Szukaj

Roofvogels worden een echte plaag voor duivenmelkers

Een heel actueel probleem bij de duivenmelkers zijn de roofvogels die met regelmaat tussen hun kolonie duiven duiken. Jonge duiven die net het luchtruim verkennen, maar ook oude ervaren duiven vallen regelmatig ten prooi aan de roofvogel.

Het is zo dat in de lente deze problematiek voor de duivenliefhebbers steeds de kop op steekt. Duivenmelkers die dicht bij bosrijk gebied wonen, klagen steen en been. De roofvogel die al een 10-tal jonge duiven heeft gedood, is zeker geen uitzondering.

In Limburg staan daarom de duivenliefhebbers en het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek lijnrecht tegenover mekaar. Het Natuurhulpcentrum vangt gekwetste of verzwakte roofvogels op om die na hun revalidatie weer uit te zetten in de natuur. Tot groot ongenoegen van de liefhebbers die in de buurt wonen. "We kunnen amper nog duiven uitlaten, onze duiven vallen ten prooi aan de constante aanvallen van de roofvogels die Natuurhulpcentrum uitzet. Op die manier zijn zelfs al een 10-tal liefhebbers zo gedemotiveerd geraakt dat ze de duivenmelkerskiel aan de haak hingen", klinkt het bij de Limburgse liefhebbers. Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum vindt de kritiek onterecht.

Afschrikmiddelen

Sommige liefhebbers proberen dan verschillende afschrikmiddelen om de roofvogel ver van hun hok te houden. Zo zetten sommige liefhebbers een vogelverschrikker aan het hok, andere proberen dan weer de roofvogel met een spiegel, of spiegelbol te verjagen. Nog andere liefhebbers zweren dan weer bij aan afspeelbandje met het geluid van een Oehoe, de natuurlijke vijand van de roofvogel. En zo zijn er tal van afschrikmiddelen. Wie een afdoend afschrikmiddel voor de roofvogels heeft, mag gerust reageren en wie weet kunnen we er andere liefhebbers mee helpen.

Komentarze

Zet Sil Janssen in een fabriek aan de band om zijn loon te verdienen en laat hem als hobby de duivensport beoefenen , eens horen wat hij dan te zeggen heeft , zonder al die snoepreisjes !!

Met alle respect voor alle diervriendelijke bewegingen maar graag toch dit: heeft men al eens nagekeken hoeveel oppervlakte jachtterrein een gemiddelde roofvogel nodig heeft om te voorzien in zijn dagelijkse behoeften? Ik woon in een druk bevolkte voorstad van Brussel en word dagelijks bezocht door deze hongerige vogels dewelke overigens geen schuld treft in deze, maar de fout ligt wel degelijk en eens temeer bij de mensen. Kan iemand mij uitleggen waarom men persé in de klokketoren van een nabijgelegen basiliek slechtvalken moet gaan kweken en daar dan een publiekstrekker van maken.. maak van de wekelijkse mis een plezante bedoening en er zal ook wel volk komen om de chauffagekosten te betalen..ik heb van verschillende getuigenissen van collega's duivenmelkers, en niet van de kleinsten, reeds schrijnende verhalen gehoord van brutale aanvallen op de jonge duiven met grote verliezen tot gevolg, en het heeft er met de huidige wetgeving, alle schijn van dat we deze "onnatuurlijke" gedragingen van in feite wilde roofvogels nog lang gaan moeten verdragen. Het is zo een beetje hetzelfde verhaal als dat van de beschermde eksters, kraaien,enz...Laat de natuur toch zichzelf reguleren, het is al zo dikwijls bewezen dat de natuur, ZONDER inmenging van de mens zich steeds wonderwel herstelt..Dierenrijk en mensdom weet je...
PS: pittig detail: op het dak van een nabijgelegen appartementsgebouw in de buurt huizen minstens 200 verwilderde reisduiven. Nooit of nooit heb ik daar een sperwer noch slechtvalk of wat danook zien in stuiken...zien zij dan het verschil tussen gezonde en zieke duiven? RARA

vorig jaar deze tijd mijn beste vlieger gepakt door slechtvalk we hebben het zien gebeuren
hopelijk gebeurt dat dit jaar niet voor iedereen grts

Een echte ramp is het hier dit jaar, elke zondag in het lokaal gaat het over de roofvogels
er zijn mensen bij waar al meer dan 20 jongen duiven weg zijn ,of ge nu buiten staat of niet hij valt ze gewoon aan
en is echt niet mensenschuw, dus dat zijn er van de Sil die met de hand zijn grootgebracht waarschijnlijk ook nog met lekkere reisduif, merci Silleke

Hier bij ons in Moortsele delen we in de brokken. Deze week alweer een 4-tal letterlijk een kopje kleiner gemaakt. De teller staat hier ook al op +/- 16 stuks. Hoe moeten we dit oplossen om niemand tegen de borst te stoten ?

Niemand kweekt graag jongen om ze dan te zien verslinden door de roofvogels die dan ook nog vrij tam zijn, want schrik hebben ze in geen geval.

Johan De Vroe

hier ook in schellebelle een echte plaag een topper op Barcelona levend opgegeten
en gisteren een 2 jaarse belofte voor mijn ogen gepakt en resultaat een oog kwijt gelukkig was ik op tijd en kan hij naar het kweekhok als hij geneest wel te zeggen
als we niets doen aan die vuile moordenaars kunnen we de boeken toedoen want ik durf geen duif meer uitlaten

Vagenende Danny

Ook in Gent stad lusten ze jonge duifjes, vorige week 3 gepakt ...

Hier, in Nederename eveneens slachtoffer van die "moordmachine's"! Bij de tweede maal buitenkomen van de jonge garde "de rover" er middenin en alles het luchtruim in, en vliegen! Later her en der verspreid in de wijde omgeving en bij valavond ontbraken 15-stuks. De volgende dag "gelukkig" toch nog 10 piepers terug. Bilan van het ganse verhaal 5 kwijt en verder een paar gekwetsten waaronder een die zich dood vloog tegen het keukenraam van een gebuur!
Inderdaad zelfde opmerking als "de Ket" aanhaalt, blijkbaar weten ze het verschil tussen "steak" en "filet-pure" want de bosduiven en tortels laten ze alhier ongemoeid.
Zet er nog wat meer uit a.u.b. "Groene Jongens van Verstand", inderdaad mensdom en dierenrijk!!!
Eveneens een hierdoor "getormenteerde" liefhebber,
Mvg Luc
P.S. Kleine zangvogels zijn hier ook een rariteit geworden!

Vorige week is er bij mij ook een jonge duif gepakt op de veranda . En daarna heeft hij de duif laten vallen op de grond om op te peuzelen. Op dat moment was ik niet thuis, maar mijn moeder die heeft alles zien gebeuren. Spijtig dat ik niet thuis was. Waar leeft de sperwer?

