Zoeken

PIPA-IATP 2018 - definitieve uitslag

Het podium van onze IATP-ranking, de meest prestigieuze van alle PIPA-rankings, is dit jaar volledig Hollands getint. Batenburg-van de Merwe bekroont een superseizoen met de winst in de PIPA IATP ranking. Zilver is voor Piet de Vogel en brons voor Ronald Geerdink.

De IATP-ranking (International All Times Pigeon) is een door PIPA georganiseerd kampioenschap voor de eerste afgegeven duiven op de zes internationale zwarefondvluchten waar alle landen aan deelnemen: Pau, Barcelona, St.-Vincent, Marseille, Narbonne en Perpignan.

Neem de volledige uitslag van de IATP 2018 hier door.

Doelstellingen van de PIPA IATP-ranking:

1. Het West-Europese grote-fondgebeuren stimuleren en in de kijker zetten.
2. Een geloofwaardige en rechtvaardige ranking opstellen.
3. Een ranking opstellen waarop zo veel mogelijk liefhebbers geplaatst kunnen worden die aan deze wedvluchten deelnemen.
4. Echte topprestaties naar waarde trachten te schatten, zodanig dat bijvoorbeeld 5 topprestaties een betere ranking geven dan 6 middelmatige resultaten.
5. Iedereen de mogelijkheid bieden om deel te nemen. Het is dus niet nodig in te schrijven of resultaten in te sturen. De ranking wordt voor iedereen berekend door de organisatie.
6. Een poging doen om iedereen gelijke kansen te geven. Dit zijn dan zowel de zogenaamde grote hokken als de kleine liefhebber met een beperkt aantal deelnemende duiven.
7. Het integraal en wereldwijd publiceren van de volledige ranking op internet via PIPA.
8. Een prachtige trofee overhandigen aan de winnaar. Deze prijs wordt door de sponsor Jaegerson (geleid door Freddy De Jaeger) uitgereikt. Klik hier voor meer informatie van de hoofdsponsor Jaegerson.

Klik hier om het PIPA IATP reglement te bekijken