Szukaj

De Internationale Fondvereniging huldigde op 6 december Marc & Franky Van De Walle (Zwalm, BE) als 1e Algemeen Kampioen

Op vrijdag 6 december in de Salons Ambassade in Waregem vond de 30e kampioenenviering van de Internationale Fondvereniging (I.F.V.) plaats. Een 230 aanwezigen schoven aan voor het fijne feestbanket dat ter gelegenheid van de jaarlijkse kampioenenhulde wordt aangeboden.

De geruchten dat de I.F.V. zou ophouden te bestaan deden al een tijdje de ronde. Na de toespraak van voorzitter Peter Allemeesch werden de vraagtekens daaromtrent een stukje duidelijker. Tussen de diverse gangen van het feestbanket in werden de kampioenen gehuldigd alsook de winnaars van de ereprijzen op de vele (inter)nationale wedstrijden.


Zicht op een deel der naturaprijzen

Hieronder volgt de toespraak van voorzitter Peter Allemeesch vóór aanvang van het feestbanket:

Geachte genodigden,
Geachte heer voorzitter en mandatarissen van de KBDB West-Vlaanderen,
Beste leden van de Internationale Fondvereniging,

Bij deze heet ik jullie van harte welkom op onze 30ste viering van de I.F.V. Nu sta ik hier voor de 7e maal als jullie voorzitter. Dat zou niet gekund hebben zonder de hulp van de andere bestuursleden, zijnde Lucien en Dirk. Samen met onze echtgenotes zijn wij al jarenlang de drijvende kracht van de I.F.V. Voor vroegere bestuursleden en mensen die ook maar iets te betekenen hadden voor de I.F.V. destijds en vandaag heb ik een groot woord van oprechte dank. Onze sport heeft de laatste jaren een enorme evolutie  doorgemaakt inzake vluchten en reorganisatie. Deze avond hebben we andermaal een prijzentafel om u tegen te zeggen, zowel in contanten (€4.500) als in natura (€4.500). Weinig organisaties mogen zeggen dat ze met de €100 die ze ontvangen een feest van dergelijke omvang kunnen organiseren met een mooie prijzenpot en een fijn gastronomisch menu voor twee personen inbegrepen. Vandaar dank aan onze trouwe sponsors die ieder jaar paraat staan om ons financieel te helpen. Ik wil toch nog even duidelijk maken dat eender welke club of organisatie niet verder kan zonder de steun van de liefhebbers, sponsors en vrijwilligers. Dat alles gaat steeds meer eisen van ons allen in ons dagelijks doen en werken. Wij worden met zijn allen een dagje ouder… Vandaar dat we beslist hebben als bestuur om de I.F.V. even stil te leggen. De reden is heel eenvoudig: onze secretaris Lucien wordt een dagje ouder, en Dirk en ikzelf zijn te veel bezig met andere zaken in de dagelijkse werking van andere organisaties die ook met de duivensport te maken hebben. We hebben dus een keuze moeten maken. Ik wil iedereen danken voor het jarenlang lidmaatschap en we hopen u binnen een paar jaar opnieuw te mogen begroeten met een nieuwe formule van de I.F.V.

Dank aan jullie allen en smakelijk.

Tot zover de inleiding van voorzitter Peter Allemeesch.

Algemeen Kampioen: M & F Van De Walle (Zwalm, BE)

De gebroeders Van De Walle mogen op een schitterend seizoen terugblikken. In de I.F.V. zijn ze als 1e Algemeen Kampioen afgevlagd met een totaal van 36 prijzen in de diverse disciplines. In andere grote kampioenschappen staan Marc en Franky eveneens bij de beteren. Daarmee bevestigen zij dus andermaal de schitterende campagne die zij de laatste jaren op fondgebied wisten te creëren.


De algemene kampioen M. Van De Walle met het bestuur

De top 3 in de diverse kampioenschappen:

Internationaal

1e Leon Messiaen
2e Van Looy–Vannieuwenhuyze
3e Freddy D’Hondt

Nationaal oude duiven

1e Patrick Houfflijn & Zn
2e Chris Hebberecht
3e N & F Norman

Nationaal jaarlingen

1e J & F Vandenheede
2e M & F Van De Walle
3e Team Fr. De Jaeger

Nationaal jongen

1e Raoul Verstraete
2e Provost-Spiers
3e Vanwildemeersch-Vyncke

Asduiven

Internationaal: Luc Vancoppenolle (BE09-4902839)
Nationaal oude: F & J Vandenheede (BE11-4244017)
Nationaal jaarlingen: F & J Vandenheede (BE12-4186157)
Nationaal zware fond jaarlingen: L. Debusschere (BE12-3141847)
Nationaal jongen: F & J Vandenheede (BE13-4050120)


De asduifwinnaars samen met het bestuur

Het geheel van de vele kampioenen en ereprijswinnaars die de revue passeerden, verliep op een bijzonder vlotte manier zodat er voor de rest van de avond nog tijd was om wat te keuvelen en een dansje te wagen. Aan Peter (de voorzitter) en zijn vrouwtje Ria, Lucien (de secretaris) en Dirk (ondervoorzitter en verontschuldigd wegens verblijf in Thailand) onze felicitaties met de prima organisatie van het feest en voor de vele jaren dat jullie de I.F.V. in stand hielden.