De sperwer is een bosrandvogel. Hij verkiest kleinschalige landschappen met voldoende (naald)bos om in te broeden maar jagen doet hij vaker in iets meer open landschappen met voldoende dekking (struiken, houtkanten). Vooral in de winter duiken ze meer en meer op in stadsparken en tuinen. En daar maken de groenen (achter hun oren) een grote fout door nestkasten aan te brengen aan hoge gebouwen en kerktorens ze verleggen gewoon hun biotoop.

Geachte Duivenliefhebbers -

Ik weet niet waar ik moet beginnen , maar bij mij is het geen ramp maar hopeloos !
Ik moet er voor de goede orde zelf bij vertellen dat ik SPITJTIG genoeg Johan Devroe geklopt heb wat het aantal slachtoffers betreft !!!
Buiten het groot aantal VERMOORDE jongen, die door hun onervaren vliegstijl geen schijn van kans hebben tegen deze gevleugelde straaljagers ...die ook nog eens beschermd worden door FANATIEKE GROENEN .

Ik heb respect voor ieder zijn persoonlijk verlies ...maar dit is mijn drama met figures en facts .

EEN 4xTop gevlogen BARCELONA VETERAAN ( 2009) met op zijn palmares 2x TOP 100 BARCELONA !
DE BESTE AGEN-DUIF VAN LIMBURG 2014-2015 en tevens in de TOP 15 VAN DE BESTE INTERNATIONALE AGEN DUIVEN
DE CAHORS ( 2008 ) MET OP ZIJN PALMARES 6 e PROV AGEN EN 7 PROV CAHORS !

IK DURF ONDANKS DIT PIJNLIJKE SPORTIEVE EN FINANCIEELE VERLIES ER ZELF AAN TOEVOEGEN DAT IK ALLE RESPECT HEB VOOR DEZE MOOIE DIEREN DIE ROIDVOGELS ZIJN ...MAAR DEZE PLAAG IS HET RESULTAAT VAN FANATIEK WANBELEID VAN DE GROENEN !

IK LEEF MET IEDEREEN MEE DIE DEZE NACHTMERRIE MEEMAAKT !

Met Achting

HOLLYWOOD BB

Nog een tip voor de "Groenen" nu het toch zo goed gaat met de staatsfinanciën. Bij een tekort van (voorlopig) drie miljard op de begroting moet dit er nog wel bij kunnen. Veetelers en schapenhouders worden rijkelijk vergoed wanneer een van hun dieren ten prooi valt aan een predator ( wolf, beer, jakhals enz .) Aangezien onze duiven ook geregistreerde dieren zijn waarvoor wij taks betalen aan de overheid ware het misschien interessant om mits de nodige bewijslast van onzentwege hiervoor schadeclaims in te dienen. Ik denk dat ze al vlug zouden verschieten van de omvang van het probleem en wij dan misschien door de tastbare realiteit gehoor zouden krijgen! Men zal dan misschien komen aandraven met het argument dat duiven geen nutsdieren zijn alhoewel ze toch een belangrijke schakel zijn in het economisch gebeuren.....
Mvg.
Luc

Die Groenen ....

- De vossen hebben jaren na elkaar mijn kiekes en ganzen de kop afgebeten. Ik koop nu terug eitjes in de GB en mijn keukenafval gooi ik terug in de vuilniszak.

- Die roofvogels pakken mijn jonge duiven ...

Ik denk dat er een goede reden is / was waarom onze voorouders de vossen en de roofvogels afmaakten.

BESTE HEER WALDACK -

U neemt mij de woorden uit de mond , derhalve ga ik het Kantoor Jef Vermassen de opdracht geven het een en ander uit te zoeken wat we zouden kunnen doen om hier eventueel ons in rechte te kunnen voorzien !

U noemt daar een paar ZEER interesante standpunten die een juridisch verweer zou kunnen zijn !

EEN GOED GEMOTIVEERDE KLACHT GEDRAGEN DOOR VELE LIEFHEBBERS , EN DIT MET AANTOONBARE GELEDEN SCHADE ,ZOU WEL EENS EEN GOED NADENKENDE MAGISTRAAT EEN VONNIS KUNNEN LATEN VELLEN , DIE DE GROENEN ......WEL EENS EEN GROENE GELAATSKLEUR ZOU KUNNEN BEZORGEN ....

HOLLYWOOD BB

Mijn 2 brave kippen ook gesneuveld door een vos leuk is anders ! Dacht eerst dat het een marter was eens die op je duivekot belandt amai

Sportvrienden
Vorig jaar hebben we met 2 personen bijgehouden hoeveel geringde duiven een slechtvalk in zes weken tijd naar zijn jonge bracht op de kerktoren in Venlo. We kwamen op een gemiddelde van vijf per dag, dat maal zeg voor het gemak 40 dagen dan is dit 40 x 5 =200. Hier in Nederland zouden er volgens de groene jongens ongeveer 175 koppels zitten (zelf denk ik meer) dan kom je op 200 x 175 =35000 duiven. Dus alleen de slechtvalk in de tijd dat de jonge er nog bij zijn. Dan nog de havik en de sperwer en klaar ben er mee. Als er na een lossing om de paar kilometer een van die rovers tussen duikt en het zaakje vliegt alle kanten op dan is het geen wonder dat we er tijdens de wedvluchten ook veel verspelen. Het kan alleen nog maar erger worden want die kregen worden ook nog eens 15 a 20 jaar.
Vr. sport Groeten Pé

De groenen doen niet veel goed. Vossen worden uitgezet met als gevolg geen klein wild meer. Nu roofvogels worden gekweekt , uitgezet en als kers op de taart beschermd worden zullen de duivenmelkers de dupe worden. Het ergste van al die groen mannen worden betaald met belastinggeld dat wij mogen afgeven.... Weer typisch België....

Ik heb het al vaker gezegd:
Peter van Geneijgen ( voorzitter Werkgroep Slechtvalken Nederland) geilt op het zoveel mogelijk plaatsen van slechtvalkenkasten op hoge gebouwen bij bedrijven onder het mom van "iets doen voor de natuur". En de bedrijven denken dus dan een goede bijdrage te leveren in dat kader.
Deze PvG verkondigt ook het idiote verhaal dat het de duivenliefhebbers hun eigen schuld is:
ZIJ MOETEN LEREN HUN DUIVEN LAGER TE TRAINEN!!
Nooit grotere onzin gehoord!!!!

Waarom de roofvogels zoveel beschermen, kweken en of uitzetten?
Er komen al genoeg roofvogels (slechtvalk, buizerd) overwinteren in de Benelux.

Wie heeft baat bij een koppel slechtvalken in het luchtruim?
Alleen de vogelspotters en de groene hippies.
De meeste mensen kijken toch nooit in de lucht opzoek naar wat er vliegt.

A.vd. Wiel, goed dat er mensen zijn als u! Respect. Ga zo door.

