Zoeken

PIPA IATP 2015 - definitieve uitslag

Het is weer zover: de meest prestigieuze PIPA-ranking van het jaar kent haar eindklassement. Dit jaar kleurt de top 3 grotendeels Frans, met op één Gerard Ledoux (Rollot, FR) en op drie Alain & Valérie Pocholle (Morbecque, FR). Tussenin vinden we de internationale winnaar uit Pau 2015, Joost De Smeyter.

De PIPA IATP-ranking (International All Times Pigeon) is een door PIPA georganiseerd kampioenschap voor de eerste afgegeven duiven op zes internationale zwarefondvluchten: Pau, Barcelona, St.-Vincent, Marseille, Narbonne en Perpignan.

Bekijk hier de volledige uitslag van de IATP-ranking 2015.


Gérard Ledoux met zijn vrouw, zoon, schoondochter en kleinkinderen

Doelstellingen van de PIPA IATP-ranking:

1. Het West-Europese grote-fondgebeuren stimuleren en in de kijker zetten.
2. Een geloofwaardige en rechtvaardige ranking opstellen.
3. Een ranking opstellen waarop zo veel mogelijk liefhebbers geplaatst kunnen worden die aan deze wedvluchten deelnemen.
4. Echte topprestaties naar waarde trachten te schatten, zodanig dat bijvoorbeeld 5 topprestaties een betere ranking geven dan 6 middelmatige resultaten.
5. Iedereen de mogelijkheid bieden om deel te nemen. Het is dus niet nodig in te schrijven of resultaten in te sturen. De ranking wordt voor iedereen berekend door de organisatie.
6. Een poging doen om iedereen gelijke kansen te geven. Dit zijn dan zowel de zogenaamde grote hokken als de kleine liefhebber met een beperkt aantal deelnemende duiven.
7. Het integraal en wereldwijd publiceren van de volledige ranking op internet via PIPA.
8. Een prachtige trofee overhandigen aan de winnaar. Deze prijs wordt door de sponsor Jaegerson (geleid door Freddy De Jaeger) uitgereikt. Klik hier voor meer informatie van de hoofdsponsor Jaegerson.

Klik hier om het PIPA IATP reglement te bekijken

Reacties

FELICITATION