Barcelona Masters

In het restaurant “de Fijnbek” van het DB Center te Beernem werden de laureaten 2006 van de privé-club : de “Barcelona Masters” gehuldigd. De 146 aanwezigen konden er genieten van een heerlijk aperitief gevolgd door een uitgebreid schaaldierenbuffet als voorgerecht, plus daarna een bijzonder verzorgd hoofdgerecht en dessert met drank zoveel men wilde.
De “Barcelona Masters” kenden in 2006 hun 9de jaargang en het getal leden is onderhand gestegen van 30 (bij de stichting) naar 75. Als vrienden ondereen en in een positieve competitiegeest wordt er gestreden in een 4-tal kampioenschappen.
De nationale uitslag waarop in 2006 : 11802 duiven komt in aanmerking.

• Kampioenschap met 1e ingegevene duif !
Hier was het de “Gouden Vleugelwinnaar” 3272245/00 van Etienne Meirlaen die als laureaat werd afgeklokt met de 13e prijs nationaal. Met de 35e plaats nationaal werd Leon Messiaen 2de kampioen en met de 57e plaats nationaal werd Luc Waldack mooi 3de. In dit kampioenschap waren er 25 laureaten.

• Kampioenschap met 1e en 2e ingegevene duif !
Hier gaat het dus al een stukje moeilijker, men moet immers voor waar zeggen met de twee eerste ingegevene duiven aan een zo laag mogelijk aantal punten. Leon Messiaen uit Grammene, die zich voor de eerste maal had ingeschreven klasseerde zich met veel brio als winnaar door zijn twee duiven respectievelijk als 35e en 443e nationaal te plaatsen en dus een totaal te realiseren van 478 punten. Zonder discussie en met ruime voorsprong kreeg Leon het hem fel gegunde en verdiende applaus. Met de 568e en 662e nationale plaats werd Luc Van Hoecke als tweede afgevlagd en met de 455e en 1012e ging de derde podiumplaats naar Boddaert-Van Damme. In dit kampioenschap waren er 5 winnaars.

• Tandemkampioenschap !
Door lottrekking wordt in dit kampioenschap in tandem gestreden met de 1e ingegevene duif. Een kampioenschap waarin er normaal 10 winnaars zijn, daar waar er in 2006 slechts 7 in staat waren om beide hun 1e ingegevene te klokken…Het blijft immers nog altijd Barcelona… vergeet dat niet !! Etienne Devos en Frans Labeeuw scoorden hierin het best met respectievelijk de 144e en 790e nationaal. Op de tweede plaats eindigden Chris Hebberecht (307e) en Emiel Denys (1757e), op de derde plaats Luc Waldack (57e) en Antoon Lenaert ( 2024e).

• Ook 10 winnaars in het dameskampioenschap !
Eveneens via lottrekking is er een kampioenschap voor de dames, zij gaan in de arena met de 1e ingeg. duif van de hun uitgelootte ploegmaat. In dit kampioenschap werd Mevrouw Ivan Delrue als eerste geklasseerd en dit met de duif van Et. Meirlaen.
Met de 1e ingeg. van L. Messiaen was Mevr. Geert Desimpel tweede en met de 1e ingeg. van L. Waldack was het Mevr. André Vaernewijck die derde was.

 

Impressions
De heren kwamen in onze reportages van het afgelopen seizoen reeds ruim aan bod. Het is een van de laatste reportages van het seizoen 2006. De Dames werden eens in de welverdiende "picture" geplaatst.