Dus Pé ... Per slechtvalk die een "ongelukje" voor heeft zijn er 200 duiven die het overleven.
Een duif kost je algauw 25€ ... dus 5000€ uitgespaard

Bij men vrienden in Overboelare,Vander Beken Martine,ook al vier jonge duiven gepakt en 1 oude duif een broer van de 1é prijs Barcelona 2015 in lokaal moerbeke.Dit is reeds jaren aan de gang.

Dit voor de eerste maal meegemaakt zat op het gazon de duif te doden had dit tijdig gezien en kon hem nog wegjagen de duif bloedde wat maar twas niet erg ze vloog direkt terug op het hok volgende dag wou ze niet buiten komen ondertussen vliegt ze terug mee hopelijk zie ik hem niet meer terug!

Tja de groenen hebben ook geen ongelijk , de natuur is het mooiste dat er is, maar als het zo verder gaat met de populatie van slechtvalken dan vrees ik dat wij als duivenmelkers er "slecht" aan toe zijn !

Reeds enkele jaren zie je die evolutie van sporadisch duifje kwijt tot iedere dag wellicht een kwijt , ik heb al periodes gezien waar mijn oude duiven gewoon weigerden van het hok te verlaten , als je dan moet spelen met ongetrainde duiven ......

Het probleem is dat onze duiven geen kans hebben tegen deze dieren ..........

Misschien ligt de oplossing in het zelf houden van een of andere roofvogel die onze duiven beschermd !

Bij de olie mannen hebben ze allemaal slechtvalken ................

mvg

stef

ik heb hem hier ook al 3keer gehad,1ste keer duif moeten doden,2e en 3e keer stond ik er met mijn neus op,geen duif meer kunnen pakken,maar wel een stuk of 10 jongen kwijt door verschrikking!!!een echte nest is het,dit is nu al een jaar of vier aan de gang hier,ervoor had ik er weinig last van,maar nu ist triestig hoor!!die groen apen zouden eens moeten snappen dat duiven geen gratis voer zijn voor hun miserie die zij uitzetten,ik weet het niet maar je geeft op vele plaatsen al makkelijk tussen de 50en150euro voor een jonge duif,neem nu dat ik jongen ergens had gekocht,ben ik er evenzeer 10kwijt dit is tussen de 500en1500 euro schade dat die groen idioten mijn doen,en daar moet niemand voor uitkomen,schandalig!!

Ja helaas heb ik ook al 2 bezoek gehad van roofvogel in Schellebelle met resultaat telkens 2 jonge weg , het is hier inderdaad ook soms triestig en het zijn meestal die kleine roofvogels die zijn snel en je ziet ze bijna niet van die grote minder last nu wel als het vlucht is dikwijls 2 of 3 die hoog boven het hok gangen krijg dan uw duiven maar eens naar beneden hoor .en ja die groene mannen weten niets van duiven .............

Hier in Sleidinge doet de "slechtvalk" ook zijn ding, van de 26 jonge waarmee ik gestart ben zitten we momenteel aan 23 en gisteren gedurende een 20-tal minuten de aanvalslust van dit roofdier tussen mijn jonge aanzien, een echte verschrikking voor deze jonge vogels, eentje heb ik live aan de "dood zien ontsnappen", 's avonds zwaar gekwetst in de hals toch thuisgekomen....

Ook bij Erik in Brussegem is het een ware plaag, zowel "slechtvalk" als "sperwer" hebben al lelijk huisgehouden in zowel oude als jonge duiven !

Ik heb stellig de indruk dat we dezelfde weg op aan het gaan zijn zoals onze Duitse sportvrienden en begin mij dan ook de vraag te stellen of we er in de toekomst nog veel baat bij gaan hebben om zo vroeg te koppelen...

Vanuit Duitsland kregen wij een anonieme brief. Hierin stond het volgende geschreven.
Een mogelijkse TIP: VOLTAREN EMULGEL links en rechts van het borstbeen op wat slachtduiven
en deze lossen in de buurt van je hok, dagelijks voor je vliegduiven lost. Het roofvogel probleem voor
duivenliefhebbers zou zich hierdoor vanzelf oplossen.

Het zijn niet alleen de duiven die sneuvelen ! Maar ook de werkgelegendheid , graan dat nodig is , de graanhandelaar , de vervoerders van producten en onze duiven , de 21% BTW ( voor de natuurbeschermers heet deze afkorting BETER WETERS ) die de liefhebbers op al hun producten moeten betalen . Het sociale leven dat voor vele melkers er niet meer zal zijn , elke week 2 tot 3 maal samen komen , gedaan ermee omdat deze mensen het niet meer zien zitten omdat hun dieren afgeslacht worden . De groen zijn ook tegen het onverdoofd slachten van schapen , wel wat doen deze valken met onze duiven ? Wel net hetzelfde ! De groenen en natuurbeschermers worden mede door ons betaald , wel hebben wij dan geen rechten ? Zij zijn verantwoordelijk voor de schade die hun vossen , marters en alle soorten valken aanrichten en zouden dus voor elk gevonden bewijs hiervoor moeten opdraaien , ze worden tenslotte toch ook door ons betaald , hoeveel heeft Sil Janssen en die hele groep snoepreisjes toeristen de gewone burger al niet gekost ?

GEACHTE DUIVENLIEFHEBBERS -

Na het lezen van al deze getuigenissen van o.a DE VROE - GEERT DE CLERCQ - ( OOK VERWIJZEND NAAR ERIK LIMBOURG ) - DANY VAGENENDE - LUC WALDAC EN MEZELF INBEGREPEN , ZIJN DAT STUK VOOR STUK LIEFHEBBERS DIE DUIDELIJK JURIDISCH OP ZIJN MINST - GELEDEN SCHADE - KUNNEN AANTONEN !

ZOU NOG EENS WILLEN VERWIJZEN NAAR MIJN REACTIES HIER BOVEN VERMELD , EN BEN BEREID OM CONSTRUCTIEF MET ANDEREN DIT PROBLEEM PROBEREN AAN TE KAARTEN .

