PIPA-IATP 2016

  • Grote fond
  • Oude
  • Internationaal
  • 31/12/2016

Het paradepaardje van de PIPA-rankings, de IATP-ranking, kent dit jaar met Alain & Valérie Pocholle een Franse winnaar. Zij waren vorig jaar ook al derde. Het zilver is voor Hubert Stollenwerk (Duitsland) en het brons gaat naar Freddy Van Acker (België). Een podium met liefhebbers uit drie verschillende landen dus.

Neem de volledige uitslag van de IATP 2016 hier door.

De IATP-ranking (International All Times Pigeon) is een door PIPA georganiseerd kampioenschap voor de eerste afgegeven duiven op de zes internationale zwarefondvluchten waar alle landen aan deelnemen: Pau, Barcelona, St.-Vincent, Marseille, Narbonne en Perpignan.

Doelstellingen van de PIPA IATP-ranking:

1. Het West-Europese grote-fondgebeuren stimuleren en in de kijker zetten.
2. Een geloofwaardige en rechtvaardige ranking opstellen.
3. Een ranking opstellen waarop zo veel mogelijk liefhebbers geplaatst kunnen worden die aan deze wedvluchten deelnemen.
4. Echte topprestaties naar waarde trachten te schatten, zodanig dat bijvoorbeeld 5 topprestaties een betere ranking geven dan 6 middelmatige resultaten.
5. Iedereen de mogelijkheid bieden om deel te nemen. Het is dus niet nodig in te schrijven of resultaten in te sturen. De ranking wordt voor iedereen berekend door de organisatie.
6. Een poging doen om iedereen gelijke kansen te geven. Dit zijn dan zowel de zogenaamde grote hokken als de kleine liefhebber met een beperkt aantal deelnemende duiven.
7. Het integraal en wereldwijd publiceren van de volledige ranking op internet via PIPA.
8. Een prachtige trofee overhandigen aan de winnaar. Deze prijs wordt door de sponsor Jaegerson (geleid door Freddy De Jaeger) uitgereikt. Klik hier voor meer informatie van de hoofdsponsor Jaegerson.

Klik hier om het PIPA IATP reglement te bekijken