Carlos Lannoo (Deinze, BE) is overleden

Deze morgen ontvingen we het droevig nieuws omtrent het overlijden van sportvriend Carlos Lannoo uit Deinze, spelend lid van de succesformatie Gevaert-Lannoo.

Met Carlos Lannoo is een top duivenliefhebber in hart en nieren van ons heengegaan. De ongelijke strijd die hij voerde tegen dat verschrikkelijke beest - beginnend met een 'k' en eindigend op een 'r' - dat in zijn lichaam woekerde sinds de voorbije zomer, heeft hij nu verloren. Naast de zorg voor zijn familie, zijn wekelijks uitstapje naar de markt, het bijwonen van de thuismatchen als fervent voetbalsupporter van SK Deinze... was duivensport zijn favoriete uitlaatklep bij uitstek. De duivensport die hem zo veel heuglijke momenten en intens genot heeft bezorgd.

Tussen pot en pint ontstond in 2002 de succesformatie Gevaert-Lannoo waarin Carlos tandem vormde met boezemvriend Paul Gevaert. De gigantische successen die ze samen hebben geboekt werden wereldnieuws. Hun naam kreeg wereldfaam bij het winnen van de 2e Nationaal Bourges in 2007. Gouden stammoeder Chateauke en al even beroemde dochter 'Kaafke' plaveiden de weg naar de (inter)nationale top van de duivensport. Provinciale en nationale titels en asduiven KBDB, werden hun deel en sieren hun erelijst. Een ellenlange reeks aan 1e prijzen, provinciale en zonale overwinningen maken dit alles nog indrukwekkender. De absolute kers op de taart kwam er in 2019 met het behalen van de reeds lang verdiende nationale overwinning met Enable, winnares 1e Nationaal Argenton... en het winnen van de 1e Olympiadeduif Halve Fond KBDB - Poznan met Olympiad Ivanka. Zo werd 2019 een sportseizoen om in te kaderen... maar wat niemand toen kon vermoederen was, dat dit het laatste volledige sportseizoen zou zijn dat Carlos nog zou kunnen afwerken. Niet alleen Covid 19 teisterde het vliegseizoen 2020, sinds juni ging de gezondheidstoestand van Carlos er langzaam op achteruit. Het spel met de duiven werd midden augustus stopgezet. Familie en dichte vrienden wisten toen al een tijdje wat er aan de hand was, maar de specialisten in de kliniek brachten nog hoop op herstel. Ondanks alle goede zorgen, de uitgevoerde behandelingen brachten niet de verhoopte kentering. Het mocht finaal niet baten. Dat felle vuur dat een leven lang in hem brandde, doofde als een kaarsje langzaam uit. Tot Carlos finaal deze ongelijke strijd verloor, het laatste lichtje de voorbije nacht is uitgegaan.

Met Carlos verliezen familie en vrienden een eerlijk en minzaam man. Al zal hij voor eeuwig herinnerd worden als een echte familieman, een volksvriend, winnaar en sportman in hart en nieren. Het ga je goed vriend, op je laatste vlucht richting eeuwigheid.

Langs deze weg willen we ons medeleven betuigen, aan echtgenote Monique, de (klein)kinderen en naaste familie van Carlos, tandemgenoten Paul Gevaert en Daisy, en de talrijke vrienden van Carlos... en hen veel sterkte wensen in deze sombere dagen die hen nu treffen. Door de geldende Covid-maatregelen zal de uitvaart plaats vinden in intieme familiekring.

Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.

Paul Gevaert (links) en Carlos Lannoo (rechts) in betere tijden, bij het winnen van de 1e Nationaal Argenton met Enable in 2019.