Mvg

HOLLYWOOD BB

recht van eigen mening vanaf nu bij mij recht in eigen handen

ondertekend
Vagenende Danny

Kan u het zich voorstellen dat er in België een roofdier zou zijn dat katten oppeuzelt en dat men de beslissing neemt om kweekplaatsen te bouwen om deze roofdieren te helpen uitbreiden. Dat men daar ook nog wat camera's zet om te zien hoe de mensen hun kat wordt verslonden. Hoe lang denk je dat dit zou duren? Een week en heel België staat op z'n kop, tv komt kijken, politici grijpen in, roofdieren moeten verdwijnen, probleem opgelost. Alleen een reisduif telt blijkbaar niet mee.
Beste duivenliefhebbers, als je naar de webcam van Oudenaarde gaat kijken zie je daar de sponsers voor die beelden. Naast de stad Oudenaarde - tsjeven en blauwe waar onze sympathieke John mee het beleid uitstippelt, dus beslist heeft een nestkast toe te laten op de toren plus bijkomende sponsering- zie ik daar ook de naam van VDK spaarbank staan(Gavere, Asper, Oudenaarde). Ik hoop echt dat alle duivenliefhebbers hun geld en verzekeringen bij zo'n mensen gaan weghalen. Enkel zo kan er iets bewegen. Als de stad Oudenaarde nog een beker geeft voor de duivenliefhebbers voor een of ander kampioenschap, weiger die beker dan en plein public en vertel erbij waarom je die beker weigert.
En tot slot, als je als duivenliefhebber je overtollige duiven geeft aan een centrum die gekwetste roofvogels helpen als voeder, denk toch eens na beste liefhebber wat je dan aan het doen bent. Enerzijds komen klagen dat je last hebt van roofvogels en ze anderzijds aanmoedigen om ze onze duiven de smaak eigen te maken. Ik heb respect voor ieders mening, maar zoiets is echt over de rooie. Je gaat toch ook niet aan een pedofiel vragen of hij op je kinderen wil letten als je er eens een avond op uit wil gaan???

Beste,

Met het bestaan van de roofvogel is op zich niks verkeerd.

Dat deze beschermd is moet men als een goede zaak beschouwen maar..........................
de mensen die zich over dergelijke taken moeten ontfermen nemen onzinnige maatregelen en de structuren waarin men dergelijke projekten beheert zijn middeleeuws.

Men kan zich afvragen of de werkingskost van dergelijke maatregelen opweegt tegen het maatschappellijk belang en dan zeg ik volmondig NEEN.

Dergelijke organisaties hebben hun bestaansrecht uit subsidiering,giften en de hulp van vele "vrijwilligers".

Deze vrijwilligers zijn meestal mensen die het goed menen( met de natuur) maar ze worden geleid door mensen die vooral belang hechten aan hun subsidies en giften waar men graag gretig in graait en hoge werkingskosten aanrekend.

Die "wildprojekten" zoals roofvogels aan kerktorens plaatsen en filmen zijn dan ook bedoeld voor de recrutering van MEESTAL jonge of naieve mensen die graag dieren zien.

De vrijwilligers bedoelen het goed maar het is de organisatie die misbruikt maakt van dergelijke "goedheid" van deze vrijwilligers.

Zij mogen gratis helpen in "het belang " van de natuur terwijl hun bazen de helft van de gelden aan ZICHZELF TOEBEDELEN.

Kan de roofvogel op vandaag overleven zonder deze organisaties?

Dan zeg ik volmondig ja.
Het enige dat de roofvogel nodig heeft om zijn toekomst te verzekeren is zijn beschermd statuut.

De roofvogel heeft geen nood aan mensen die filmpjes maken van hun nesten.Dat wordt vooral gedaan voor het spijzen van de eigen kassa en het ronselen van "vrijwilligers" en giften en daardoor blijft hun lucratieve bezigheid bestaan.

mvg,

Alex.Allemeersch,

als men hier over de natuur spreekt waarom moeten ze dan nestkasten bouwen op de kerk torens ?
en dit allemaal met ons belastingsgeld
het is een beetje te erg aan het worden als je het mij vraagt !

Overal en iedereen heeft er last van.
z.g.Natuurbeschermers: DE NATUUR RED ZICHZELF WEL!!!
Maar er word gevraagd om wat oplossingen:
1e : De duiven 's winters ook regelmatig los laten.Ze blijven alerter.(zie de verwilderde duiven).
Er word er wel eens eentje gepakt,maar als ze 3 maanden vast zaten zijn ze wat stram en lang zo alert meer.
2e: Mijn jonge duiven heb ik in een ren.Ik laat ze pas los als ze ong.8 weken oud zijn.
Ze kunnen dan veel beter vliegen;kennen het gevaar ook wat beter doordat ze de rover vaker zien en ze kunnen veel beter vliegen zodat ze niet zo gemakkelijk gepakt worden.
"s avonds zijn er wel een heel stel weg,maar bijna alles is de volgende dag weer terug.
Als de piepers 5 á 6 weken oud zijn klappen ze in de lucht en raak je ook veel kwijt.

Dit alles helpt toch .(een beetje)
SUCCES!

die verwilderde duiven moeten ze niet hebben om dat die aan de maissilo van de boer gaat eten en dat vlees smaakt zuur
ik vraag me af hoelang de liefhebbers dit nog zullen verdragen ? mvgrts

Hier de duiven 3 weken los, 3 oude duiven klaar voor dit seizoen! 2 gewond een weg, Gisteren 40 jongen los voor de eerste keer! 7 kwijt! Hier de moed ook in de schoenen, begin t goed zat te worden, Een bericht aan t npo tot 2 maal toe heeft geen nut ze helpen niet aan een oplossing! Sterke nog ze mailen niet eens terug. Moedeloos ben ik.

Elke iet of wat doe-het-zelver kan een vangkooi maken...je vangt een spreeuw of koopt in de vogelwinkel een heel bewegelijk vogeltje en je lost het probleem zelf op.
Wel zien dat niemand het ziet of...

ik weet 1 ding als ik dieren heb moet ik ze ook eten geven dat ze die roofvogels dan ook voederen !
dan zouden ze toch al wat minder duiven pakken hoop ik toch

Hier hetzelfde jaarlijks probleem.Jammer dat er geen roofvogel bestaat die zot is van hondjes.
Vrijwel alle "groenen" hebben een hond en moesten die hun lievelingsbeestje zien oppeuzelen dan zouden ze ons waarschijnlijk beter begrijpen.

Heeft iemand ervaring met die nieuwe duitse spray tegen roofvogels?
Spuiten onder de vleugels en staart en zou roofvogels afschrikken. (zou 3 maand werken)
Het heet : GREIFVOGEL ABWEHR SPRAY

paul ik ken iemand die het gebruikt heeft het was een 3a4 dagen beter en daarna waren ze daar terug en pakten ze gewoon weer de duiven grts verleije davy

Hier in Arendonk hebben de groene jongens blijkbaar ook een nestbak gehangen op de kerktoren voor slechtvalken.
Heb dit jaar gewoon de duiven wat later gekoppeld, en hopelijk helpt dit.... verleden jaar meerdere jongen zien ''slagen'' dooe deze rover en ook oude duiven... Miserie troef.... Ik denk ook dat de verliezen met jonge duiven komen door een toename van slechtvalken.... Je gaat ze 10x oplaten op dezelfde plaats en geen probleem... de 11e maal miserie.... dus ik denk dat er dan een slechtvalk tussen geknald is en alles alle richtingen uit...

BESTE BART -

Zeer goed opgemerkt , en ik zou nog verder durven gaan !

IEDEREEN HEEFT HET DE LAATSTE JAREN OVER DE MYSTERIEUZE VERDWIJNING VAN CRACK - DUIVEN !

