Szukaj

Feest F.V.O.V.-O.V.V. werd opnieuw een voltreffer

Vrijdag 29 November liepen de feestzalen van Salons De Zilverreiger te Oosterzele opnieuw vol voor het jaarlijkse feest van de Fondvereniging Oost-Vlaanderen. Algemeen Kampioen FVOV werden Freddy en Jacques Vandenheede, de titel Algemeen Kampioen OVV Interprovinciaal viel te beurt aan de tandem Vandermaelen-Penne.


Voorzitter Daniel Aerens tijdens zijn openingsspeech

Voorzitter Daniel Aerens en zijn secretaris Mark De Backer kunnen opnieuw prat gaan op een zeer geslaagde feestavond. Ook Nationaal voorzitter Stefaan Van Bockstaele en voorzitter van het Nationaal Sportcomité Dirk Schreel tekenden present. De openingsreceptie bracht er meteen de juiste sfeer in. Het feestbanket was opnieuw tot in de puntjes verzorgd en heel lekker. Tussen de gangen van het banket door kregen de kampioenen van het OVV-FVOV de passende hulde en eer . Nadien was het de beurt aan de provinciale en nationale winnaars op de vluchten van het OVV-FVOV om hun ereprijs in ontvangst te nemen. Een eerbetoon zoals het past bij een organisatie met standing.

Openingsspeech voorzitter Daniel Aerens

Een fiere voorzitter Daniel Aerens opende het feestgebeuren met zijn traditionele speech. Hij hield het deze keer vrij kort. De voornaamste punten waar hij op zinspeelde waren in het kort:
Enige lof voor de KBDB dat zij eindelijk veranderingen durven doorvoeren. Toch met de kanttekening en vraagstelling of alle veranderingen wel verbetering inhouden? Positief vond hij de problematiek rond de dopingcontroles, en de verhoging van de controles en nieuwe lijsten  met verboden producten, die er zitten aan te komen. Voorzitter Aerens gaf ook nog enkele tips mee, zoals hijzelf het zou aanpakken.
Over het voorbije seizoen voor het OVV-FVOV was hij zeer tevreden. Zowel qua deelname als verloop van de vluchten was 2013 een succes. Langs de financiële kant was het minder, omdat een paar provinciale vluchten door de KBDB werden overgenomen, en omgevormd tot een nationale wedvlucht. Waarbij de voorzitter zich afvroeg of er niet teveel (nationale) vluchten zijn. We moeten er vooral voor zorgen dat niet nog meer liefhebbers gaan afhaken, vandaar de vraag richting de aanwezige nationale mandatarissen, om de lokalen en vooral de liefhebbers van het OVV-FVOV te blijven steunen. U kan de volledige speech van voorzitter Aerens hier in detail nog eens nalezen.

Rijkgevulde trofeeëntafel en bloemen

Tal van kampioenen van het OVV-FVOV passeerden één voor één de revue tijdens de kampioenenhulde en uitreiking van de ereprijzen uit 2013. Algemeen Kampioen FVOV en tevens winnaar van het kampioenschap ‘meest prijzen FVOV’ 2013 werden Freddy en Jacques Vandenheede uit Zingem. Chris Hebberecht won bij de Oude en Jaarlingen, Hugo Vlaeminck bij de jonge duiven.


Algemeen Kampioen FVOV Freddy & Jacques Vandenheede en winnaar Ereprijs KBDB Frederik De Wolf gehuldigd door Stefaan Van Bockstaele

Algemeen kampioen op de provinciale vluchten van het OVV werd de tandem gevormd door Sonia Vandermaelen en Bert Penne. Willy Den Haese won bij de oude en jaarlingen, Achiel Vezelen bij de jonge duiven. Philippe Dobbelaere won het Jacob Van Artevelde-kampioenschap op de provinciale Orleansvluchten.


Kampioenschap Jacob van Artevelde: 1.Philippe Dobbelaere, 3.Gevaert-Lannoo


Algemeen Kampioen OVV: de tandem S.Vandermaelen-B.Penne

In de betalende kampioenschappen werd Wilfried Bruyneel winnaar op de Zware Fond, Marc en Francky Vandewalle wonnen op de fond bij de oude, terwijl Jozef Vermeir het haalde in de categorie fond jonge duiven. De Nationale Ploegkoers ten slotte, werd gewonnen door onze sportvrienden uit Wallonië, namelijk de ploeg gevormd door Henri Vanneste uit Feluy met Jean Calonne uit Peruwelz.
U kan alle huldigingen terugvinden in bijhorende fotoreportage onderaan dit artikel.


De laureaten uit de 'Top-3' van de Nationale Ploegkoers

Het jaarlijks kampioenenfeest van het OVV-FVOV was tot in de puntjes verzorgd, waarvoor een pluim richting Daniel Aerens, Mark De Backer en Herman Roels. Aan alle kampioenen onze felicitaties. Het kweekseizoen staat voor de deur, dus kan meteen werk gemaakt worden van 2014, in de hoop er volgend jaar opnieuw bij te zijn. Succes!