Zoeken

Nationale dagen KBDB vanuit Stayen- St.Truiden - UPDATE

Tijdens het weekend van 8-9 November gaan de Nationale dagen KBDB door in Stayen, het voetbalstadion van St-Truiden. Met als centraal thema de viering van de Nationale kampioenen KBDB 2019.

De Nationale dagen van de KBDB zitten er op. Voor het 2e jaar op rij vanuit het voetbalstadion Stayen van eersteklasser St-Truiden. Een vrijwel ideale locatie voor de gehanteerde formule van huldigingen van de nationale kampioenen KBDB. De KBDB kan met grote tevredenheid terugblikken op deze geslaagde 2-daagse. Veel volk over de vloer en een positieve sfeer zorgden daarvoor. Op vrijdag waren er een kleine duizend bezoekers, een aantal dat op zaterdag nog werd overtroffen. Een uitermate tevreden nationaal voorzitter Pascal Bodengien dankte na afloop dan ook iedereen voor zijn aanwezigheid, de positieve sfeer, en de steun die ze mochten ondervinden voor de nieuwe weg die ze met de KBDB zijn ingeslagen. Waar volgend jaar - in 2020 - de nationale dagen zullen doorgaan, kon hij nog niet kwijt. Men had de intentie om op jaarbasis met de nationale dagen van locatie te wisselen... zodat deze in 2020 wellicht op een andere plaats in België zullen doorgaan. Waar?... ligt momenteel nog niet vast.
Alvast een dikke proficiat aan de KBDB voor deze schitterende 2-daagse.


De 'Top-3' van alle kampioenschappen KBDB 2019, samen op het podium

Zaterdag 9 november

Om 10u30 trapte Nationaal voorzitter Pascal Bodengien het tweede luik van de Nationale dagen 2019 op gang. In zijn speech benadrukte hij nogmaals de nieuwe weg die de KBDB is ingeslagen. Het is tijd voor samenwerking, zo sprak de voorzitter. Hij dankte de pers voor de positieve medewerking en verslaggeving. De beslissingen die werden genomen met het oog op de toekomst blijken door de liefhebbers positief onthaald. Hij sloot zijn betoog af met het statement: ik ben voorzitter van Vlamingen en Walen... jullie kunnen op mij en de bestuursraad altijd rekenen. Tous ensemble!


Nationaal voorzitter KBDB Pascal Bodengien

Waarop de voorzitter van het Nationaal Sportcomité - Denis Sapin - zijn uiteenzetting van vrijdagavond omtrent het sportieve luik binnen de KBDB nog eens Herhaalde. Tijd om de vele kampioenen die naar Stayen waren afgezakt in de bloemetjes te zetten, en de eer te geven die hen toekomt na hun sterk sportseizoen 2019. Een gebeuren dat opnieuw in goede banen werd geleid door moderator Ann Knaepen. In de namiddag ging ook de bonverkoop door. Oproeper van dienst Hilaire Surinx stuwde de opbrengst richting 113.200 euro voor de 21 schenkingen, zowat om en bij de 5.390 € gemiddeld per duif. Koplopers waren de schenkingen van Vic De Wilder met 22.000 € en Philippe Dobbelaere met 20.000 €... al bleek er achteraf een klein misverstand te zijn met de koper (buitenlandse koopster) van het gros van deze schenkingen. Hopelijk komt alles goed met de afhandeling.
De fotoreportage van deze tweede dag met de 'Top-3' in alle kampioenschappen, de nationale winnaars en andere ereprijswinnaars kan u hieronder bekijken.

Nieuw was de voorstelling van de Top-3 van het Algemeen Kampioenschap, waarvan Armand Scheers een kortfilm van goed 4 minuten per liefhebber had gemaakt. Deze filmpjes werden eerst op het scherm geprojecteerd alvorens deze Top-3 onder luid applaus het podium werden opgeroepen.


Team De Ridder uit Hundelgem: Algemeen Kampioen van België KBDB 2019


Algemeen kampioenschap (1-2-3)


Asduif Snelheid Jonge duiven (1-2-3)


Asduif Snelheid Jaarlingen (1-2-3)


Asduif Snelheid oude (1-2-3)


Asduif Kleine Halve Fond Jonge (1-2-3)


Asduif Kleine Halve Fond jaarlingen (1-2-3)


Asduif Kleine Halve Fond oude (1-2-3)


Asduif Grote Halve Fond oude (1-2-3)


Asduif Grote Halve Fond jaarlingen (1-2-3)


Asduif Grote Halve Fond jonge (1-2-3)


Asduif Fond oude (1-2-3)


Asduif Grote Fond & Fond jaarlingen (1-2-3)


Asduif Grote Fond oude (1-2-3)


Asduif All-round (1-2-3)


