Zoeken

32e NPO Nationale Manifestatie op 26 & 27 november in Expo Houten (NL) - update: meer foto's zaterdag

Vorig weekend vond in de Expo Houten de 32e najaarsbeurs Nationale Manifestatie NPO plaats.

Verslag zaterdag: (foto's in de galerij onderaan)

Het laatste weekend van november, tijd voor een bezoekje aan de najaarsbeurs in Houten. Zaterdagmorgen vroeg uit de veren en na 2 uur rijden komen we aan op de parking van de beurs. Het is nog maar 9.30u., maar toch al behoorlijk druk. De totale oppervlakte van de beursvloer is kleiner dan de vorige jaren waardoor het een stuk drukker lijkt.

Vele duivenliefhebbers uit omringende landen hebben de moeite genomen om een kijkje te komen nemen wat er allemaal te zien en te koop is, van hokkenbouw tot klimaatbeheersing, van een emmer Patagoon tot een zak P40 en van een nieuwe voerbak tot een mooie aanhanger om je duiven te ‘lappen’. Noem maar op. Ook veel verschillende stands waar je “versterking” kunt aanschaffen van vitesse tot zware fond. Er is te veel om allemaal op te noemen.

Op de NPO stand is het een drukte om eigendomsbewijzen over te laten schrijven. In de hal waar de kampioenen gehuldigd worden, is het ook gezellig druk.

Als duivenmelker kom je natuurlijk genoeg liefhebbers tegen om eens een babbeltje mee te slaan en een biertje mee te drinken, dus dat deden we dan ook.

Wat opviel, is dat het na 14.00u. vlug begon te minderen qua volk. Dat is toch wel zonde, want de beurs duurde tot 17.00u. Maar als je alles gezien en gezegd hebt, heeft het natuurlijk weinig nut om er nog uren rond te slenteren, terwijl je ook je duifjes kunt gaan verzorgen.

Ik sprak nog wat standhouders en de meeste zijn matig positief over deze beurs. "Het kan altijd beter," is bij de meeste het motto.

Komend voorjaar maken we een nieuwe afspraak. We zien elkaar dan op de voorjaarsbeurs in Houten.

Foto's zondag:

Zie galerij onderaan

Reacties

Leuk je weer even te spreken Frederik !
groetjes