Zoeken

Provinciale Kampioenendag KBDB Oost-Vlaanderen - 2009

Zaterdag 13 Februari vond de Provinciale Kampioenendag van de provincie Oost-Vlaanderen plaats, voor het 2° jaar op rij in de ‘Salons Mantovani’ te Oudenaarde. Een verandering van locatie die er kwam onder impuls van mandataris Luc Verhaeghen, waardoor de (te) kille Oktoberhallen te Wieze werden omgeruild voor de ‘warme’ sfeer van Oudenaarde.

Alhoewel…  de openingsrede van provinciaal voorzitter Mark De Backer gaf niet meteen de indruk dat hij naar Oudenaarde was afgezakt om er een leuke feestavond van te maken… was hij net voor hij naar Oudenaarde kwam nog vlug even een ‘wellness instituut’ binnengestapt, en was de waterleiding er bevroren zodat hij geen verkwikkende douche meer kon nemen na zijn ‘modderbad’, zodat hij de modder er ter plaatse nog diende af te gooien… of had hij onderweg een Valentijnscadeau gekocht voor zijn vrouwtje waarvan het prijskaartje op zijn maag was blijven liggen… of had hij gewoon een ‘slechte dag’…  we laten het in het midden… feit was dat de toon, inhoud en ‘niveau’ van zijn openingsrede van een andere orde waren dan we van een nobel, eerbaar, en ons inziens ‘correct’ man als voorzitter De Backer gewend zijn… vandaar de twijfel omtrent een deel ‘authenticiteit’ van de tekst.
Nu, dat een provinciaal voorzitter zijn liefhebbers informeert omtrent zaken die binnen zijn provincie aanhangig zijn, daar is niets mis mee, integendeel…  zoiets mag en moet zelfs… openheid van bestuur, dat kunnen we alleen maar toejuichen. Doch… bepaalde zaken die nu werden naar voor gebracht hadden ons inziens weinig tot niks te maken met de (kampioenendag) KBDB Oost-Vlaanderen, maar hadden een eerder ‘nationaal karakter’… en bovendien waren de weergegeven feiten alles behalve correct, en hing er een zweem van ‘wazigheid’ rond de tekst. Want de voorzitter noemde geen namen (behalve op één onbewaakt moment dan… van 1 bepaalde firma, zo wisten insiders ons te getuigen)… maar had hij het wel over een ‘roddelkrant’, over de ‘grootste website’ en ergens over één of andere ‘geheime vergadering(en)’? De ‘roddelkrant’ (wie dat ook moge zijn) zou foute informatie de wereld rondsturen met de bedoeling de KBDB te destabiliseren… en de ‘grootste website’ waar de verkopingen met de ‘hoogste bedragen’ doorgaan, zou weigeren of dwars liggen om de 3% op de opbrengst van de verkopingen af te staan. Compleet fout dus… want voor zover wij weten zijn het NIET de ‘inrichtende kranten’ en/of ‘websites’ die bij publieke verkopingen en/of internetverkopingen de 3% afstaan aan de KBDB, maar zijn het nog altijd de ‘verkopende liefhebbers’ die deze 3% betalen (al dan niet rechtstreeks, of via de  inrichtende krant of website of via de aangestelde gerechtsdeurwaarder bij een openbare verkoop in ons land).
We kunnen uiteraard niet spreken in naam van andere kranten en/of websites, maar voor zover we weten hebben alle liefhebbers die tot op heden op de PiPa-website duiven hebben verkocht, hun 3% bijdrage netjes gestort op de KBDB-rekening. Vandaar ook (vermits er geen namen werden genoemd) onze twijfel wie of wat binnen de KBDB-muren wordt aanzien als de ‘grootste duivenwebsite’ en wat er wordt verstaan onder ‘hoogste bedragen’?  In ieder geval, mocht de heer De Backer in zijn ‘speech’ de website ‘PiPa’ bedoelt hebben, dan danken wij hem voor de openlijke ‘uitgesproken erkenning’ vanuit de KBDB, van ‘PiPa’ als grootste website van ons land! Want dat zou ook betekenen dat de met PiPa verkopende Belgische liefhebbers, de grootste bijdrage leveren aan 3% opbrengst, het grootste aantal euro’s deponeren op de KBDB-rekeningen…  ‘gratis inkomsten’ waarvoor de KBDB toch niet de minste inspanning moet leveren, of wel?  In tijden van recessie en economische crisis lijkt het ons dan ook geraadzaam om zijn ‘bron van inkomsten’ te koesteren, en zoiets bereikt men zeker niet door mensen, firma’s  en andere organisaties ‘en plein public’ te kijk te zetten!
Kijk het kan gebeuren dat er ergens in en rond de duivensport al eens een woord verkeerd gezegd wordt, zaken verkeerd geïnterpreteerd of begrepen worden, of misverstanden ontstaan… zoiets dient opgelost door rond de tafel te gaan zitten, en de dialoog te voeren… en hopelijk via deze weg tot een oplossing te komen. Wat ook het motief moge zijn… dergelijke zaken horen niet thuis op een viering, en zeker niet op een ‘provinciale kampioenendag’… daar hebben de mensen op dat moment geen boodschap aan! Daar dient de ‘duivensport’ (het ‘spelletje’) met zijn te lauweren ‘kampioenen’ centraal te staan, daarvoor waren die grote schare aan kampioenen en sympathisanten toch in grote getale naar Oudenaarde afgezakt… om hulde te brengen, om te vieren, om te feesten! En of er werd gefeest…
Na de heerlijke gerechten van de menukaart,opgeluisterd met muziek en de ‘moppendoos’ van Dirk Bauters… afgesloten door het optreden van diens vrouwtje Vanessa Chinitor… konden we uiteindelijk beginnen met datgene waarvoor de bijna 600 aanwezigen naar Oudenaarde waren afgezakt… de huldiging van de ‘provinciale kampioenen’ KBDB Oost-Vlaanderen uit het sportseizoen 2009… met tussen de huldiging van de talrijke kampioenen door,  ‘sfeervolle dansmuziek’ op de tonen van Ludwig’s disco show, die de dansvloer deed vol lopen. De klok ging stilaan richting middernacht toen de apotheose van de avond aan de orde was… de huldiging van de ‘provinciale TOP-3’ in de onderscheiden disciplines… afgesloten met de huldiging van de ‘Algemene Provinciale Kampioen 2009 KBDB Oost-Vlaanderen’… een eer die voor 2009 te beurt viel aan de succeskolonie van Johan Van Damme uit St.Gillis Dendermonde, voor Freddy en Jacques Vandenheede uit Zingem (op plaats 2), en Julien & Dirk Dhanijns uit Evergem-Belzele op plaats 3!
Langs deze weg onze oprechte felicitaties aan alles ‘provinciale kampioenen’ die op deze avond werden gelauwerd en/of op passende wijze in de bloemetjes. Een feest dat opnieuw af was, en in Oudenaarde duidelijk aan een nieuwe ‘revival’ is begonnen… waarvoor proficiat aan voorzitter Mark De Backer en zijn voltallige bestuursploeg en alle medewerkers die bijgedragen hebben tot het welslagen van deze feestavond… en die er op een ‘kleine uitschuiver’ na in de inleiding, opnieuw een wervelend feest van hebben gemaakt… waarvan bijgevoegde fotoreportage! Op naar een hopelijk voor iedereen even succesvol sportseizoen 2010!

