PIPA-IATP 2022 - Definitieve uitslag

 • Nobels Jan & Twan
 • Oude
 • Internationaal
 • Voorlopige eindstand
 • 02/03/2023

De definitieve uitslag van de PIPA IATP ranking 2022. De overwinning gaat naar Jan & Twan Nobels uit het Nederlandse Achthuizen, gevolgd door Dominique Neuville (FR) & Hugo Casaert (BE). Een internationaal podium!

De IATP-ranking (International All Times Pigeon) is een door PIPA georganiseerd kampioenschap voor de eerste afgegeven duiven op de 7 internationale zwarefondvluchten waar alle landen aan deelnemen: Pau, Agen, Barcelona, St.-Vincent, Marseille, Narbonne en Perpignan.

Doelstellingen van de PIPA IATP-ranking:

 1. Het West-Europese grote-fondgebeuren stimuleren en in de kijker zetten.
 2. Een geloofwaardige en rechtvaardige ranking opstellen.
 3. Een ranking opstellen waarop zo veel mogelijk liefhebbers geplaatst kunnen worden die aan deze wedvluchten deelnemen.
 4. Echte topprestaties naar waarde trachten te schatten, zodanig dat bijvoorbeeld 5 topprestaties een betere ranking geven dan 6 middelmatige resultaten.
 5. Iedereen de mogelijkheid bieden om deel te nemen. Het is dus niet nodig in te schrijven of resultaten in te sturen. De ranking wordt voor iedereen berekend door de organisatie.
 6. Een poging doen om iedereen gelijke kansen te geven. Dit zijn dan zowel de zogenaamde grote hokken als de kleine liefhebber met een beperkt aantal deelnemende duiven.
 7. Het integraal en wereldwijd publiceren van de volledige ranking op internet via PIPA.
 8. Een prachtige trofee overhandigen aan de winnaar.

Klik hier om het PIPA IATP reglement te bekijken.