JE KAN ER VERGIF OP NEMEN DAT HIER DIE MOORDMACHINES VOOR EEN GROOT DEEL VERANTWOORDELIJK ZIJN !
VROEGER WISTEN WE DAT DIT GEVAAR EEN RISIKO WAS BIJ DE VLUCHTEN VAN DE RHÔNE VALLEI ....

MAAR DOOR DE EENZIJDIGE , IDIOTE PLANNEN VAN ENKELE FANATIEKE GROENEN DIE DE ONGECONTROLEERDE
WILD GROEI ALS LOGISCH GEVOLG HIERVAN VOOR HUN VERANTWOORDELIJKHEID MOGEN NEMEN , ZITTEN ER NU OOK VANAF EEN STUK VOOR DE BELGISCHE GRENS TOT AAN IEDERS HOK VAN WIE DIT LEEST ...ROOFVOGELS OP DE LOER ...

IK BEN ER ROTSVAST VAN OVERTUIGD DAT DE MEESTE VAN AL DIE CRACK-DUIVEN DIE DE LAATSTE JAREN ACHTERGEBLEVEN ZIJN GESNEUVELD ZIJN IN BELGIE !!!!

ZOU DE KBDB ( ALS BESCHERMEND ORGAAN ) OOK NIET EENS DRINGEND IN DIALOOG MOETEN GAAN MET DE GROENEN ???

Mvg

HOLLYWOOD BB

hello
tot nu toe nog geen last van gehad, maar als de groenen denken dat ze de natuur moeten beschermen door moordenaars uit te laten dan slaan ze de bal serieus mis.
zij zullen daar zeker niet bij stil staan wat dit aan de duivenliefhebber kost, zowel financieel als tijd, en emotioneel, want wie ziet er graag zijne kampioen opgepeuzeld worden.
de groenen dragen zorg van de natuur, wij voor onze duiven op welke manier ook
albert

Ingezonden bericht:
Beste Sportvrienden,
Aan de ene kant word de duivenmelker geplaagd door een puzzel van 29 bladzijde De RODE Lijst dewelke door 90% van de liefhebbers NIET opgelost kan worden door onvolledigheid en duidelijkheid. Het roofvogelprobleem. Er zijn 2 roofvogelproblemen:
a) Roofvogelprobleem boven uw hokken; duiven worden van hokvorst geplukt.
b) Roofvogel plukt jonge en oude duiven uit vliegende/trainende duiven.

Oplossing a) aan huis van het hok is oplosbaar:
Plaats een stalen buis met een diameter van 50 mm en 350 cm lang op een centrale plaats tussen de hokken giet wat kanten klare beton aan de voet zodat de stalen buis stabiel staat. Voer elektrische kabel 220 v in de buis. Plaats
3 waterdichte lampenkappen met sterke verstraal lampen op 60°, dus 60° uit het lood op een plateau die je boven in de stalen buis kunt laten zakken. Plaats een tijdschakelaar in uw hok. Laat de verstraallampen gedurende de dag om de 5 minuten enkele lichtsignalen de hemel in versturen.
LET OP: Dit heeft en garandeert u een 100 % roofvogelvrij luchtruim boven uw hokken.

Voor b) is er helaas geen oplossing vermits:
Jonge duiven van dezelfde leeftijd worden los gelaten. Want jonge duiven van de eerste ronde hebben meer vlieguren dan jonge duiven van de 2 ronde. Komen bij duiven van de 1 ronde snelheid en vlieguren tekort, trekken gezamelijk weg, komen vermoeid en verzwakt naar huis. De zwakkere en te jonge duiven worden door de roofvogels uit de vliegende massa duiven gepakt dit is een natuurverschijnsel.

A.F.M.Manders

Ingezonden bericht:
Reagerend op het artikel over roofvogeloverlast...
Ik heb sinds 6 jaar bijgaande oehoe, uit hout gesneden, in mijn tuin staan en sindsdien geen roofvogel meer gezien, wel in de lucht tussen de troep als ze uitvliegen.
Er zijn vele exemplaren, op ware grootte, in de handel.
Dat er dierenbescherming is kan ik best voorstellen maar laat dit dan gelden voor onze duiven alsook voor de natuur...en niet het mes aan één kant laten snijden.
Misschien een tip voor diegenen die het betreft...
Met sportgroeten,
John Heijnen, Geleen

Dit probleem met roofvogels is ook één van de redenen waarom ik er volledig mee gestopt ben. Ik heb ook dure duiven aangekocht gehad en als je dan ziet dat ze je net uit die dure duiven de jongen pakken dan gaat je goesting snel over ! Ik denk dat het hoog tijd word om de lijst van beschermde roofvogels aan te passen naar "niet" beschermde roofvogels. Want het word er alleen maar erger op. Wat ben ik blij dat ik er geen meer heb ! Ik hoef die ellende gelukkig niet meer aan te zien !

Wat ik de laatste tijd hoor is: Duif insmeren met voltaren emugel krijgt een roofvogel dat binnen legt het binnen 2 dagen zijn nieren stil dus einde oefening.
Sommige soorten roofvogels zijn er teveel maar "groenen" willen dat niet inzien. Als een slechtvalk voor 40% postduiven eet dan houdt de natuur zijn populatie niet in stand maar de duivenmelkers. Dit geld ook voor de havik en de sperwer. Hun aantal dient gebaseerd te zijn op het aantal beschikbare natuurlijke prooidieren. Niet op prooidieren en huisdieren en vee. En daar gaan de zaken nu mis ! Ze kunnen beter torenvalken en uilen beter beschermen en steunen die ruimen tenminste ongedierte op. Sperwers, haviken en slechtvalken voornamelijk vogels.

Wat dacht je hiervan:

De groenen zetten roofvogels uit................
De duivenmelkers zetten jagers uit .............

Wij beschermen de jagers en de groenen de roofvogels.
Nog zo'n absurd verhaal : in de zoo kweekt men wilde dieren die in het wild NIET kunnen overleven
en wat gaat men dan met die "wilde" dieren doen ????????????

Laat toch de natuur en de "natuurlijke evolutie" zijn gang gaan!!

Al dat weggesmeten geld kan men veel beter gebruiken om mensen in nood te helpen.

Maar ja daarmee haal je de krantenkoppen niet !!!!!!!

Inderdaad Eric, laat de natuurlijke evolutie zijn gang gaan. De natuur weet perfect zichzelf te reguleren en behoeft geen manipulatie. Lees er de evolutietheorie maar eens op na! Maar al te vaak leidt het menselijk ingrijpen tot nog grotere rampen.Wat zouden we heden ten dage moeten aanvangen met de Dinausaurus, de Mammoet en soortgenoten? Het verdwijnen van diersoorten is een natuurlijk fenomeen. Al eens gezien hoe vlug bos en heide zich herstellen na volledig te zijn platgebrand? Zelfs de wolf is terug van weggeweest! Heb compassie met die tientallen wilde dieren die ongevraagd door een volledig team dagen, maanden , jaren en soms levenslang in gevangenschap "gepamperd" worden ! Laat deze toch vrij en ongestoord in hun natuurlijk habitat. Inderdaad, mensdom en dierenrijk. Maar we dwalen af, moeten bij ons gespreksthema blijven........de "duivenkillers".