Top-3 Nationale kampioenen Jeugd


Nationale kampioenen Jeugd (1-25)


Snelheid Jonge duiven (1-2-3)


Snelheid Oude en Jaarlingen (1-2-3)


Kleine Halve Fond Jonge (1-2-3)


Kleine Halve Fond oude en jaarlingen (1-2-3)


Grote Halve Fond jonge (1-2-3)


Grote Halve Fond oude en jaarlingen (1-2-3)


Fond oude (1-2-3)


Grote Fond & Fond jaarlingen (1-2-3)


Grote Fond oude (1-2-3)


Huldiging Nationale winnaars 2019 (deel 1)


Huldiging Nationale winnaars (deel 2)


Huldiging Nationale winnaars (deel 3)


Huldiging Nationale winnaars KBDB-Ereprijzen


Nationaal criterium Jeugdclubs 6-20 jaar


Nationaal criterium Jeugdclubs 21-30 jaar


Laureaten Nationale dubbeling Jeugd en Beginnelingen op Bourges 3/8/19


Marieke Mathijs : 6. Individueel Europees kampioenschap jeugd 2019 - Mira


Winnaar Beker van de Koning Bourges: Detheye Frères, ereprijs overhandigd door burgemeester Veerle Heeren - St.Truiden


Winnaars ereprijzen Bourges


Winnaars Grote prijzen 2019

De winnaars van de teken- en fotowedstrijd op de opendeurdag werden tijdens deze Nationale dagen bekend gemaakt:

Tussendoor was er ook hulde voor 2 ambassadeurs van onze Belgische duivensport, twee mannen met een grote verdienste in de organisatie en ontwikkeling van de Nationale dagen KBDB: Filip Herbots en Jan Hermans.

 

 

Vrijdag 8 November


Nationaal voorzitter Pascal Bodengien tijdens zijn verwelkoming


Voorzitter van het Nationaal Sportcomité Denis Sapin had het over het sportieve

Nationaal voorzitter Pascal Bodengien opende deze tweedaagse op vrijdagnamiddag rond de klok van 16 uur. Hij nam de verwelkoming voor zijn rekening, met dank aan de liefhebbers voor hun massale opkomst, aan de sponsoren en standhouders voor hun steun in de organisatie van deze nationale dagen en voor het schenken van prachtige prijzen voor de gratis tombola, die werden uitgereikt aan de aanwezigen op het eind van de avond. Daarop schetste hij kort de nieuwe weg die de huidige bestuurploeg is ingeslagen, enkele zaken die door het huidige bestuur het voorbije seizoen werden gerealiseerd, om te eindigen met het succes van de eerste opendeurdag van de KBDB goed 3 weken terug.
Denis Sapin nam als voorzitter van het Nationaal Sportcomité het sportieve luik onder de loupe, waarbij de nadruk ligt op eerlijke sport met zoveel mogelijk gelijke kansen voor alle deelnemers. Inspelen op actuele weersituaties, een mooie vluchtkalender, een gedegen dopingbeleid... het zijn enkele punten die daartoe moeten bijdragen. Waarna moderator van dienst - Ann Knaepen - alle kampioenen en asduifwinnaars vanaf plaats 4 uit alle disciplines, vlot en vakkundig in de bloemetjes zette. Waarvan onderstaande fotoreportage. Na deze hulde kon de DJ van start voor een spetterende feestavond tot in de vroege uurtjes. Op zaterdag 10 november volgt dan de apotheose met de hulde van de 'Top 3' in alle categorieën of de beste (as)duiven en liefhebbers van het land per discipline.

 


Asduif Snelheid Jonge duiven (4-20)


Asduif Snelheid Jaarlingen (4-20)


Asduif Snelheid oude (4-20)


Asduif Kleine Halve Fond Jonge (4-15)


Asduif Kleine Halve Fond jaarlingen (4-15)


Asduif Kleine Halve Fond oude (4-15)


Asduif Grote Halve Fond oude (4-15)


Asduif Grote Halve Fond jaarlingen (4-15)


Asduif Grote Halve Fond jonge (4-15)


Asduif Fond oude (4-15)


Asduif Grote Fond & Fond jaarlingen (4-15)


Asduif Grote Fond oude (4-10)


Asduif All-round (4-10)


Snelheid Jonge duiven (4-25)


Snelheid Oude en Jaarlingen (4-25)


Kleine Halve Fond Jonge (4-25)


Kleine Halve Fond oude en jaarlingen (4-25)


Grote Halve Fond jonge (4-15)


Grote Halve Fond oude en jaarlingen (4-15)


Fond oude (4-15)


Grote Fond & Fond jaarlingen (4-15)


Grote Fond oude (4-15)


Algemeen kampioenschap (4-10)