Zoeken

Belgische Verstandhouding - Entente Belge, vierde zijn kampioenen in de "Cortina" te Wevelgem. UPDATE

Prachtig feest van de Belgische Verstandhouding in de "Cortina" te Wevelgem. Veel volk dat zeer tevreden naar huis trok. Zoals steeds was het "AF" het jaarlijks feest van "den Entente". Een dikke pluim voor de hoofdorganisatoren, Voorzitter Norman en Secretaris Eeckhout, al kunnen we ons niet van de mening ontdoen dat Mr Norman er wat verbolgen bijloopt. De honneurs van de KBDB werden waargenomen door Mr Goulem.

Belgische Verstandhouding – Entente Belge

Een week na Cureghem Centre, was het de beurt aan onze andere ‘prominente nationale inrichter’… De Belgische Verstandhouding-Entente Belge… onder het leiderschap van voorzitter Filip Norman en zijn trouwe rechterhand secretaris Yvan Eeckhout om hun kampioenen 2009 te lauweren en in de bloemetjes te zetten. Plaats van gebeuren was gewoontegetrouw ‘Salons Cortina’ te Wevelgem. Het kruim van fondminnend België tekende opnieuw present voor dit naar traditie ‘hoogstaand’ feestgebeuren, een feest met ‘standing’… dat opnieuw ‘afwisselend’ door de voorzitter en de secretaris in goede banen werd geleid, en tot in de ‘puntjes’ verzorgd. Het was secretaris Yvan Eeckhout die de welkomstrede uitsprak, en daarbij alle personen dankte die hun steentje hadden bijgedragen tot het welslagen van een opnieuw schitterend sportseizoen  2009… van de werkers in de maatschappij, tot de vervoerders, lossingverantwoordelijken… om te eindigen met de talrijke sponsoren even in de bloemetjes te zetten. De huidige KBDB-top was enkel vertegenwoordigd door de heer Goulem… nationaal voorzitter De Rijst en de voorzitter van het ‘nationaal Sportcomité’ de heer Goegebeur hadden zich laten verontschuldigen.
Misschien dat ze reeds ‘nattigheid’ voelden, de speech van voorzitter Norman uit 2008 nog in het achterhoofd… en de recente protestgolf tegen de 2 extra nationale Chateaurouxvluchten die  door meerdere organisatoren reeds werd geuit. Toen voorzitter Filip Norman het woord nam haalde hij opnieuw de ‘zware hamer’ boven tafel om in te beuken op het huidige KBDB-beleid, vooral inzake de extra nationale vluchten die er jaar na jaar nog als ‘extra’ bijkomen… waarbij hij vooral zijn ‘bedenkingen’ had met de eerste Chateauroux, die op ‘zijn’ Brive valt… toch ‘de’ openingsklassieker van het nationale fondseizoen.  Ook omdat vanuit Chateauroux bepaalde afstanden in het land voor deze vlucht nauwelijks 380 Km bedragen… amper de titel ‘halve fond’ waardig, en zeker niet de titel van ‘nationale wedvlucht’.  U kan de woorden van voorzitter Norman in dit verband, nalezen in de inleiding die door onze collega Martin Degraeve werd opgesteld. Een speech die alleszins ‘stof’ zal doen opwaaien, en in Halle zeker niet in ‘hoerastemming’ zal onthaald worden… het laatste woord in deze materie is duidelijk nog niet gezegd. Voorzitter Norman kreeg met deze retoriek, in ieder geval de zaal op zijn hand.
Tijd om te feesten dan… want daarvoor waren de grote schare aan ‘nationale topkampioenen’ in  de tot in de uithoeken gevulde zaal…  opnieuw massaal naar Wevelgem afgezakt! Naar goede traditie mocht de ‘Algemene Kampioen’ het feestfestijn openen, een eer die in 2009 te beurt viel aan het overbekende ‘Hok der Mirakelen’, de superkolonie van Raoul & Xavier Verstraete uit het Oost-Vlaamse Oostakker, die in volgorde hun goede vriend en streekgenoot Chris Hebberecht uit Evergem, en voorzitter Filip Norman met een ‘neuslengte’ vooraf gingen. Dat de kolonie van voorzitter Filip, wijlen vader Norbert, zoon Nicholas Norman en verzorger Gilbert Van Parijs, naast hun nationale zege vanuit Tulle… er een echte ‘topjaar’ heeft opzitten blijk uit tal van dichte ereplaatsen… uiteindelijk toch bekroond met de ‘oppergaai’ in het prestigieuze ‘Criterium der Azen’. Een ander opmerkelijk ‘feestvarken’ deze namiddag was de sterkolonie van Joost De Smeyter-Restiaen die het ‘Internationaal Criterium’ en de ‘Ereprijs Norman-Vercauteren-Van Den Broucke’ op zijn naam wist te schrijven. De ‘all round Champion’ was voor de ‘coming stars’ uit Knesselare, de tandem ‘De Jaeger-De Vijlder’… terwijl ‘Robert Van Eycken’ de ‘Asduif’ op zak stak met zijn supercrack ‘Contador’! In hun spoor volgden de winnaars van de talrijke Ereprijzen, en de nationale overwinnaars uit 2009! Iedereen ging opnieuw met een blij gezicht , en een tevreden gevoel huiswaarts… het feest van de ‘Entente’ was opnieuw ‘’af’… waarvoor proficiat aan de organisatoren en hun medewerkers! Hierbij alvast de fotoreportage van de ‘top-3’ uit de kampioenschappen die tijdens deze gezellige namiddag één voor één de revue passeerden:

De stuwende krachten achter de Belgische Verstandhouding, Filip Norman en Yvan Eeckhout

De secretaris van de Belgische Verstandhouding, Yvan Eeckhout tijdens zijn openingstoespraak. Hij dankte vooral de afgevaardigden van de collega's inrichters en de sponsors voor hun aanwezigheid en inzet voor de duivensport.


Secretaris Yvan Eeckhout in mooi gezelschap
Algemeen Kampioenschap 2009
1 Verstraete Raoul & Xavier, Oostakker
(winnaar van de Ereprijs wijlen Voorzitter Norbert Norman)
2 Hebberecht Chris, Evergem
3 Norman Filip & Norbert, Westkapelle
All-Round Champion
1 De Jaeger-Devijlder, Knesselare
2 Norman Norbert & Filip, Westkapelle
3 Colbrandt Andre, Bottelare
Asduif 2009
1 Van Eycken Robert, Erps-Kwerps
2 Debusschere Lionel, Hulste
3 Van Damme Johan, Dendermonde
Prijs Norman-Vercauteren-Van Den Broucke
1 De Smeyter-Restiaen, Melden
2 Hebberecht Chris, Evergem
3 Van De Walle Marc & Franky, Munkzwalm
Criterium der Azen
1 Norman Filip & Norbert, Westkapelle
2 Devos Etienne, Deerlijk
3 De Smeyter-Restiaen, Melden

De’Zesdagen’
1 Verstraete Raoul & Xavier, Oostakker – Hebberecht Chris, Evergem
2 De Clercq-Vervaeren, Rillaar – De Smeyter-Retiaen, Melden
3 Vereecke Roger, Deerlijk – Lietaer Andre, Rekkem

Internationaal winnaar Tarbes, Herbots-Heller DL- Zweibruchen

Daniël Aerens, OVV en Jacques Mestdagh bereiden het seizon 2010 voor. Rechts Mevr. Bodart

Reporter Gerry, (Herman Vandamme), Eric Limbourg en Alex Rans

Internationaal Criterium Begica-De Weerd-Award, De Smeyter-Restiaen uit Melden

Ererijzen van de KBDB

1ste internationaal Perpignan Degens Theo NL,
1ste Nationaal België, tweede internationaal, Dereux Fabrice
3e internationaal Carteus Georges

Nationale winnaars 2009

Etienne Meirlaen, Martin Martens, Luc De Geest ...