Algemeen Kampioen KBDB Oost-Vl 2009Prov. Kampioenschap KBDB Fond OudeProv. Kampioenschap KBDB Halve Fond OudeProv. Kampioenschap KBDB Snelheid OudeProv. Kampioenschap KBDB Fond JongeProv. Kampioenschap KBDB Halve Fond JongeProv. Kampioenschap KBDB Snelheid JongeWinnaars ‘Grote Fondprijs’ KBDB 2009Winnaars ‘Grote Marathonprijs’ KBDB 2009Winnaars ‘Grote Vitesseprijs’ KBDB 2009De ‘Nationale winnaars’ 2009 uit Oost-VlaanderenDe ‘Provinciale winnaars’ Oost-Vl 2009Winnaar Jeugdkampioenschap Snelheid 2009Winnaar Jeugdkampioenschap Halve Fond 2009Winnaar Jeugdkampioenschap FondAsduifwinnaars Jeugd Snelheid-Halve fond-Fond 2009Algemeen Kampioen Jeugdclub Oost-Vl: Gebr Van Cleemputte uit Zottegem

Reacties

Ingezonden bericht : Geachte Het is soms eens goed dat er door de pers iets verschijnt. Hetgeen zaterdag in Oudenaarde is voorgevallen door de voorzitter en het bestuur is van laag niveau en verdient voor mij een rode kaart en na 2 of 3 rode kaarten mag je plaats maken voor een ander. Aan de foto's te zien merken we op dat er van de 6 handen op een buik niet veel meer overschiet en dat er zelfs vetes tussen het bestuur zijn ontstaan. Op de foto's ziet het bestuur er maar gefrustreerd uit omdat ze met kritiek niet kunnen omgaan en nog altijd met de dictatuur in het hoofd zitten. Als de politiekers zoiets doen worden ze snel op de vingers getikt en staat de voordeur open Getekend 1 van de vele melkkoeien NGDDR