Gebroeders Leideman (Hardenberg - NL) pakken zege op Boxtel tegen 9.385 duiven

Terwijl elk moment het zwaard van Damocles boven de hoofden van André en Bert Leideman kan vallen en zij hun koffers kunnen pakken voor een verplichte verhuizing, zochten de mannen uitvlucht in het optimaal prepareren van een piepjonge vliegploeg voor de seizoenouverture …

Boxtel met 9.385 duiven in concours … waarop ‘Selma’ de winst binnensleepte. Resultaat van een klasse kolonie die zijn paradepaardjes uitzwaaide, maar de waardevolle bloedlijnen binnenskamers hield.  

Met de verkoop van 22 van de allerbeste kwekers en vliegers dit voorjaar op PiPa, leek een voorlopig einde aan de massale overwinningen van de gebroeders uit Hardenberg te komen. “De onzekerheid over wanneer we nu echt weg moeten, blijft knagen. Maar met de ambtelijke molen weet je het nooit, dus we besloten de overgebleven vliegploeg toch maar normaal op het seizoen voor te bereiden,” zegt André Leideman. De duivin NL08-2054551 uit oude krijger ‘Pepsi’ (3x 1. prijs in groot verband en klz. ‘Tip Top’ x ‘Zeeuws Meisje’) x ‘Romée’ bracht de bloemen naar huize Leideman.


uitslag bron:Compuclub


  winnaar NL08-2054551

“Direct die middag belden we Hans-Peter Brockamp, die ‘Romée’ kocht op PiPa,” zegt Bert. ‘Romée’ werd door de Duitse grootmeester bemachtigd ter versterking van de kolonie in Ettringen waar Hans-Peter samen met ‘zijn’ Britta een klasrijke groep duiven runt voor het Duitse programma onder de naam Drexler - Dr. Brockamp. “Hans-Peter was blij verrast; voor hem een bevestiging van de kwaliteiten die hij ‘Romée’ toedicht.” NL03-5344099 ‘Romée’ won zelf de 1. NPO Sourdun tegen 13.426 duiven met 3 minuten voorsprong op 5 duiven van de destijds ontketende Gerard Koopman. ‘Romée’ kweekte al vele toppers, hoogtepunt voor haar nazaten was Rekkem 2010 met 19.409 duiven in concours toen de 6., 7. en 8. plek werd opgeëist door 3 generaties nazaten van ‘Romée’.