Heb ook wel gehoord dat het (in het begin) hielp,maar niet echt lang.
Wel zo veel mogelijk de oehoe regelmatig verplaatsen.
Dit als antwoord op IWAN.

Er zitten er hier toch een zootje ongeregelden... Shocked
De natuur herstelt zichzelf… tjonge… Dankzij die "groenen" is er nog een beetje natuur… En die lezen ook mee, hé
Best is met de verschillende partijen proberen in dialoog te gaan en een oplossing te zoeken voor het probleem, niet met elkaar te verwijten. De KBDB zou daar moeten een voortrekkersrol in spelen Smile

mijn oplossing momenteel is zeniet te vroeg uit telaten natuurlijk gaat dat nier voor iedereen
maar de weduwnaars komen hier s morgens niet buiten momenteel enkel in de late namiddag tussen 14 en 16.30 u en heb momenteel in de namiddag de slechtvalk nog niet gezien
ben eens benieuwd hoelang het zo zal gaan
jan daar ben ik het mee eens er is hier al het een en ander geschreven he !
het word tijd dat de kbdb er zich eens over buigt van dit probleem

Beste Jan,

"Dankzij die "groenen" is er nog een beetje natuur…"

Ze krijgen jaarlijks miljoenen euro's om te besteden aan het opkopen van natuurgebieden. Nu weet ik niet of je er al eens gaat wandelen? Maar als het zo is wil ik je eens vragen hoeveel fazanten, konijnen, hazen, patrijzen, snippen,... je er tegenkomt? Op een ree na kom je er niets tegen... Eksters, kraaien en roofvogels kom je er tegen maar veel zangvogels?

Ze willen de natuur herstellen, de jacht afschaffen,... maar weet je dat er meer wild voorkomt op een jachtgebied van 200 hectaren groot dan in een natuurgebied van 5000 hectaren?

Dus nog een beetje natuur is.... dat valt te betwijfelen.

we moeten over het probleem van de roofvogels niet zoveel reclame maken, dit helpt toch niet... we moeten gewoon beschermen wat van ons is.... Wink

Alle duivenmelkers moeten aan hetzelfde zeel trekken en die van natuurpunt voor de rechter dagen wegens beschadiging en ver,ietiging van hun eigendom .

Plaats voor het hok en eventueel her en der in de tuin 2 gewone keerborstels in een V -vorm , de aanval van een sperwer naar de valplanken toe is hierdoor bij mij sinds een jaar achterwege gebleven . Gaat dit blijven helpen weet ik ook niet , de namaak oehoe was na een paar maanden zijn effect kwijt . In de lucht zit ik geplaagd met aanvallen van de havik/slechtvalk ( op een jaar rond een tiental oude en jonge duiven ) , ik vrees dat hier aleen kaliber 20 , 16 of 12 gaan helpen .... Intriest is't aan het worden .
grt Jan

"Best is met de verschillende partijen proberen in dialoog te gaan en een oplossing te zoeken voor het probleem, niet met elkaar te verwijten. De KBDB zou daar moeten een voortrekkersrol in spelen."

Jan, het doet deugd nu en dan eens iets opbouwend te lezen.

De natuur laten zo als het was betekend ook geen nestkasten plaatsen zodat de roofvogels met name de slechtvalk geen broed gelegenheid geboden wordt .
Waardoor er geen 4 maar 1 jong grootgebracht wordt en dat is genoeg om de slechtvalk in stand te houden en er niet te veel komen.
Dus in discussie gaan met de mensen om de nestkasten te verwijderen dan is over een paar jaar de slechtvalk geen probleem meer.
Gr Johan

aan tafel zitten, in dialoog gaan daar zijn ze in Belgie geweldig sterk in, de resultaten zijn steeds navenant, hier worden ze wakker als t kalf verdronken is
wat denk je dat die kastjes terug gaan afbreken......sinterklaas is al een tijdje gepasseerd zelle
albert

Wij hebben het in de krant laten plaatsen( belang van limburg) Roof vogels zijn er gewoon teveel , wel even recht zetten buizerds doen niks aan onze duiven!!! enkel sperwers, havikken, en slechtvalken, wij verliezen wel elke dag 1 duif jonge of oude ( half op gepeuzeld ) de rest is in paniek gevlucht en dan komen sommigen nog terug of landen neer bij andere liefhebbers.
Elke aanval die we zien gebeuren in de lucht, valt hij er tussen en mist , hij laat ze weer groeperen en valt weer aan zo lang tot het prijs is (havik of slechtvalk), de jongen die nog maar net op de buiten plank komen plukt hij er gewoon van af waar we bij staan (sperwer) en een maal hij er boven op zit is hij niet van plan de duif terug tegeven aan ons (gewoon geen angst voor mensen) we moeten de handen in elkaar slaan en samen voor onze hobby gaan en voor vechten,
De groene hebben toch hun eigen mening dat wil niet zeggen dat met onze mening geen rekening moet gehouden worden.

Bedankt voor de positieve reacties

Danny

Een artikel over roofvogels en duivenmelkerij... ha, interessant dacht ik want het werd afgesloten met: ' Wie een afdoend afschrikmiddel voor de roofvogels heeft, mag gerust reageren en wie weet kunnen we er andere liefhebbers mee helpen.'
En wat krijg ik dan als reacties te lezen: verwensingen, oorlogsverklaringen, aanzetten om het recht in eigen hand te nemen, naast-de-kwestie-gelul, fabeltjes/onwaarheden. Mannen, ik ben echt diep teleurgesteld om dergelijke uitlatingen, op waarschijnlijk de meest elitaire duivensite ter wereld, terug te vinden!!!

Een tip: Zoek de media op over dit artikel met bekende Televisie sterren die besmet zijn met het duiven-virus.
(Als deze er nog zijn)

Miss Belgie, Virginie Claes heeft ook duifjes toch?

teevee van mijn botten dat je teleurgesteld bent dat is nu èèns de minste zorg in mijn leven
wat moeten we doen gewoon alles zijn gang laten gaan
hetheen dat nu gebeurt heb ik in 35 jaar nog niet meegemaakt en dat is allemaal normaal volgens die groene pottenst---pers die denken dat al de natuur van hen is -oke er moet voor gezorgd worden-
je kan geen voet meer in de natuur zetten straks of ze staan daar met hun verekijker te kijken precies of je bent een gangster
er moet bescherming zijn en heb veel respeckt voor de natuur maar zoals het nu gaat ewel mercie

Als alle duivenliefhebbers een jaar lang hun duiven niet uit laten? dan zullen er vele kapot gaan 100%, Natuurlijk onbegonnen werk! Maar zo veel roofvogels zijn er dus die op onze duifjes teren.

