Zoeken

Fondclub Steenbrugge huldigde zijn kampioenen

Traditiegetrouw is het kampioenenfeest van FC Steenbrugge in de maand maart. Het DB-center van Hubert Debaene was ‘the place to be’ en meer dan honderd duivenliefhebbers waren er aanwezig.

Dat Hubert De Baene en zijn zonen niets aan het toeval overgelaten hebben was duidelijk. Alles was tot in de puntjes in orde en al waren er nog eens honderd mensen meer aanwezig geweest er was genoeg voor elkeen. Het was voorzitter Marc Boddaert die het openingswoordje voor zijn rekening nam. Hij bedankte iedereen en zei dat hij een gelukkig voorzitter was door het feit dat zijn maatschappij nog vooruitgang boekte ondanks alle moeilijke tijden. Het negatieve van het afgelopen jaar was dat er enkele trouwe leden ons veel te vroeg hadden verlaten. De kampioenen van betalende kampioenschappen  waren De Jaeger-Devijlder op de Marthon oude, fondkampioenschap oude en het algemeen klassement. Luc Van Hoecke was de beste op fond jaarse en Schoors-Dewaele won het super fond kampioenschap. Tot slot was Wilfried Rotsaert de beste op de Internationale vluchten. In de gratis kampioenschappen was het weerom De Jaeger-Devijlder die het kampioenschap der nationale vluchten won. Het fond kampioenschap met de jongen was een kolfje naar de hand van Marijn Laureyns terwijl het fondkampioenschap met de oude gewonnen werd door Cocquyt-Verleye. Filip De Prol won de ‘Ereprijs Curreghem Centre’ terwijl Luc Van Hoecke voor de zoveelste maal algemeen kampioen werd.


Maurice Dewaele van de tandem Schoors-Dewaele dit jaar 3° algemeen kampioen KBDB.

Daniel Devijlder van de tandem Dejaeger-Devijlder, ze wonnen zowat alles wat er te winnen was in 2009.Hubert Debaene ook een kerel die telkens vooraan terug te vinden is, won in 2009  2  prov. vluchten nl. Orange en Barcelona.Een goede gastheer zoals Hubert Debaene gaat voor in het buffet, hij was wel zeker van zijn stuk. Zoals we hem kennen zal hij wel zijn ronde vooraf gedaan hebben om toch maar zeker te zijn of alles was zoals hij het altijd wil, in orde...Maurice Demol werd in de bloemen gezet voor zijn overwinning vanuit Nantes.Alex Schoors van de tandem Schoors-Dewaele.Wilfried Rotsaert winnaar op de internationale vluchten.Freddy Dejaeger bij ex-schepen Cardon .Davy Verleye van de tandem Cocquyt-Verleye.Luc Van Hoecke werd in 2009 algemeen kampioen van de FC Steenbrugge.

Johny Goegebeur overhandigt de trofee van Curreghem Centre an Filip De ProlPatrick Staelens had de beste jonge duif van het seizoen en werd 2° in het fond kampioenschap met de jongen.Oma Boddaert, samen met al haar kleinkinderen, mocht ook een trofee in ontvangst nemen.Traditie in Steenbrugge, enkel de vrouwen van de kampioenen mogen op de groepsfoto.