KBDB West-Vlaanderen beleefde schitterende provinciale dag - update: tombola-uitslag

De eerste zondag van november is traditioneel de hoogdag voor de KBDB West-Vlaanderen met de huldiging van heel wat kampioenen. Dit jaar vond die viering plaats op zondag 3 november in Domein Vossenberg te Hooglede.

Het werd een bijzonder druk programma dat op een vlot tempo werd afgewerkt. Tussenin bracht Sergio de nodige ambiance en zijn optreden viel zelfs langer uit dan gepland… Hij kreeg meteen het publiek op de dansvloer en hield bijna anderhalf uur de zaal in de ban. Het werd een mooie afwisseling tussen de vele huldigingen in, huldigingen aan diverse laureaten die liepen tussen de verschillende gangen van het uiterst fijn feestbanket.

Met goed 230 aanwezigen aan tafel, een 30-tal meer dan vorig jaar, was de grote feestzaal van het Domein Vossenberg goed bezet toen provinciaal voorzitter Frank Verkinderen het woord nam om iedereen welkom te heten, onder hen de nationale voorzitter Stefaan Vanbockstaele, nationaal voorzitter van het sportcomité Dirk Schreel, mandatarissen van andere provincies, enz.


Voorzitter Frank Verkinderen tijdens zijn welkomstwoord

Reeds in de voormiddag (vanaf 10u30) liep de uitreiking aan de vele ereprijswinnaars van de Guldensporenvlucht en het West Vlaams Verbond. Het feestbanket kon op het geplande tijdstip aanvangen met zoals gezegd tussendoor huldigingen aan de nationale kampioenen KBDB, de nationale winnaars KBDB en de nationale kampioenen BCK. Verder werd er ook hulde gebracht aan de 1e algemene provinciale kampioen, de provinciale kampioenen in de diverse categorieën en daarbij aansluitend de kampioenen uit het West Vlaams Verbond (WVV). Na het optreden van gastvedette Sergio volgde nog een succesvolle (vlotte) verkoping van bons/duiven waarna de provinciale asduifkampioenen per categorie vanaf nummer 4  t.e.m. de laatste hun trofee in ontvangst mochten nemen. De ranking van alle kampioenen verscheen reeds eerder in de gespecialiseerde duivensportpers. De top 2 of top 3 is vermeld bij de respectievelijke foto’s. De tombola-uitslag vindt u hier.

Proficiat aan alle asduif- en ereprijswinnaars (van de eerste tot de laatste), aan alle nationale winnaars en nationale kampioenen én aan het Provinciaal Comité met het fraaie feest dat zij aan hun liefhebbers hebben gepresenteerd.