Aan JDC uit de "Westhoek" die schrijft:"Er zitten er hier toch een stelletje ongeregelden, die lacht met de natuur herstelt zichzelf en aanhaalt dat er dank zij de "Groenen" nog een stukje natuur is".
Vooreerst in naam van al de "ongeregelden" hartelijk dank, niemand heeft alle wijsheid in pacht, maar denkelijk staat U hierboven. De natuur herstelt inderdaad op zoveel plaatsen zichzelf, daar zijn genoeg voorbeelden van, en meermaals wordt het natuurlijk evenwicht juist verbroken door tussenkomst van de mens.
Hoe zou U zich voelen met een of meerdere "chip's" onder de huid en levenslang met een zware dikke "halsband met zender" rond de nek.
Ook het werk van de "Groenen".
Sorry, voor de ietwat bitsige toon van deze repliek, uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde , een oplossing voor het roofvogelprobleem.
Mvg.
Luc
P.S. Ben het wel volmondig eens met JDC waar hij een oproep doet aan de verschillende partijen om tot een dialoog over te gaan en dat hier in de eerste plaats de KBDB een voortrekkersrol moet in spelen.Dit is inderdaad opbouwend en de sleutel om uit de impasse te geraken .

In mijn buurt hebben we last van de havik ... en ik denk dat er geen afschrikmiddel voor bestaat ... hij slaat steeds zijn slag in de vlucht en crost er achteraan tot hij er eentje heeft ... slechts zeer zelden grijpt hij mis !!
Maar zoals ik zeg "hoog in de lucht en vaak niet boven de hokken" ... dus waar moet ik dan mijn afschrikmiddel plaatsen?

Simon Van Grol zijn advies is niet zo slecht ... maar het hoeft geen heel jaar te zijn.
We moeten hopen op een zeer strenge winter en dan de duiven binnenhouden ... gegarandeerd dat er een pak verhongeren.
Er zijn nu éénmaal te veel roofvogels t.o.v. prooienvogels, muizen, ratten, enz ... het natuurlijk evenwicht is door toe doen van de groene jongens verstoord.
Door hun ingrijpen is de populatie roofvogels enorm gestegen waardoor ze in de natuur te weinig prooidieren vinden ... bijgevolg storten ze zich als gekken op onze duiven.
Verstoring van het biologisch evenwicht noemt men zoiets.

Want verwacht nu niet dat iemand iets gaat ondernemen om de populatie te doen dalen om de duivenmelkers een pleziertje te doen !!

bonjour,

moyen d'effarouchement efficace carabine à air en vente libre.

surtout ne pas viser le rapace car cela le blesserai grièvement ou le tuerai.

juste tirer pour l'effrayer.

votez mieux la prochaine fois....vous aurez bientôt des loups dans le jardin.

bon courage et bonne saison dès qu'il y aura des feuilles les rapaces trouveront plus facilement leur proie.

Luc Waldack: mijn toon was ook bitsig hoor, maar ik dacht met redenen… En ik sta daar niet boven, maar sleur er wel geen pseudo-geleuter bij het probleem die er effectief is… Wat moeten die 'groenen' denken van ons… Helaas zijn we een kleine groep geworden, maw we zijn vragende partij geworden, en dit zullen we moeten heel beleefd vragen. Niet met argumentatie die er niks toe doet...

Binnen de verschillende reacties zien we dat de omvang van de plaag duidelijk buiten haar grenzen aan het gaan is. Er werden ook vele nuttige gegevens vermeld waar we aan de slag mee kunnen. Een bundeling van de krachten alleen kan nog tot een redelijk compromis leiden om zowel de natuur als de economie van de ingeslagen negatieve spiraal te redden!
De initiële doelstellingen van de groenen zullen wel ergens gefundeerd zijn geweest voor die tijd. Echter is die tijd een vervlogen tijd waarbij er opnieuw een evaluatie dient plaats te vinden en dat op repetitieve basis! Zijn de indertijd genomen acties de dag van vandaag nog relevant, lees "Noodzakelijk"?
Men zegt dat meten weten is. Wel het aantal koppels roofvogels moet gestoeld zijn op het aantal beschikbare wilde vogels. Hebben we een natuurlijk evenwicht bereikt dan moet men kunnen stoppen met de natuur te helpen want anders slaat het over naar verkrachting door onevenwicht te creëren binnen de vogel populatie. En wat als de andere wilde vogels aan populatie inboeten? Gaan de GROENEN dan de roofvogels moeten gaan afschieten?
Daarnaast hebben de GROENEN een fundamentele fout begaan door de roofvogels uit hun natuurlijk habitat te halen zijnde vooral de bosrand. Door ze bij wijze van spreken aan de kerktoren te gaan huisvesten zijn de roofvogels genoodzaakt om de aldaar vertoevende populatie vogels als hun dagelijkse voedsel te aanzien. De GROENE, zij en zij alleen zijn dan ook de schuldigen dat er op onnatuurlijke plaatsen, een eliminatie is van het vogelbestand (wilde vogels en duiven). Het zou dan ook niet onlogisch zijn dat zij opdraaien voor de geleden schade aan de natuur EN aan de duivenliefhebbers. Voor wat de schadebepaling aangaat moeten niet zo ver gaan zoeken. Aanmeldingen vallen buiten kijf want kunnen moeilijk hard worden gemaakt. Een filmpje of foto van het gebeuren? De juiste identificatie van het slachtoffer zit hem aan de poot! De gelegaliseerde voetring waar we belasting hebben voor betaald.
Een mogelijkheid zou kunnen zijn om de nesten van de roofvogels na de kweek te ledigen. De teruggevonden ringen zijn de identificatie van de ten prooi gevallen duiven en de rechtmatige eigenaars ervan zijn gekend. De waarde van de slachtoffers kan opgemaakt worden en een procedure tot schadevergoeding kan op basis van de belastende feiten worden opgestart ten overstaande van de GROENEN waartegen moeilijk een weerlegbaar tegenargument kan worden ingebracht!
Het is hoogtijd dat we tot overleg komen om de déstabilisatie van het natuurlijke evenwicht een halt toe te roepen willen we van onze inlandse vogels en duiven nog vele jaren mogen genieten!
RuJoo

UPDATE

GISTEREN EN VANDAAG TERUG 2 AANVALLEN VAN EEN SPERWER !

DE CHAOS GAAT IN STIJGENDE LIJN ....DE KANSLOZE JONGEN SCHOTEN LETTERLIJK IN ALLE RICHTINGEN ...7 WEG !

DE TELLER STAAT OP 17 JONGEN - 3 CRACKS - 2 OUDE - 2 GESPAARDE JAARLINGEN BESTEMD VOOR DE FOND

GR. HOLLYWOOD BB

Hollywood BB
Jou situatie is niet vol te houden man !!
Maak een hokje met soepduiven en laat die eerst uit voor je de wedstrijdduiven laat trainen ... in de hoop dat hij eerst toe slaat bij je soepduiven en zo verzadigd is ... voor even althans.

