Zoeken

Feest Fondclub de Wallonie: kampioenenviering "Route du Rhone"

Het team van de heer Daniel Stoclet, voorzitter van Fondclub de Wallonie, wist ons vlamingen werkelijk te bekoren in het sfeervolle "Ferme de la Pitance". Een hartelijke verwelkoming door lieve hostesses, een prachtige receptie met overvloedig bubbels en warme hapjes en een menu met veel sterren in het prachtig kader.

De voorzitter van de F.V.O.V., de heer Daniel Aerens, en de secretaris van de Belgische Verstandhouding, de heer Yvan Van Eeckhout, waren ook present samen met ongeveer 350 genodigden.

het gespreksonderwerp was natuurlijk het vluchtprogramma Fond 2011 en hoe wij ons als vlamingen voelen op de Rhonevluchten. Het is een feit dat deze vluchten, gezien de ligging, wel het zwaarste zijn voor de vlamingen. Maar toch dienen wij vast te stellen gezien de beperkte deelname van vlaamse duiven zij toch zeker in 2010 zeer goed hebben gepresteerd.

Nemen wij nu de vluchten uit Montelimar en Orange. Hier won Norbert De Keyzer uit Etikhove als 2e met een ploeg van drie duiven een prachtig bestek "Oase Sola" en als 2e lid van Fondclub de Wallonie op Orange een prachtige miniketen met cd speler.

Op Marseille was het de internationale winnaar Jos Joosen uit Brecht die 2 prachtige ereprijzen won en tevens een prachtig meubel (een antieken bonbonnière). Luc Bafort uit Temse, 5e internationaal, won tevens 2 mooie ereprijzen en een mini keten met cd speler. Etienne Meirlaen uit Deurle won een prachtige ereprijs als 9e internationaal.

In de asduifcompetie (klassement op de 3 vluchten van de Rhone) was het Luc Bafort die zich als 5e wist te klasseren en goed was voor 250 kg "mengeling plus" van Verzele Laga. Ook in de Rhoneploegen was 3e Chris Hebberecht uit Evergem goed voor 250 kg "mengeling plus".

De Flandriens van de Rhone (op de 3 Rhonevluchten met 3 duiven per liefhebber) waren met een eerste prijs Francois Callebaut (Meldert), tweede prijs voor Ronsijn & zn (Appelterre) en als derde De Vuyst-Gijssens (Lokeren). Allen ontvingen zij een superprijs "Flandrhone".

Zoals u kan lezen zijn de vlamingen in 2010 niet weggespeeld op de Rhonevluchten

Op de foto: staande van links naar rechts: Etienne Meirlaen, Chris Hebberecht, Yvan Eeckhout, Norbert De Vuyst, Ronsijn & zn, Francois Callebaut.  zittend van links naar rechts: Andre Temmerman, Luc Bafort, Norbert De Keyzer.