PIPA-IATP 2019 - Definitieve uitslag

  • Grote fond
  • Oude
  • Internationaal
  • 22/12/2019

Net als vorig jaar gaat de overwinning in de IATP-ranking, een van de meest prestigieuze van alle PIPA-rankings, naar Nederland. Het is Mevr. Martha van Geel die het goud wint. Zilver is voor Eric Vanacker en brons voor Frederic Duhamel.

De IATP-ranking (International All Times Pigeon) is een door PIPA georganiseerd kampioenschap voor de eerste afgegeven duiven op de zes internationale zwarefondvluchten waar alle landen aan deelnemen: Pau, Barcelona, St.-Vincent, Marseille, Narbonne en Perpignan.

Neem de volledige definitieve uitslag van de IATP 2019 hier door.

Doelstellingen van de PIPA IATP-ranking:

1. Het West-Europese grote-fondgebeuren stimuleren en in de kijker zetten.
2. Een geloofwaardige en rechtvaardige ranking opstellen.
3. Een ranking opstellen waarop zo veel mogelijk liefhebbers geplaatst kunnen worden die aan deze wedvluchten deelnemen.
4. Echte topprestaties naar waarde trachten te schatten, zodanig dat bijvoorbeeld 5 topprestaties een betere ranking geven dan 6 middelmatige resultaten.
5. Iedereen de mogelijkheid bieden om deel te nemen. Het is dus niet nodig in te schrijven of resultaten in te sturen. De ranking wordt voor iedereen berekend door de organisatie.
6. Een poging doen om iedereen gelijke kansen te geven. Dit zijn dan zowel de zogenaamde grote hokken als de kleine liefhebber met een beperkt aantal deelnemende duiven.
7. Het integraal en wereldwijd publiceren van de volledige ranking op internet via PIPA.
8. Een prachtige trofee overhandigen aan de winnaar.

Klik hier om het PIPA IATP reglement te bekijken