Dergelijke periodes heb ik ook meegemaakt ... je laat met knikkende knieën de duiven los.
Dat is niks voor de liefhebber en al helemaal niets voor de duiven zelf.
Je kan misschien die " SIL " eens uitnodigen zodat hij het met eigen ogen kan zien !!

La France fait enfin un pas important envers la lutte contre la prolifération des rapaces. Ainsi, le Conseil d'Administration National a décidé de créer une Commission pour tenter de trouver une solution aux dégâts que font les rapaces, éperviers d'Europe, faucons pèlerins et autours des palombes. Pour rencontrer les autorités (ministérielles et la LPO, Ligue de protection des Oiseaux), la commission a trouvé indispensable de constituer un dossier qui prouve que ces rapaces, qui sont protégés, mais qui se nourrissent pour certains, presque exclusivement d'animaux domestiques, font des ravages dans les colonies.
Ces dernières années, la recrudescence d'attaques sur les pigeons a beaucoup augmenté au point qu'aujourd'hui, toutes les régions sont touchées.
Nos oiseaux sont aussi protégés par la loi et la commission entend faire des propositions pour limiter ces hécatombes. La commission attend des preuves de la part des amateurs de manière à constituer un dossier solide.

Ten slotte, Frankrijk is een belangrijke stap in de richting van de strijd tegen de verspreiding van roofvogels. Zo is de Nationale Raad van Bestuur beslist om een ​​commissie in te stellen om te proberen om een ​​oplossing om de schade te vinden zijn roofvogels, haviken Europa, slechtvalken en haviken. Aan de autoriteiten (ministers en LPO, Liga voor de Bescherming van de Vogels), de Commissie nodig gevonden om een ​​record dat bewijst dat deze roofvogels, die beschermd zijn, maar voer voor sommigen, bijna uitsluitend voor huisdieren te stellen te voldoen, tieren welig in de koloniën.
De laatste jaren is de toename van aanvallen op duiven verhoogd tot het punt dat alle regio's beïnvloeden.
Onze vogels worden ook beschermd door de wet en de Commissie is voornemens voorstellen om het bloedbad te beperken. De commissie verwacht dat het bewijs van de fans om een ​​overtuigende zaak te maken.

BESTE IDE -

DANK VOOR UW BEGRIP ...NA 20 JAAR ONDERBREKING IN DE DUIVENSPORT ...EN TERUG KOSTEN NOG MOEITE GESPAARD TE HEBBEN EN HET ALLERBESTE GEKOCHT TE HEBBEN WAT ER TE KRIJGEN IS ,HEB IK MIJN COME-BACK TOTAAL ANDERS VOIRGESTELD !

Topliefhebber JOS THONE ( onze streekgenoot ) vertelde me vorige week nog dat WIJ DUIVENLIEFHEBBERS OOK ENIGE SCHULD HEBBEN DOIE ONZE DUIVEN VOOR MAART UIT TE LATEN ! HIJ HEEFT HIER WEL EEN PUNT ,MAAR HET PROBLEEM IS NIET DIE ENKELE ROOFVOGEL , MAAR DEZE DOR WANBELEID UITGEZETTE VANPIEREN DOOR DE GROENEN DIE ZICH VERMENIGVULDIGD HEBBEN ALS DE KONIJNEN !!!

Ik denk eerlijk dat het probleem zelf nu nog zwaar onderschat wordt ...en doordat deze MOORDMACHINES geen echt bedreigende vijanden hebben , er alleen maar gaat voor zorgen dat ze zich kunnen voortplanten dat het niet mooi meer is !

MAG IK U VIA DEZE WEG TOCH EEN TOP-SEIZOEN TOEWENSEN !

Mvg

HOLLYWOOD BB

Normaal laat ik elke dag mijn duiven uit ... 365 dagen per jaar.
Maar ik moet toegeven dat ik de voorbije twee winters omstreeks december ben moeten stoppen ermee .
Simpelweg omdat de havik er elke dag achteraan zat ... en dan laat je ze binnen van ellende.

Het is juist zoals Jos Thone zegt dat na maart het probleem minder wordt maar weg is het nooit helemaal.
Als alles rustig lijkt is hij er plots weer ... zelfs in mei, juni of juli heb ik ondervonden .
Afgelopen zomer eind juni korfde ik alleen de duivinnen in en liet de doffers een weekje rusten ... de vrijdag dat ze normaal in de korf zouden zitten liet ik de doffers dus 's morgens los om te trainen aan huis en je raad het al ... hij zat er weer tussen en had er eentje te grazen.
Deze doffer zou einde seizoen naar het kweekhok verhuizen maar het heeft niet mogen zijn ... op zijn palmares stond o.a.
1e Bourges 658d .... 25e NPO 9300d
1e Rethel 3171d .... 8e 12518d
2e Lorris 783d .... 44e 12917d

Je wil niet weten hoe ik heb lopen tieren op die rotte havik die bewuste morgen !!
Eind juni zijn de duiven dus in een prima conditie en ongrijpbaar denk je dan ... buiten de havik gerekend !!!

Ik denk dat we samen eens rond de tafel moeten gaan zitten met onze jagers in de buurt, zij hebben meer verstand om het beheer van roofvogels te temperen dan de groenen en ander wild !!! te veel wilde zwijnen word er jacht op gemaakt teveel ree bokken worden ze ook uit gedund,alles word in stand gehouden , konijnen hebben ze een pak minder om op te jagen waarom? roof vogels vossen steen marters en fissen waarom mogen deze soorten dan ook niet in toom gehouden worden ??? vandaag weer een jonge duif verdwenen met gevolg pluimen in plaats van gras

Mijn jongen vorig jaar 10 x mee gehad en niks verloren. In september plots twee jonge doffers weg aan huis. Een vond ik opgevreten in de wei. Een jonge havik zat regelmatig achter mijn duiven aan vorig jaar gelukkig konden de ouden hem weerstaan . Echter vanaf sept durfde ik niks meer uit te laten.

Pas begin maart ben ik weer begonnen met uitlaten zijnde 20 min per dag. Resultaat nu al 4 jaarlingen gepakt .
Hopeloos is het. Mijn voltallige ploeg is inmiddels gereduceerd van 25 naar 19 stuks.

Hij weet het en ligt gewoon op de loer, de jongen durf ik niet eens uit te laten als ik er niet bij ben.

Mijn seizoen 2016 is op een grote fiasco aan het uitdraaien op deze manier.

Er komen steeds meer roofvogels en we zullen toch met zijn allen een manier moeten bedenken om zoveel mogelijk van die rotzakken op te ruimen. Want als dit de trend is voor komende jaren dan zie ik het plezier er niet meer van in.

Jos Goessen

Zoals ik al zie , laat de jagers het bestand in toom houden!!!!!!!!!