NIC 1425 Rayon B afdeling 6

Aangepaste verkooplijst Pv Ons Genoegen Beverwijk

 Bonnen verkoop 2013                                                                                             24-11-2013
Pv Ons Genoegen zondagmiddag 16.00 uur              
Hoflanderweg 13 M te Beverwijk
Heeft u interesse in een of meerdere bonnen en wilt u een kooporder plaatsen dan kan dat via:
johnlaan@casema.nl of 0251223278
Zie ook:  http://www.pipa.be/nl/clubs/europe/netherlands/afdeling-06-noord-hollan…
 
Geschonken bonnen:
 
Let op: er zitten maarliefst 6 liefhebbers bij die dit jaar een provinciale of (inter)nationale overwinning hebben behaald. Ook de autoprijs winnaar hebben gestrikt voor een bon. Maar ook diverse liefhebber die op teletekst stonden hebben een bon geschonken. Dit zijn oa:

 • Jos Pepping 1st internationaal Agen ZLU jaarlingen. Maar hij had ook de 1st prov. Pau ZLU. (5 x teletekst) en de 2de en 7de St. Vincent ZLU, 4de Agen, 5de en 7de Pau, 6de Narbonne, 6de en 8st Bergerac, 8st en 10de Perpignan en de 9de Agen ML enz.. Dit alles provinciaal.
 • Richard van den Berg 1st nationaal Cahors sector 2. (teletekst)
 • Margreet Koeman Kok 1st provinciaal Agen (teletekst) middag lossing.
 • Gerrie Lotterman 1st provinciaal Orleans met teletekst.
 • Ron van Rijn 1st prov. Argenton. (3 x teletekst). 3de prov. Morlincourt. 5de prov. Bourges
 • Gebroeders Jacobs 1st prov. Marseille. 2de prov. Bergerac, 3de prov. Pau, 5de prov. Cahors, 6de prov. Agen, 7de prov. Perpignan, 8st prov. Tarbes enz. (4 x teletekst).
 • Ron Kuilman pakte de autoprijs op Orleans. 2de prov. 10de prov. Chateauroux. (2 x teletekst).
 • Ton Vertelman en zn. 2de prov. Barcelona. 4de en 8st prov. St Vincent ZLU, 5de Agen ZLU.
 • Comb Tervoort-Hasert 2de provinciaal Morlincourt. Teletekst.
 • Comb. Hommes en zn 2de provinciaal Marseille, 3de prov. Cahors (teletekst) en 10de prov. Barcelona.
 • De Boer-Sanne Mens 3de provinciaal Soissons. Teletekst.
 • Marcel Tromp 4de provinciaal Cahors. Teletekst.
 • John Laan 5de provinciaal St. Vincent. Teletekst.
 • Alfred Widurski 8st provinciaal Cahors. Teletekst.

Verder hebben we nog van de diverse regionale toppers een bon gehad. Zie hieronder de volledige beschrijving van onze bonnen.
 

