Search

D'Hondt Maxime, "1e Nationaal Argenton - 4.540. Jaarduiven (2003)"

 
Maxime D’Hondt (Semmerzake) wint niet alleen bij de jaarlingen, maar is ook primus Nationaal bij de duivinnen, en tevens de snelste van gans het convooi…


Nog geen 16 jaar
en reeds een Nationale overwinning behalen, het is niet voor iedereen weggelegd. Maxime D’Hondt, studente in Economie, wonende te Semmerzake, Ten Edestraat 56 lukte hier nochtans in. Ze wint Nationaal Argenton bij de jaarlingen (4.540d.) wordt ook Nationaal eerst bij de duivinnen en heeft bovendien ook de snelste duif van gans het convooi.(26.211)Deze jonge meid is echter niet aan haar proefstuk bezig. Ook in 2002 sloeg ze al gensters en trok ze heel wat aandacht naar zich toe. Kettinguitslagen zijn haar kenmerk. Een entree langs de grote poort en dat binst de kortste tijd. Zo werd ze dat zelfde jaar nog gevierd voor het behalen van haar eerste prijs op Bourges bij de beginnelingen tot 25 jaar . Een kampioenschap ingericht door de K.B.D.B. zelf. Op deze Bourges won Maxime de eerste Nationaal bij de Beginnelingen, maar toch ook tegen 1.010 duiven, verder nog de 3de, de 5de de 11ste, de 12st, 14de, 20ste, 31ste, 33ste, 43ste enz.
In de Algemene Wedstrijd klasseerde ze drie duiven Nationaal binnen de 50 eerste prijzen. Op La Souterraine had ze 2 duiven in de eerste 50 en op Guerin speelt ze opnieuw 1 duif in de eerste 50. Als dat geen stuntwerk is.?

Maxime stamt ook uit een zeer bekende duivenmelkers familie. Wie kent er haar grootvader niet , Sylvain D’Hondt, de basis legger van de D’Hondt familie en de zonen van Sylvain ? Martin, Hans en Erwin…stuk voor stuk melkers die nogsteeds de D’Hondt dynastie gaaf weten te houden door een bewuste kweek en succesvolle uitslagen.

Om dan als kind in de voetsporen van je beroemde vader te lopen moet je toch wel begaafd zijn . Als dochter van Erwin is Maxime van jongsaf aan van nabij betrokken geweest bij het duiven gebeuren. Ze heeft geleerd hoe ze met duiven moet omgaan en hoe ze van de duivensport haar hobby kon maken en hierin ook haar verzet vinden.

Zo gaf ze op Argenton 10 duiven mee (9 duivinnen op weduwschap en 1 duiver ) , wel 6 van de 10 winnen hun prijs en wat voor een prijs ?
De 1st, de 8ste, de 18de en de 19de Nationaal, met daartussen de snelste van 26.211 duiven.De winnares :B02/4032362 ,voortaan “Argentontje” genaamd ,een blauwe geeloog duivin, iets onder de middelmaat van bouw, goed in de hand liggend, met zachte pluimen en een perfect evenwicht, was ook de eerst afgegevene duif voor Argenton…

En dan moet je weten dat het ”Argentontje” als jonge duif drie weken van huis wegbleef, keerde terug juist twee weken voor Bourges Nationaal. Maxime liet haar eerst nog eens Dourdan vliegen…maar ze miste haar prijs. De week nadien echter moest ze mee naar Bourges en ze wint de 30ste Nationaal tegen meer dan 40.000 duiven. Nadien nog La Souterraine, met de 6 nachten korf…en hierop wint ze dan de 28ste Nationaal. Van een superduifje gesproken.Ze stamt echter ook uit het super kweekkoppel “Den Elvis” B90/4298937 x “Zuster Amazone” B93/4304317, waaruit reeds zovele heel goede duiven zijn gekomen.
Besluit : Het gebeurt niet zo dikwijls dat een Nationale zege behaald wordt door het vrouwelijk geslacht en dat dan ook nog door een 15 jarige. De jeugd die aan bod komt… zeker niet slecht voor onze tanende sport… Wie slaagt erin om deze nieuwe stunt na te doen? Het zou fijn zijn moest straks, op de twee resterende Nationale vluchten uit La Souterraine en Vichy , de overwinning opnieuw behaald kunnen worden door een ander vrouwelijk schoon. Want pas dan zouden we kunnen gewagen van een nieuwe trend in de Belgische Duivensport.
Maar zover zijn we nog niet…

User :