Szukaj

Inter-Westvlaamse Vereniging viert laureaten 2013 in grootse stijl

In het prachtig en vernieuwde decor van Domein Maelstede te Kuurne had de naar traditie stijlvolle huldiging der kampioenen van de I.W.V. plaats. Met 316 aanwezigen op zondag 10 november mocht men andermaal over een flinke opkomst spreken.

Tijdens een grandioze feestzitting gekoppeld aan een uiterst smaakvol feestbanket passeerden weer heel wat laureaten de revue.

Er waren vooreerst de vele winnaars van de ereprijzen (provinciale winnaars op de dubbeling van de nationale wedvluchten) met daarna de grote schare winnaars van een massa geldprijzen. Ook bloemen en trofeeën ontbraken niet. Tussenin ook een hulde aan de nationale winnaars en de winnende ploegen in de Flanders Pigeons Trophy.  Alles tiptop geregeld door het bestuur van de I.W.V. met aan het hoofd voorzitter Filip Norman en zijn twee rechterhanden Joris Follet en Erik Claerhout.


Voorzitter F. Norman tijdens zijn toespraak

In zijn openingstoespraak nam voorzitter Norman geen blad voor de mond en zei ongezouten zijn mening over de huidige gang van zaken in het West-Vlaamse duivensportlandschap. Hij had het onder meer over het feit dat een organisatie als de Inter-Westvlaamse Vereniging, die meer dan 75 jaar bestaat, in een periode van steeds maar groeiende interesse voor de grote halve fond en de fond, beknot wordt in haar mogelijkheden. In 2013 werd de jaarlijkse klassieker uit Châteauroux afgevoerd en moesten liefhebbers die met zomerjongen en late jongen op de baan wilden hun poulains inderhaast opleren teneinde hen twee nachten korf te laten ervaren om ze achteraf niet halsoverkop op een nationale wedvlucht te moeten meegeven zonder dat ze een portie ervaring hadden opgedaan. Zodoende werden ze voor de leeuwen werden gegooid. “De I.W.V. is ten opzichte van vroeger alle Toursvluchten kwijtgespeeld. Provinciale vluchten van die aard werden aan een andere vereniging gegeven. Omtrekken werden gewijzigd of beperkt in grootte. Kortom, heel wat plezier is voor de West-Vlaamse duivenspeler verdwenen”, aldus voorzitter Norman. Hij eindigde zijn betoog met: “Wij willen niet met duiven kunnen spelen, we MOETEN kunnen met duiven  spelen.” Een visie die door de aanwezigen met een algemeen applaus werd beantwoord.

1e algemeen kampioen: Marc Pollin uit Snellegem

Liefst 80 liefhebbers konden meegenieten van de grote prijzenpot die in het algemene kampioenschap werd uitgedeeld. De top 3 strijkt respectievelijk 500, 400 en 350 euro op. Die top 3 bestond uit Marc Pollin (1e), Anthony Maes (2e) en N&F Norman (3e). In hun spoor eindigden respectievelijk K & R Platteeuw, J. Verschoot, L. Debusschere, A. Vaernewijck, E&F Devos, J. Vaneenoo en F. De Prol. Zo hebben we de top 10 in het algemeen kampioenschap vermeld, waarin maar liefst 7000 euro gratis te verdienen was.


Een kus van de dame van de voorzitter voor de algemene kampioen

1e kampioen oude duiven: Lionel Vermander uit Oekene

In dit kampioenschap zagen we 40 liefhebbers de revue passeren met als top3 Lionel Vermander (1e), Joël Verschoot (2e) en Ameel-Vanlake (3e). Zij ontvingen in volgorde 400, 300 en 275 euro. Verder in de top 10 in respectievelijke deze volgorde: L. Debusschere, F. Malfait, W-J-H Dekeyser, P. Bourgeois, E&F Devos, G. D’Hondt en J. Vaneenoo. In deze categorie was er 4550 euro gratis te verdelen.

1e kampioen jonge duiven: Kurt en Raf Platteeuw uit Rumbeke

Bij de jonge duiven noteerden we 30 winnaars van een geldprijs. Kurt en Raf Platteeuw haalden het voor E&D Tybergien en Vanwildemeersch-Vyncke, die respectievelijk 200, 150 en 125 euro ontvingen. Volgden dan in rangorde: M. Deketele, M. Peirs, L. Christiaens, L. Heggermont, G. Maroy, P&L Bellaert en F. De Prol. De totale gratis prijzenpot bij de jonge duiven was 2050 euro.

1e kampioen jaarlingen: Anthony Maes uit Waregem

Ook bij de jaarlingen waren er 30 liefhebbers die een geldprijs wonnen. De respectievelijke top 3 kreeg 300, 250 en 200 euro en dat waren in volgorde: Anthony Maes, Norbert Ally en K&R Platteeuw. Volgden dan verder in de top 10: A. Vaernewijck, N&F Norman, A&R De Saer, M. Pollin, L. Van Hoecke, Dewaele-Deseyn en W. Vandemaele. Hier was er een pijzenpot van 2525 euro.

Kampioenschap (Criterium) der Azen: W-J-H Dekeyser uit Koekelare zijn de laureaten

In dit elitekampioenschap met inschrijving waren er 7 laureaten. W-J-H Dekeyser uit Koekelare, die al meerdere seizoenen op rij schitterend voor de dag komen op de fond, wonnen het pleit van Lionel Vermander uit Oekene als 2e en E&F Devos uit Deerlijk als 3e. Luc Van Hoecke was 4e, J. Verschoot 5e, F. Dewilde 6e en F. Malfait 7e. Tot zover de andere laureaten in dit bijzonder moeilijke kampioenschap.

Flanders Pigeons Trophy

Van de 8 ploegen waren A. Vaernewijck, D & A Verleye en fam. Schreel de beste met een totaal van 39 prijzen. Zij wonnen het pleit met 2 prijzen voorsprong op hun dichtste concurrenten.


De winnende ploeg in de Flanders Pigeons Trophy:
A. Vaernewijck, D&A Verleye en fam. Schreel

Onze felicitaties gaan uit naar alle prijsbeesten, van de eerste tot de laatste, die zich in een of ander kampioenschap van de Inter-Westvlaamse wisten te klasseren. Het is een teken dat jullie grotehalvefond- en/of fondseizoen in 2013 op schitterende wijze is verlopen. Eveneens vele felicitaties aan voorzitter F. Norman en zijn team voor de schitterende feesthulde aan die vele West-Vlaamse liefhebbers. Zij zorgen al vele jaren voor een stijlvolle hulde aan de laureaten van het voorbije seizoen. Niet voor niets hoorden wij hier en daar in de coulissen dat het doodzonde zou zijn moest een dergelijke schitterende en verzorgde organisatie verdwijnen. Inderdaad… Heel  jammer, en dat vooral in functie van de West-Vlaamse duivensport in het algemeen. Dialoog en een gezonde samenwerking zijn een must in het voordeel van alle collega-duivenliefhebbers uit West-Vlaanderen en dat zowel voor de vitessers tot en met de zwarefondspelers. Laat ons a.u.b. op een vriendschappelijke manier met duiven spelen, elk in zijn eigen discipline, en naar eigen godsvrucht en vermogen, om het met een oud gezegde uit te drukken.