 1. Gebroeders Jacobs uit Nes aan de Amstel schenken 2 late jongen 2014 uitzoeken op het hok. Zij speelden dit jaar oa de 1st prov. Marseille. 2de prov. Bergerac, 3de prov. Pau, 5de prov. Cahors, 6de prov. Agen, 7de prov. Perpignan, 8st prov. Tarbes enz. (4 x teletekst). Hiermee werden zij oa: 5de middaglossingen van de afdeling 6. 4de generaal onaangewezen en 6de aangewezen, 5de keizerkampioen en 2de in de Marathon cup in de FCNH. Voor wie deze geweldige schenking?
 2. Ron kuilman uit Velsen Noord schenkt een jonge duif 2014. Ron specialiseert zich op het spel met de oude duiven en dan met name probeert hij het op de dagfond goed te doen. Dat resulteerde dit jaar in achtereenvolgens een tweede en vier eerste prijzen. Hij pakte de autoprijs op Orleans met de 2de provinciaal en speelde ook nog de 10de provinciaal Chateauroux (2 x teletekst). Wie o wie gaat er met deze bon vandoor?
 3. Richard van den Berg uit de Kwakel schenkt een koppel eieren medio mei 2014. Richard van den Berg, de Kwakel opnieuw winnaar Cahors. Toen deze week bekend gemaakt werd dat Albi gewijzigd werd in Cahors, dit vanwege de Tour, ging het tussen de fondmannen alleen over de vraag wie de 2e plaats op deze vlucht zou gaan innemen. Want de winnaar stond toen al vast, natuurlijk ‘Mr. Cahors’ Richard van den Berg uit de Kwakel, die vorig jaar immers beide vluchten vanuit deze losplaats won! En Richard maakte zijn favorietenrol waar en hoe. Om even over 10.00 uur, een voor haast onmogelijk gehouden tijdstip gezien de weersomstandigheden op de vlieglijn, kreeg hij een duif, terwijl er in heel Zuid-Holland nog niets gevallen was. De winnende nestdoffer, de 0-1523906, was bekend met de route, want het is dezelfde duif die vorig jaar de 2e Cahors won ! Over toppers gesproken. Nu resulterde dit in een Nationale overwinning in Sector 2. Hij werd 3de overnachtfondkampioen in de afdeling 6. Voor wie deze twee eieren??
 4. Ron van Rijn uit Uitgeest schenkt een jong uit een zoon van de Rode Herman medio april 2014. Ron van Rijn sluit super seizoen af met de 1st provinciaal en tevens geweldige serie op laatste dagfondvlucht vanuit Argenton. Dat de duiven van Ron geweldig in vorm waren bleek wel uit de uitslag in zijn rayon B. De plaatsen 1, 2, 4, 6, 14, 49, 50 en 89 werden opgeëist, waarna bij Ron de kleppen dicht konden. Alles was namelijk thuis. Dit was niet het enige wapenfeit van Ron in 2013, het gehele dagfondseizoen verkeerde zijn duiven in uitstekende vorm wat hem het 3e dagfondkampioenschap in Noord-Holland heeft oplevert. Deze prestaties worden allen geleverd met duiven van Henny La Grouw (via Fred van ’t Veldt en van Henny La Grouw zelf), gekoppeld aan het beste wat er in de regio te vinden is. Toelichting op de Rode Herman" hij is een kruising Gerrit Lotterman x Gerrit de Boer en was tijdens zijn vliegcarrière al een knappe duif met 12 x 1e blad rayon B, daarna heeft hij diverse duifkampioenen dagfond gegeven  met als beste "Myrthe" in 2012 duifkampioen dagfond rayon B en "Joris" 9e duifkampioen dagfond rayon B.  Dit jaar is "Joris"2e duifkampioen dagfond in het rayon geworden en Nationaal 20e duifkampioen dagfond.  "Herman jr." was in 2011 4e duifkampioen dagfond in rayon B. Daarnaast is de 1e NPO Argenton ook een zoon van "R.H."   Deze kinderen van "R.H." hebben verschillende moeders.  De kweekwaarde zit grotendeels in "R.H." Naast deze duifkampioenen heeft "R.H." nog diverse bruikbare duiven gegeven die kop hebben gevlogen binnen het rayon.  Als ik de advertenties op internet zie waarbij gesproken wordt over kweekwonders dan durf ik zonder overdrijven te zeggen dat "R.H" een zeer knappe vererfer is waar er in rayon B weinig van zijn.  Te meer daar ik niet veel kweek uit mijn kweekduiven en "R.H." nog maar 6 jaar oud is.  Kortom genoeg reclame gemaakt voor de "R.H."   Voor wie dit jong uit een zoon van de Rode Herman???
 5. Alfred Widurski uit Beverwijk schenkt een jonge duif 2014. Ook alfred timmer al jaren lekker aan de weg. Dit jaar pakte hij wederom de eerste in rayon B op Cahors en de 8st provinciaal met teletekst. Hij eindigde op de 6de plaats onaangewezen en op de 10de plaats aangewezen in rayon B. Tevens had hij de 8st kampioensduif in rayon B. Voor wie een jonge duif van deze sympathieke liefhebber?
 6. Joop vd Berge uit IJmuiden

      Joop is één van de weinig overgebleven IJmuidenaren, die nog met duiven speelt.
       Ieder seizoen speelt hij wel één of meer keer de eerste in het rayon. Dit jaar een eerste op
      Arras jonge duiven en dan ook gelijk weer los vooruit. Op dit hok moeten goede duiven zitten.
      Dat kan niet anders. Voor wie een jonge kanjer van dit hok?

