR - Winter Race

Monday 25th of March, these new auctions will start: Collectors Items, Yves De Wit, Gino Clicque, PIPA Breeding, Karlo Van Rompaey, Frits & Wytse Mantel, Mark Gilbert, Verweij-De Haan & AS Golden Race OLR - Winter Race.

Collectors Items

Kinderen van toppers - vaak zelf niet meer in leven - of duiven uit gerenommeerde bloedlijnen die zich ontpopten tot fantastische kwekers. PIPA maakt er een sport van deze ‘collectors items’ op te sporen en ze aan te kunnen bieden in veiling. In deze veiling een prachtige groep unieke duiven - speciaal voor de kenners van kwaliteit! Onder andere rechtstreekse duiven uit het allerbeste van o.a. Sangers Pigeons, Ganus Family Loft, Hardy Krüger, PIPA Breeding, Dirk Van Den Bulck, Verweij-De Haan, Luc De Laere en PIPA Elite Center Batenburg vd Merwe, Jelle Jellema .

Yves De Wit (BE)
Alle beste vliegers en kwekers

Één van de tophokken in België op de snelheid en (kleine)halve fond is Yves De Wit uit Mechelen. Vele kampioenschappen, asduif titels en 1e prijzen tot aan Nationaal en provinciaal niveau zijn de getuigen van vele jaren hegemonie. Rode draad in de kolonie van Yves zijn duiven van Rudy Van Reeth, de wonderman met zijn sublieme Pittbul kolonie. Yves kende een belangrijk moment van glorie met Tornado, 1e prov. & 3 Nat. asduif snelheid 2014 en later topkweker bij Stefaan Lambrechts. Yves doet een stap terug en verkoopt op PIPA alle beste vlieg- en kweekduiven. Met daarbij vele 1e prijs winnaars en kwekers van 1e prijs winnaars. Kopstukken in de veiling zijn Vader Tornado, superkweker Rambo, broers en zussen Tornado, 1e provinciale winnaars Paulientje en Witte Tornado, 1e asduif Noyon Blauwe As, etc., etc.

Gino Clicque (BE)
Jongen uit de beste kwekers & vliegers

Het hok Clicque is één der allergrootste namen in duivenland, misschien wel dé grootste. De basis bestaat al vele jaren uit dezelfde basisduiven, namelijk Golden Prince, Prince Rudy, Devil Prince en Red Filip (BE11-3008153). Deze oersterke basisduiven werden gekruist met de Nationale asduiven Golden King, First Lady en Golden Princess. Ook in 2022 en 2023 scheerde deze kolonie net als de voorbije jaren hoge toppen met onder meer: 1e Nationaal en Internationaal Agen jaarse, 1e Nationaal Libourne. In 2023 werden opnieuw handenvol topprijzen behaald op nationaal en provinciaal vlak; zo werden er maar liefst 33 overwinningen behaald waaronder 3x 1e provinciaal net als 40x top 100 Nationaal. In veiling op PIPA kinderen van de meest speciale kwekers en koppelingen!

PIPA Breeding (BE)
Grizzle BK Special

Eén van de beste sprintfamilies in de internationale duivensport huist op de hokken van PIPA Breeding. De impact van de Best Kittel familie is enorm over heel de wereld, op de Nationale programma’s maar zeker ook op de toonaangevende One Loft Races. Eén van de sterren op het kweekhok is Grizzle Best Kittel, hij is een mix van de 3 beste snelheidslijnen van het moment: Best Kittel, Van den Bulck & Goed Grijs, hij won zelf 2e nat. Asduif snelheid na een hokgenoot en won op 20 races in zijn carrière maar liefst 17 X in de beste 1%. Indien hij niet verslagen werd door hokgenoten zou hij 11 X 1e prijs gewonnen hebben tegen gemiddeld meer dan 1.000 duiven. Een echt fenomeen. In deze veiling 6 jonge duiven uit zeer speciale koppelingen: - Best Kittel II x Grizzle Mama; ouders van Grizzle Best Kittel - Grizzle Best Kittel 2e Nat. asduif KBDB x Moeder Best Kittel - Grizzle Best Kittel x Shakira wonder vlieger en kweker - Grizzle Best Kittel x Angelina één der beste kweekzussen ooit van Kittel VD Bulck - Golden Best Kittel superzoon Best Kittel x Volle zus Grizzle Best Kittel - Broer Grizzle Best Kittel x Halfzus Grizzle Best Kittel

Karlo Van Rompaey (BE)
Jongen uit de beste kwekers en vliegers

Wat een wonderseizoen kende Karlo Van Rompaey in 2023! Als sateliethok van PIPA Elite Center werden de super klasse genen gekatapulteerd naar niet eerder vertoonde prestaties. Maar liefst 3 weken op rij de 1e-2e prijs op nationale concoursen; zo een klasse werd niet eerder vertoond in de geschiedenis van de Belgische duivensport. Een veiling van Karlo betekent dan vanzelfsprekend ook de crème de la crème van de natie. Rode draad in de pedigrees is 1e Nat. Bourges 2015 winnaar Hattrick, die zich ontpopte tot nieuwe stamkweker. Natuurlijk in kruising met duiven van PIPA Elite Center blijken ze van uitzonderlijk niveau. In veiling een prachtige selectie van exclusieve jonge duiven uit zoons en dochters van Hattrick gekoppeld met veelal het allerbeste van PEC.

