Zoeken

De Vlaamse Fondvrienden hielden hun jaarlijkse groot feest met hulde aan de kampioenen anno 2017

In ’t Biezemhof te Aalter liep op zondagmiddag 26 november het jaarlijks groot feest van de Vlaamse Fondvrienden. Een organisatie die in het leven werd geroepen op 6 oktober 1986.

Tussen de gangen van een bijzonder smaakvol banket werden de kampioenen in de spreekwoordelijke bloemen gezet. Voorzitter Luc Willem nam de honneurs waar om iedereen te danken voor de talrijke aanwezigheid en wenste hen verder een aangename namiddag toe.

Chris Hebberecht speelde zich tot 1e Algemeen kampioen

Tegen heel wat sterke concurrenten wist Chris zich met bravoure tot 1e algemeen kampioen te  spelen. Hij won in de algemene ranking het pleit vóór  M & G Pollin ( 2e),  Freddy Van Acker ( 3e), Team Freddy De Jaeger (4e) en  Joël Verschoot ( 5e). Stuk voor stuk kleppers om ”U” tegen te zeggen.

Kampioenschap grote fond oude

Chris Hebberecht werd 1e na een bikkelharde strijd waarbij de top-5 amper 1 prijs verschil uitmaakten en de coëfficiënten bepalend waren. Op de 2e plaats volgde Fr. Van Acker , als 3e R. Desmet-Matthys , als 4e Luc Van Coppenolle en als 5e Olga Van Den Abeele-L. De Geest. De eerste twee hadden 6 prijzen, de andere drie 5 prijzen.


Winnaars kampioenschap grote fond oude

Kampioenschap fond oude en jaarlingen

Andermaal was er een felle strijd tussen de top-3 met uiteindelijk Team De Jager als nummer één, op de 2e plaats volgde Joël Verschoot en als 3e Chris Hebberecht. Op de 4e plaats noteerden we Marc Verschelde en als 5e M & G Pollin.

Kampioenschap jonge duiven

Hierin kwam na vergelijking der coëfficiënten Chris Hebberecht als 1e uit de bus, vóór André De Nooze ( 2e) en Bart Van Impe ( 3e), zij hadden alle 4 prijzen achter hun naam. Op de 4e plaats met 3 prijzen volgde Yves De Witte en eveneens met 3 prijzen werden M & G Pollin als 5e afgevlagd.


Winnaars kampioenschap jonge duiven

Voor de laureaten met de 1e getekende plus met de 1e + 2e getekende was er telkens champagne, dit op de 17 (inter)nationale vluchten van het voorbije seizoen. Er was eveneens champagne voor de leden van de ploegen die zich klasseerden in het ploegenkampioenschap op plaats 1 , 2 en 3. Met ruime voorsprong werd dit onderdeel gewonnen door de ploeg bestaande uit Peter Boone, Team De Jager Fr. , O. Van Den Abeele-L. De Geest, H. Bundervoet, Chr. Hebberecht, F & K Velghe, D. Dobbelaere, M & G Pollin, Fr. Denoo en E. Denys.

Een aantal leden van het eerste uur ontvingen achteraf een geschenk voor hun reeds 31 jaar durend lidmaatschap bij de Vlaamse Fondvrienden, namelijk Luc (André) Willem – Ivan Delrue – Ludo Sprangers – Arnold Van De Woestijne – Etienne Callens – Olga Van Den Abeele – Frans Denoo (momenteel oudste van de club) – Chris (Oktaaf) Hebberecht . Het huidig bestuur bestaande uit L. Willem (voorzitter), uit Fr. Van Extergem (secretaris) en uit O. Van Den Abeele (schatbewaarder) zorgde voor een prachtige prijzentafel en mag terecht fier zijn op hun mooie organisatie waarvan het aantal leden beperkt is tot het getal dertig. Na een uitgebreid dessertenbuffet zorgde een orkest voor de muzikale afronding van wat een uiterst aangename namiddag was , waarbij de tijd weeral veel te vlug voorbijging. Proficiat aan de kampioenen alsook aan het bestuur.


Een aantal leden van het eerste uur