Zoeken

Definitieve uitslag nationale kampioenschappen KBDB 2017 - F.& J. Vandenheede Algemeen Kampioen KBDB

De definitieve uitslag van de Nationale Kampioenschappen KBDB is er. Opvallendste wijziging is dat Freddy en Jacques Vandenheede nu officieel Algemeen Kampioen van België 2017 zijn.

Op de nationale algemene vergadering (NAV) van 25 oktober 2017, werd op vraag van de SPE Henegouwen/Vlaams-Brabant de wijziging van de criteria op de kleine halve fond - die in bepaalde PE/SPE in de loop van het sportseizoen 2017 (zelfs nog in augustus) werd doorgevoerd - teniet gedaan. De criteria die op de NAV van februari 2017 werden goedgekeurd, bleven dus van kracht. Daardoor kregen de gedupeerde liefhebbers (het ging om een 3-tal liefhebbers) tot 6 november de kans om een vervangende uitslag in te sturen ter vervanging van de geschrapte uitslag, door hoger genoemde beslissing. Meteen de reden waarom nu pas de definitieve uitslag van de Nationale Kampioenschappen KBDB werd gepubliceerd.

Eén van de gedupeerden is Erik Limbourg, die in de voorlopige eindstand stond geklasseerd als Algemeen Kampioen van België KBDB. De vervangende uitslag die Erik Limbourg nu instuurde bleek in coëfficiënt iets hoger uit te komen... in die mate dat hij in het definitieve eindklassement van het Algemeen Kampioenschap zakt van plaats 1. naar 2. Freddy en Jacques Vandenheede uit Zingem spelen haasje over, en worden nu officieel tot Algemeen Kampioen van België KBDB 2017 uitgeroepen.

Bekijk hier de definitieve eindstanden van de nationale kampioenschappen KBDB 2017.


Freddy & Jacques Vandenheede: Algemeen kampioen van België KBDB 2017