Zoeken

De Zuid Limburgse Unie huldigde 2 en 3 januari op grootse wijze haar kampioenen 2015

De Rodahal in Kerkrade was op zaterdag 2 en zondag 3 januari het decor van de kampioenenhuldigingen van de ZLU.


Voorzitter van de ZLU, de heer Eddy Hoedemakers, opende beide dagen de Sterrenshow

Sterrenshow/Prijsuitreiking

De ZLU werd onder voorzitterschap van Bertie Jennekens opgericht in 1958. In 2016 tonen de beide kampioenendagen, die dit weekend plaatsvonden in de Rodahal in Kerkrade, dat het fondspel met morgenlossing nog altijd aan populariteit wint. Op beide dagen was de zaal goed gevuld, het lijkt zelfs weer drukker te zijn geweest dan de voorgaande editie van dit gala. Vooral op de grootste vluchtafstanden groeit de deelname aan het spel van de ZLU. In het jaar 2015 was het opvallend dat veel van de ereprijzen behaald werden in het westen van Nederland (Zeeland, West-Brabant, Zuid- en Noord-Holland). Dat de Nederlandse fondduif nog steeds een evolutie doormaakt bewijzen de liefhebbers in Noord-Holland die op de grootste afstanden in het loodzware seizoen 2015 beslag wisten te leggen op veel ereprijzen.

Het Programma

Op beide dagen was het programma overvol waarbij de voorzitter van de ZLU, Eddy Hoedemakers, het strakke tijdschema nauwlettend volgde. Op zaterdag werd de avond gevuld met het uitreiken van tal van ereprijzen, waarbij alle prijswinnaars het podium mochten betreden en dankbaar het verdiende applaus in ontvangst namen. Tussendoor was er tijd voor muziek. In de nacht van zaterdag op zondag kwam om 02.00 uur een einde aan een indrukwekkende avond. Op zondag ging de zaal al vroeg open, om 10.00 uur werd de dag officieel geopend. Vervolgens vonden tot de klok van half 12 verschillende prijsuitreikingen plaats om te eindigen met de finale huldiging van de Keizer Grote Fond. Onder de klanken van het Wilhelmus, en een knallend einde waarbij de winnaars werden bedolven onder een lawine van confetti, werd volgens de traditie van de ZLU de keizer voorzien van zijn kroon.


De eerste prijsuitreiking op zaterdag Ereprijzen Pau


Vervolgens mochten de winnaars van de Ereprijzen St. Vincent op het podium verschijnen


Winnaars Ereprijzen Marseille

Ereprijzen Narbonne


Glunderende gezichten op het podium bij de uitreiking van de Ereprijzen Perpignan


De winnaars van de Ereprijzen van de koninginnenklassieker Barcelona


De winnaars van de Nationale Marathon


Het dak is eraf bij de uitreiking van de West Europese Super Marathon, het sluitstuk op zaterdag, met als winnaar De Smeyter-Restiaen


Ereprijzen Bordeaux-Agen Oude Duiven


Ereprijzen Bordeaux-Agen Jaarlingen, op de hoogste trede Lieven van Belzen (Arnemuiden, NL)


Huldiging Fondkampioen ZLU


Uitreiking van de Pyreneeëncup


Het volledige erepodium Super Prestige


Asduif Kampioenen alle ZLU Wedvluchten

Het slotstuk op zondag, de huldiging van de Keizer Grote Fond


Veel belangstelling voor de geschonken duiven


Topschenking koop 1 een jonge duif uit twee nationale winnaars

Verkoop duiven, lunch en sluiting

Op zondag was er na alle huldigingen tijd ingeruimd voor de verkoop van duiven die vooraf in de zaal te bezichtigen waren. Er was al vroeg erg veel aandacht voor de ingebrachte schenkingen waaronder zich kinderen van nationale- en internationale winnaars bevonden. Er kon vooraf al via internet een bod worden uitgebracht. Met het laatste bod als inzet werden de duiven vlot aan de man gebracht. Om 13.30 uur konden alle aanwezigen genieten van een gratis aangeboden lunch. Om 15.00 vond de sluiting van de Sterrenshow plaats waarna het volledige programma om 15.30 uur ten einde kwam. De vele aanwezigen keerden, voorzien van de nodige trofeeën, tevreden huiswaarts. De organisatie van de Sterrenshow kan met gepaste trots terugkijken op twee fantastische dagen. Dagen zoals we die van de ZLU gewend zijn. Hier kan u alle kampioenen van de ZLU nog eens nalezen inclusief een verslag van de recordverkoop met hoogste biedingen.