Frits & Wytse Mantel (NL)
Exclusieve OLR veiling

Als een van de eerste Nederlandse topmelkers kozen vader Frits en zoon Wytse Mantel ervoor zich volledig te focussen op One Loft Races. Het is opvallend hoe vaak hun naam opduikt als het gaat om een top tien notering in verschillende finales en asduif-rangschikkingen. Sinds de start van het OLR avontuur komt het gros van de prestaties op het conto van basisduiven Olympic Amador en Vardy, die zich eerst op de vlieghokken van Frits en Wytse wisten te onderscheiden en nu de basis vormen voor de successen in de finalevluchten van de OLR. In veiling op PIPA nu kinderen van speciale koppels, zoals - Vardy (1e NPO Issoudun & OLR topkweker) x Henrina (superkweker en tante van Vardy) - Jason (vader 8x 1e & 9e finale Sofia OLR) x Queen Vardy (topdochter Vardy) - Alonso (vader 7e & 18e finale Algarve Golden Race) x Queen Vardy (topdochter Vardy) - Vardy (1e NPO Issoudun & OLR topkweker) x Camille (moeder 7e Grand Avg. VFWCPR 2020) In 2024 werd al geëxcelleerd met een 6e en 12e plaats in de finale van de AS Golden Greece Winter OLR. Ook de 1e asduif en 9e finale winnaar van deze race werd gekweekt uit een originele Mantel duif, aangekocht op PIPA. Zo maar één van de vele referenties op de grote stapel van Mantel. Nog zo’n bewijs van klasse; in het recente verleden werd al 3x een 1e Nationale asduif gekweekt uit een duif van Frits & Wytse Mantel.

Mark Gilbert (UK)
Jonge duiven uit de beste marathon kwekers

De Internationale pers was unaniem onder de indruk; Mark Gilbert klokte als eerst Engelse liefhebber ooit een duif van Barcelona de dag van lossing. Natuurlijk Mark Gilbert, die zich het laatst decennium profileerde als absolute superster van de marathonraces in het Verenigd Koninkrijk. Hij is recordhouder wat betreft nationale overwinningen op internationale races in de afgelopen tien jaar. Vanzelfsprekend met grote dank aan de vele investeringen die hij deed bij grootmachten als Hugo Batenburg, Jelle Jellema, Cor De Heijde, Etienne Meirlaen en anderen. In veiling op PIPA kinderen van deze beste marathon kwekers!

Verweij-De Haan (NL)
Milos Special

Met het overlijden van superstar Milos in 2022 verloor Verweij-De Haan zijn kweekfenomeen op 21-jarige leeftijd. In de superkolonie van Michel en Peter staat hij als super vererver aan de basis van ontelbare topduiven; zeker vier generaties aan (Inter)Nationale asduiven en top 10 winnaars. Op PIPA brengt Verweij-De Haan een super selectie exponenten van de Milos bloedlijnen, met (dubbele) kleinkinderen, maar ook kinderen en kleinkinderen van zijn super dochter Miss Milos (2e Europese asduif en grootmoeder 1e Int. Barcelona 2022), inteelt kleinkinderen van zijn wondere kleindochter Red Rose (1e Nat. asduif Perpignan & beste huidige kweekduivin). Ook in veiling kinderen van de nieuwe wonderkweker Red Ross!

AS Golden Race OLR - Winter Race (GR)
Veiling van de topduiven in finale en asduiven

De Griekse broers George en Dimitrios Aslanidis zijn de motor achter de AS Golden Pigeon race in Perea. Klein begonnen maar inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speler in het OLR landschap, waaraan de elite van de Internationale duivensport deelneemt! Voor de 2023-2024 werden 1.066 duiven ingeschreven, die op 25 december hun eerste training voor de kiezen kregen. De finale over 480 km kende nog 505 jonge duiven aan de start en de afgetekende winnaar met een voorsprong van maar liefst 28 minuten werd Falco Ebben … met een wonder duif, die de week ervoor ook al de 1e prijs won in de halve finale over 325 km. Verder meer grote namen in de top 10 op de finale, zoals Jort Batenburg op plek 2, Eijerkamp op plek 3 en andere toppers als Mantel en PIPA Elite Center.