 1. Margreet Koeman-Kok uit de Wormerveer schenkt een jonge duif 2014 in overleg. Margreet Koeman-Kok, wint 1e provinciaal middaglossing AGEN. De eerste overnachting vanuit het nabij Bordeaux gelegen AGEN werd direct al een kraker. De felle NO-wind brak vele duiven, zo vroeg in het seizoen, op en slechts een deel bereikte op zaterdag het thuishonk. Pas op zondagmorgen kon het concours gesloten worden. De spits werd afgebeten door een 2-jarig duivinnetje dat om 14.02 uur landde op de hokken van Margreet en Renée Koeman in Wormerveer en op een afstand van 974 km een snelheid behaalde van 888 mpm. Na de aansprekende overwinning op Barcelona 2010, dus opnieuw een overwinning in de Fondclub Noord Holland voor Margreet en Renée Koeman. Zij werden oa: 2de onaangewezen en 2de aangewezen in rayon C. Voor wie deze mooie schenking?
 2. Henk Widurski uit Beverwijk schenkt een jonge duif 2014. Henk is de generale kampioen van de vereniging en kan op alle afstanden uit de voeten. Hij had dit jaar wel een lastig seizoen, want met de gezondheid van de duiven wilde het niet helemaal vlotten. Bijzonder is het dat hij toen maar 1 jonge duif meegaf en daarmee prompt de eerste prijs speelde. Volgend jaar staat hij er weer. Daar kunt u van op aan. Henk heeft z´n maatregelen al genomen! Wie gaat er met deze schenking vandoor?
 3. Combinatie Hommes uit Akersloot schenkt een jonge duif 2014 in overleg. Deze combinatie is de laatste 2 jaar bijzonder goed bezig. Zij hebben zich toegelegd op het zware overnachtfond spel zowel ochtend als middaglossingen. Zij doen alle vluchten mee. Dit heeft voor dit jaar het volgende gebracht. 5de onaangewezen middaglossingen, 4de onaangewezen ochtend lossingen, 2de generaal onaangewezen (achter Jos Pepping) 9de keizerkampioen en ze hadden de 3de beste overnachtfond duif op de middaglossingen. Dit alles in de FCNH. Tevens werden ze 1st in Rayon B afd. 6 onaangewezen. Ga daar maar eens aanstaan. Voor wie deze mooie schenking?
 4. Daan de Munk uit Beverwijk schenkt een jonge duif 2014. Daan is ook zo´n dagfondspecialist. Op die vluchten maakt hij vaak kettinguitslagen en hoe lastig het ook is, hij verspeelt bijna geen duif. Taaie rakkers dus. Wie wil die niet? In 2013 o.a. Chateauroux 6/7 14e – 15e – 18e van 957 duiven. 12 mee 9 in de prijzen. Troyes 1/9  5e en 11e tegen 375 duiven. Maar ook menig lieghebber is zeer geslaagt met zijn duiven. Voor wie deze mooie bon?
 5. Ton Vertelman en Zn uit Hoogkarspel. Schenkt een laat jong 2013. Deze mannen hebben alles al gewonnen wat er te winnen valt. Oa: de 1st internationaal Perpignan, de 1st nationaal Bergerac en de 1st nationaal Bordeaux. 2 maal marathon Noord kampioen enz. Dit jaar pakte zij oa: de 2de provinciaal Barcelona, 4de en 8st provinciaal St Vincent ZLU, 5de provinciaal Agen ZLU enz. Hiermee werden zij oa 8st ochtendlossing onaangewezen in de FCNH. Voor wie dit mooie late jong!!!!!!
 6. Henk Zoontjes uit Beverwijk schenkt een jonge duif 2014. Henk is al jaren de te kloppen man als het om de vitesse- en midfondvluchten gaat. Het aantal eerste prijzen is inmiddels ontelbaar. Samen met zwager Willem probeert hij om nog een stapje hoger te komen. Dit jaar werd hij met afstand kampioen op vitesse en midfond. Dat betekende in het rayon 2 keer de derde plaats! Wie gaat er met zo’n snelle duif komende jaren schitteren?
 7. Wim Hogendoorn uit Purmerend. Schenk een jonge duif 2014. Wim wist het dit jaar te brengen tot 3de kampioen middaglossingen van de gehele stichting Marathon Noord. Dan moet je van goede huizen komen en kijk hebben op je duiven. Hier gaat het om de 2 bovenste van de lijst op de vluchten St. Vincent, Cahors en Bergerac. Dat is Wim in ieder gaval prima gelukt. Hij werd tevens 10de kampioen middaglossingen van geheel Noord Holland. Voor wie deze bon.
 8. Gerrie Lotterman uit Heemskerk. Gerrie heeft zich de afgelopen paar jaar helemaal toegelegd op de dagfondvluchten en het afgelopen seizoen heeft iedereen kunnen zien waar dat toe kan leiden. De eerste NPO Orléans en hoge prijspercentages op bijna alle dagfondvluchten. Wie wil zich op die discipline versterken?
