Search

Careel Frank wint na een millimeterspurt 1e Nationaal Limoges Jaarlingen


 Frank CAREEL, Machelen
1e Nationaal Limoges Jaarlingen

 


Nu het wielrennen in de volle actualiteit staat met de ‘Tour de France’ konden we geen betere titel bedenken om de prachtige nationale zege te omschrijven van Frank Careel, vanuit Limoges Yearlings tegen 21.956 duiven. Sportvriend Frank klokt immers zijn nationale winnaar om 13u01.46 op een afstand van 590,344 Km, wat goed is voor een snelheid van 1566,87 m. In zijn kielzog volgt de tandem Van de Putte-Van den Bosch uit Beersel welke hun duif klokten om 13u01.57 voor een bijna identieke afstand van 590,467 Km, wat neerkomt op 1566,43 m als snelheid, waarmee ze op luttele 4 à 5 seconden strandden op een 2e plek nationaal.Onze nationale winnaar, de 48-jarige Frank Careel, had eerder op de dag ook al duiven mee vanuit Blois. Ook deze had hij , net zoals zijn Limoges-duiven ingekorfd in het lokaal Waregem. Hij had bij het melden van zijn duiven uit Blois nog navraag gedaan wanneer de eerste duiven vielen, en na enig reken- en cijferwerk werden de duiven van Limoges verwacht tussen 13u30 en 13u45. Frank had zelf nog 2 duiven (met zwarte pluimage) achter van Blois. Hij had zich om 13 uur nog maar net geïnstalleerd om de duiven van Limoges op te wachten, toen hij een duif in volle vaart zag komen aangestormd. Hij dacht natuurlijk nog aan een nakomer vanuit Blois, maar toen bleek dat het een ‘Blauwe duif’ was, wist Frank meteen dat het om een Limoges-duif ging, wat meteen ook goed was voor nationale winst. Gelukkig was Frank ter plaatse, want op meerdere plaatsen waren liefhebbers verrast door de hoge snelheid die de duiven behalen. De duiven moeten op bepaalde plaatsen, door de opkomende onweersbuien, sterke rugwind gekregen hebben om tot dergelijke snelheden te komen.


Deze eerder kleine vinnige ‘Blauwe duiver’ ring 4084610/03, nu omgedoopt tot ‘KLEINE LIMOGES’, had tot nu toe wel al enkele behoorlijke prijzen gevlogen, maar nog geen echte toppen. Twee weken terug miste hij vanuit Chateauroux… een misser die deze klepper nu meteen met brio wist recht te zetten met een 1e prijs tot op nationaal vlak. Wie zei ook weer dat een goede duif geen 2 x naeen zijn prijs mist ?… Zijn vader is een duif van Jeroom De Wagenaere uit Petegem, terwijl de moeder afkomstig is van Andre D’haeze uit Deinze, en Norman-bloed in de aderen heeft stromen. De kolonie van Frank Careel is dan ook opgebouwd met meerdere duiven van Andre D’haeze, waarover hij bijzonder tevreden is. Tot voor kort speelde Frank in hoofdzaak de Interprovinciale vluchten in West-Vlaanderen, zeg maar de zware halve fond. Sedert een 2-tal jaar waagt hij nu ook zijn kans op enkele fondvluchten zoals deze Limoges, en duidelijk met succes. Want dat de Careel-ploeg duidelijk de goede conditie te pakken had, bleek vorige week toen Frank in het lokaal te Waregem eveneens de 1e regionaal Limoges Derby won.
Deze week had hij voor Limoges jaarlingen 3 duiven gezet, waarvan hij 1 prijs wint, maar wat voor één… !!
De nationale winnaar kreeg voor zijn vertrek enkel zijn broedschotel te zien, en dus geen andere bijkomende motivatie. Voor de aanvang van het seizoen mocht hij 2 maal enkele dagen broeden, maar geen jongen grootbrengen. Het spel met de jonge duiven is geen doel op zich, en dient enkel om de jongen de nodige routine te laten opdoen. Het accent word ten huize Careel gelegd op het spel met de oude duiven. Als bediende in de veevoedersector bij de firma Versele-Laga is het niet meer dan normaal dat Frank dan ook alle voeders en bijproducten voor zijn duiven, van bij zijn werkgever haalt. Hij is dan ook een fervent gebruiker van de PLUS-mengelingen van Versele en het gamma producten ter ondersteuning van de conditie van Oropharma. Een succesformule die eens te meer zijn kwaliteit heeft bewezen, en die mede aan de basis ligt van deze 1e Prijs Nationaal Limoges bij Frank Careel.
Nogmaals proficiat !!