Zoeken

De laureaten in de Grand Slam en de kampioenschappen der Zwalmvallei zijn gehuldigd

In feestzaal Maelstede in Kuurde vond op zondagmiddag 19 januari de jaarlijkse huldiging plaats van de laureaten in de diverse competities van de Grand Slam en van de Kampioenschappen der Zwalmvallei waarbij de heer Luc Willem optreedt als algemene coördinator.

De huldiging liep dit jaar samen met De Arend Rekkem en groeide uit tot een schitterende feestzitting. Een aangenaam en verzorgd interieur, veel sjiek en schoon volk aan tafel (om het met woorden van wijlen Cl. Van Keymeulen te zeggen) en een bijzonder fijn banket. Wat wil je nog meer? En dan die vele grote kampioenen die de revue passeerden, zowel van de Grand Slam, de Zwalmvallei als De Arend, van fond tot vitesse. Elk in zijn eigen dicipline, maar met evenveel verdiensten.


Podium van de Steeple Cup: G&J De Meulemeester (1), Chr.Hebberecht (2), P&D Houfflijn (3)

Voorzitter Philippe Vanhaezebrouck van De Arend Rekkem opende de feestzitting met een welkomstwoord dat wij hieronder even laten passeren:

Beste vrienden duivenliefhebbers

Als voorzitter van De Arend Rekkem is het mij een genoegen U hier allen zo talrijk te mogen verwelkomen op ons jaarlijks kampioenenfeest. Met 199 zijn we vandaag. Een cijfer dat je wel eens meer hoort in deze soldentijden. Maar solden zijn het in de verste verte niet. Alles is aanwezig om er een onvergetelijk feest van te maken. Een formidabel kader met een leuke menu en een fantastische groep duivenvrienden.

Dit feest heet traditioneel het feest van de Rekkemse fond te zijn, maar dit jaar is het meer dan dat. Voor het eerst mogen wij ook de snelheids- en halvefondkampioenen van het LAR-Verbond begroeten. Verder verwelkomen wij ook de vrienden van de Grand Slam en de Zwalmvallei, die terug hun wagonnetje aan ons feest gekoppeld hebben.

Als de naam Rekkem valt, dan denkt de overgrote meerderheid in duivenland direct aan money-money, als zou De Arend Rekkem het casino van de duivenwereld zijn. In het verleden was dat misschien ook wel een beetje zo. Wat die overgrote meerderheid wel eens durft te vergeten, is dat Rekkem zich de voorbije jaren heeft opgewerkt tot één der grootste en sterkste maatschappijen in het nationale duivenlandschap. In West-Vlaanderen staan wij ruim aan de kop wat ingekorfde duiven betreft en ook nationaal zijn we bij de toonaangevenden. Maar niet alleen de kwantiteit is aanwezig, ook de kwaliteit. Hoeveel lokalen kunnen er bijvoorbeeld zeggen dat ze in 2013 vier nationale winnaars in hun rangen tellen. Dit hebben we uiteraard te danken aan het rijke potentieel aan fondspelers dat we in onze regio terugvinden, maar zeker ook aan het feit dat we er als maatschappij steeds weer naar streven om een degelijke organisatie op poten te zetten. Dit kun je alleen maar als je kunt rekenen op een stel gedreven helpers die te allen tijde klaarstaan voor de liefhebber. Ik denk dat een welgemeend applaus aan deze stille krachten hier dan ook op zijn plaats is. Proficiat gasten, het is aangenaam samenwerken met jullie.

'Service' is een woord dat we hoog in het vaandel dragen. Als maatschappij investeren wij zwaar in de dienstbaarheid ten opzichte van de liefhebber. Dat U allen dat weet te appreciëren, hebben we ten volle gemerkt naar aanleiding van onze bonverkoop in oktober. Zonder Uw medewerking zouden wij ons niet kunnen permitteren om circa € 10.000 aan gratis kampioenschappen uit te schrijven. Ook vandaag zijn wij u indachtig geweest. Voor iedere deelnemer aan het banket sponsort De Arend € 5 uit de kas.

Wat het volgende seizoen betreft, ligt het voor de hand dat we er verder zullen naar streven om U optimaal te begeleiden in uw liefhebberij. Van de provinciale bewindvoerders kregen we inmiddels de melding dat onze aanvraag voor Pau geweigerd werd. We mogen echter wel Valence inkorven. Van een geschenk  gesproken! In de rand kunnen wij ook melden dat de provinciale vluchten, die door Aalbeke werden aangevraagd, eveneens geweigerd werden. Maar terug naar de orde van de dag! We zijn hier uiteindelijk samen om de kampioenen van 2013 te huldigen. Gezien de uitgebreide agenda zullen we er een strak schema moeten op nahouden. Maar vooraleer we daaraan toe zijn, zullen we eerst beginnen met ons voorgerecht. Laat het U smaken en maak er een gezellige bedoening van.

U kan de toppers in de competities van de Grand Slam en de Zwalmvallei bekijken door op onderstaande links te likken:


Podium Zwalmvallei grote fond oude: Freddy Dhondt (1), Em. Denys (2), Van Looy-Van Nieuwenhuyse (3)

Felicitaties aan alle deelnemers die iets uit de prijzenpot van de Grand Slam- of Zwalmvallei-competities konden delen en dat waren er heel veel die present tekenden te Kuurne. Eveneens felicitaties aan Luc Willem als coördinator en als voorzitter van de Supersprestige, de Steeple Cup en de Vierdaagse Zwalmvallei, geassisteerd door J. Gevaert als secretaris. Ook felicitaties aan de mannen van de Nationale Marathon met Norbert Sierens als voorzitter en Eric Claerhout als secretaris, aan de mannen van de Nationale Decathlon met F. Vervisch als voorzitter en Jan Buysschaert als secretaris, én voor de mannen van de Champions League met S. Toye als voorzitter en Marcel Vanriest als secretaris. Dit alles voor hun inspanningen die ze leveren voor het inrichten van deze competities. Voor inschrijvingen anno 2014 kan men zich richten tot hen alsook tot Noëlla Secelle (09/3717582), Hubert Depoorter (050/789727) of Marc Vlaeminck (016/696269). Een speciaal woord van lof geldt ook voor het bestuur van De Arend Rekkem voor hun prima organisatie. Het feestverslag van De Arend volgt in een afzonderlijk stuk.