 9. Ruud Vermaat uit Driehuis schenkt een jonge duif 2014. Ruud doet al jaren heel goed mee in het totale peloton. Hij weet wat het is om een provinciale overwinning binnen te halen en hij weet ook hoe moeilijk dat is. Dit jaar ging het wat minder. Maar hij werd toch nog 5de onaangewezen en 8st aangewezen in rayon B op de overnachtfond. Voor wie deze bon?
 10. Comb. Tervoort-Hasert uit Haarlem. Ook zij schenken een jonge duif of koppel eieren 3de broed 2014. Nadat zij vorig jaar 1st generaal werden in het rayon B kwamen ze dit jaar niet verder dan de 2de generaal zowel onaangewezen en aangewezen. Verder hadden ze met oa de 2de provinciaal Morlincourt een mooie teletekst vermelding. Deze mannen laten zien dat ze een zeer constant allround hok met duiven hebben zitten. Zij spelen al jaren aan de kop. Voor wie deze mooie schenking?
 11. John Laan uit Beverwijk schenkt een jonge duif 2014. John had dit jaar een zeer slecht jaar. Ondanks dat pakte hij toch nog de 5de provinciaal vanuit St. Vincent en werd hij 13de in de marathoncup van de FCNH. Dit gaat over de vluchten St. Vincent, Albi, Cahors, Barcelona en Perpignan. Je moet dan een getekende pakken. 5de kampioens duif rayon B. Als je een keer een slecht jaar hebt wil dit niet zeggen dat de kwaliteit van het hok weg is. Die duiven zitten gewoon nog op het kweekhok. Voor wie een jonge duif uit dit kweekhok?
 12. Johan Schoo uit Beverwijk schenkt een jonge duif 2014. Johan speelt met weinig duiven, maar wel in kampioensstijl. Dat is toch wat iedereen nastreeft. Weinig duiven, weinig kosten, minder werk en toch… prijzen. Door een strenge selectie wordt de gemiddelde kwaliteit vanzelf hoger. Johan werd dit jaar o.a. 1e kampioen jonge duiven kampioen en 2de generaal in de vereniging. Voor wie een jong van dit kleine maar o zo sterke hok?
 13. Marcel Tromp uit Egmond aan de Hoef. Ook van de voormalige Comb. Tromp-Mecuur hebben we een schenking gehad. Ook zij hebben zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt op de overnachtfond. Dit jaar ging Marcel alleen verder omdat Anne Mercuur met duiven pensioen is gegaan. Ondanks dat pakte Marcel toch de 3de plaats om de marathon cup. Werd hij vervolgens 9de aangewezen generaal overnachtfond en 11de keizerkampioen overnachtfond van de FCNH. Wie neemt dit mooie bonnetje mee naar huis?
 14. Comb. De Boer/Sanne Mens uit Heemskerk. Gerrit lijkt met het jaar steeds beter te gaan spelen. Dit jaar stond er, mede dankzij zijn superduivin, de 75, geen maat op. Alle weken van voren, of het nu vitesse is of dagfond. Gerrit en Sanne werden dit jaar 1e kampioen oud aangewezen en onaangewezen in het rayon. Ieder lid van rayon B zou zijn hok nog kunnen versterken met een duif van deze combinatie. Wie doet het ook echt?
 15. Henk van de Roest uit Zwanenburg. Ook Henk is al jaren bij de kop op de overnachtfond te vinden. Hij speelt met maar weinig duiven. Dit jaar werd hij 8st onaangewezen en 5 de aangewezen in Rayon B van afd6. Maar ook op Pau pakt hij de 23st in de FCNH en 2 van de 2 in de prijzen. En op Marseille pakt hij de 18de in de FCNH. Voor wie deze schenking?
 16. Hein Berkhout uit uitgeest. Hein schenkt een jonge duif van 2014 uit zijn sterke dagfondstam. Al veel aansprekende resultaten heeft Hein gehaald en verschillende teletekstnoteringen waren zijn deel. Je gaat vast niet teleurgesteld worden over deze aankoop. Voor wie deze bon?
 17. Jos Pepping uit Egmond aan den Hoef. Jos schenkt een jonge duif 2014. Wat kunnen we nog vertellen over de 4 voudig keizerkampioen van de FCNH. Alles is eigenlijk al geschreven over deze fond specialist. Maar ik doe een poging in wat hij dit jaar neer heeft gezet. 1st internationale Bordeaux (Agen) ZLU jaarlingen. Maar hij had ook de 1st, 5de en 7de provinciaal Pau ZLU en de 2de en 7de St. Vincent ZLU, 4de Agen, 6de Narbonne, 6de en 8st Bergerac, 8st en 10de Perpignan en de 9de Agen ML enz. Dit alles provinciaal. Hij stond volgens mij dit jaar 5 x op teletekst op verschillende vluchten. Hiermee won hij oa: 1st generaal onaangewezen en aangewezen FCNH, 1st keizerkampioen van de FCNH. Hij werd 2de onaangewezen en aangewezen ochtendlossingen en had de 2de beste duif van de ZLU OL in de FCNH. Ook landelijk maakte hij het bond om maar liefst 10 duiven op de dag van lossing op Bordeaux te klokken terwijl 95% van de liefhebbers niets thuis had. Jos behoord tot de beste overnacht specialisten van Nederland en ver daar buiten. Voor wie deze geweldige schenking?