‘Pokerface’: 06-3041865 zorgt voor nieuwe topprestatie bij Hubert Debaene - Beernem (BE) 7e Internationaal Barcelona 2009

‘Hij kneep zijn vleugels dicht en dook magistraal naar beneden, recht op de valplank. Onvergetelijk was het en zeker voor de trouwe supporters. Eenmaal binnen kon je haast niet zien dat ie weggeweest was
‘POKERFACE’: 06-3041865 zorgt voor nieuwe topprestatie  
1e Provinciaal , 3e Nationaal en 7e Internationaal Barcelona 2009
: weliswaar een beetje lichter maar ongelooflijk fris en strak in het pak, vandaar zijn naam : ‘Pokerface’.

Het is een kerel geboren in juni 2006. Als jong vloog hij nog 1 x 100 km einde september. Als jaarling werd hij verder opgeleerd als ‘celibatair’, zonder dat hij ooit een duivin te zien kreeg. Hij vloog een staartprijsje van Tours en van Argenton.
Als tweejaarse, voor het eerste jaar op het weduwnaarshok vloog hij onmiddellijk top op de Nationale Bourges in het voorjaar.
Resultaat : 9e in de fondclub tegen 350 duiven en 316e Nationaal tegen 19084 duiven.
Twee weken nadien ging hij naar Tours en daarna naar Barcelona waar hij de 77e won in de fondclub tegen 277 duiven en nationaal 2602e tegen 11484 duiven.
Als zomerjong van 2006 had hij hiermee voldoende getoond dat hij uit het goede hout gesneden was.

Dit jaar kreeg hij dezelfde voorbereiding dus Bourges Nationaal, twee weken later Tours en nu dus Barcelona met als resultaat.
1e fondclub, 1e provinciaal met een geweldige voorsprong en volgens de prognoses
3e nationaal en 7e internationaal .

Afstamming:
De vader is een laat jong van 2002 die tijdens het opleren zijn beide poten brak.
Omdat hij uit een topkoppel kwam ging hij onmiddellijk naar het kweekhok.
Grootvader ‘Toontje’ NL 98-9863829 is een rechtstreekse Van der Wegen en heeft al een hoop goeie Barcelona vliegers gegeven. Grootmoeder langs vaderskant is ‘Victoria’: 00-3225090 met 4e Semi-Nationaal Bordeaux 2776d als jong.

De moeder werd aangekocht bij Gerard Latruwe en werd geboren uit een koppeling van halfbroer x halfzus , beiden komend uit de Perpignan van Lucie en Antoon Van der Wegen uit Steenbergen.
Een koppeling die op vraag van Hubert’s oudste zoon John samengesteld werd.
John hierover: ‘Gerard Latruwe speelt al jaren sterk als het hard en zwaar gaat en ik denk dat hij de mooiste verzameling rechtstreekse Van der Wegens zitten heeft die je maar kan dromen. En iedereen weet dat bij Gerard de lijnen Van der Wegen x Emiel Denys ook voor topprestaties zorgen, iets wat ook bij Hubert het geval is.