Szukaj

De Vlaamse Fondvrienden huldigden hun kampioenen tijdens een prachtig feest

Sinds oktober 1986 vieren de Vlaamse Fondvrienden jaarlijks hun kampioenen in grootse stijl. In het prachtige, vernieuwde decor van de bekende feestzaal ’t Biezemhof te Aalter kwamen alle leden van deze selecte club van fondliefhebbers uit diverse Vlaamse provincies samen om de beteren uit het seizoen 2013 een warme hulde te brengen.

Na een uitgebreid aperitief, aangeboden door de n.v. Xella en de n.v. Industriebouw Vaneenoo, startte voorzitter Julien Vaneenoo geflankeerd door Secretaris Arnold Van De Woestijne de feestzitting met een minuut stilte voor de overleden leden en werd Chris Hebberecht in de bloemen gezet als nationaal winnaar.


Chris Hebberecht werd als nationaal winnaar (St.-Vincent) in de bloemetjes gezet

Tussen de diverse gangen in van het uiterst fijne feestbanket volgde de hulde aan de kampioenen alsook de uitreiking van de vele ereprijzen behaald op de (inter)nationale vluchten.

De kampioenen 2013

Grote fond

1e Chris Hebberecht
2e Emiel Denys
3e Hubert Debaene
4e Julien Vaneenoo
5e Olga Van Den Abeele – De Geest

Fond oude duiven

1e Olga Van Den Abeele-De Geest
2e Georges Bolle
3e Chris Hebberecht
4e Marc Verschelde
5e Yvan Delrue

Fond jonge duiven

1e Johan Nijs
2e Franky Van Extergem
3e Marc Verschelde
4e Peter Van Landuyt
5e Chris Hebberecht

Algemene kampioenen

1e Chris Hebberecht
2e Olga Van Den Abeele-De Geest
3e Georges Bolle
4e Frans en Kris Velghe
5e Jozef Devriendt

Winnaars van de asduifcompetitie

De winnende duif van de asduifcompetitie moet als 1e of 2e ingegevene geklasseerd zijn op vooraf aangeduide wedstrijden. De winnaars ontvangen een foto van hun duif.

Asduif fond: Chris Hebberecht (BE10-4302413)
Asduif grote fond: Olga Van Den Abeele – De Geest (BE11-4088215)
Asduif fond jongen: Franky Van Extergem (BE13-4219650)


De asduifwinnaars

Winnende ploeg in het ploegenkampioenschap

Het werd hier een spannende strijd met 65 prijzen voor de winnende ploeg, 64 voor de tweede en 62 voor de derde ploeg. De winnende ploeg werd gevormd door Peter Van Landuyt, Franky Van Extergem, Adrien Cornelis, Julien Vaneenoo, Freddy Van Acker, Alfons Peeters, F & K Velghe, Guido Seys en Marc Verschelde. Zij wonnen de Ereprijs Secretaris Arnold Van De Woestijne.

Aanwezige sponsors van de Vlaamse Fondvrienden op de huldiging waren: n.v. Xella, n.v. Industriebouw Vaneenoo, b.v.b.a. Luc Willem, b.v.b.a. Stortbeton Hollevoet, c.v.b.a.Demelit, n.v. KBC, n.v. Transbeton, b.v.b.a. Aluhavan, b.v.b.a. Hinnekens, veearts Wim Boddaert, Marc Deschuyter en Peter Casteleyn (n.v. Lipcas).

De feestzitting werd afgerond met een uitgebreid dessertbuffet. Felicitaties aan kampioenen en ereprijswinnaars, alsook aan de voorzitter en de secretaris van de Vlaamse Fondvrienden voor hun schitterend en goed georganiseerd feest.