Zoeken

18° Propagandadag van de duivensport Opnieuw een overrompelend succes - Prijsuitreiking van het ‘Jeugdclub Peterkampioenschap’ 2009

Zondag 21 februari hield de ‘Oost-Vlaamse Jeugdclub’ zijn ‘18° Propagandadag van de duivensport’, dit voor het 2e jaar op rij in de ‘Basisschool De Linde’ te Merelbeke.

 Dit initiatief van de Oost-Vlaamse Jeugdclub heeft tot doel jeugdige liefhebbers (jonger dan 25 jaar) in eerste instantie in aanraking te brengen met onze duivensport… maar ook hen kennis te laten maken met meerdere facetten binnen onze sport. Met de opbrengst van deze dag worden dan allerlei initiatieven op touw gezet, zoals het uitgeven van een eigen tijdschrift ‘Bouwstenen voor de toekomst’, een eigen kampioenschap snelheid, halve fond en fond onder de leden van de ‘jeugdclub’… en ook een Jeugdclub-Peterkampioenschap… waarbij de ‘jeugdclubleden’ bij wijze van loting worden gekoppeld aan een ervaren liefhebber. Het zijn de ‘peters’ die dan onderling strijden in een fondkampioenschap met de 1° + 2° getekende uit Limoges derby, Limoges jaarlingen, Souillac Oude en Narbonne Oude in een kampioenschap voorzien van een 15-tal mooie naturaprijzen, waarbij de ‘peters’ dan aan het ‘jeugdclublid’ waaraan ze gekoppeld zijn een gratis bon voor een duif voorzien… connecties waaruit reeds meerdere vriendschapsbanden zijn ontstaan. De prijsuitreiking hiervan heeft steevast plaats op deze propagandadag.  Verder is er steeds een gratis prijskamptentoonstelling onder de ‘jeugdleden’ begiftigd met meerdere naturaprijzen… en een quiz over de duivensport van vroeger en nu… waarbij de winnaar een heus duivenhok kan winnen, geleverd door de firma Dhoca uit Deinze.
Het was een fiere voorzitter Yvan Lasseel die liefst 242 genodigden aan tafel mocht verwelkomen voor een heuse feestnamiddag. Na de lekkere maaltijd vond de uitreiking van het ‘Peterkampioenschap’ plaats (zie fotoreportage onderaan), waarna voorzitter Lasseel de ‘bonverkoop’ opriep… met een mooie opbrengst van gemiddeld 85 euro voor de 65 schenkingen, waarvoor de voorzitter en zijn volledige bestuursploeg iedereen langs deze weg wilden bedanken… zowel schenkers als kopers! Deze prachtige duivennamiddag werd finaal afgesloten met de prijsuitreiking van de tentoonstelling onder de ‘jeugdclubleden’ en van de quiz… waarvan de 1° prijs dus een duivenhok was, dat werd gewonnen door Stijn Van Laere uit Kruishoutem.
Voorzitter Yvan Lasseel en zijn voltallige bestuursploeg kunnen terugblikken op een zeer geslaagde namiddag, waarvoor onze felicitaties… maar evenzeer een woord van dank voor hun inzet ten bate van de ‘jonge liefhebbers’ van Oost-Vlaanderen… welke zij bijstaan, begeleiden en verenigen in hun ‘Oost-Vlaamse Jeugdclub’! De ‘jeugd’ is de toekomst… en dat geldt zeker en vast voor onze duivensport!

Prijsuitreiking van het ‘Jeugdclub Peterkampioenschap’ 2009Hebberecht Chris – Evergem met Proost Jonce- Merelbeke

Dobbelaere Danny-Zomergem met Van der Linde Leny-Parike

Van den Berghe Jozef-Landegem met Lanckman Dimitri-St.Lievens Houtem

Verstraete Raoul & Xavier-Oostakker met Loobuyck Jens-Aalter

Schoors-De Waele-Adegem met Van Cleemputte Gebr.-Zottegem

D’Havé-Vd Abeele Olga-Adegem met Glorieux Pieter-Oudenaarde

Van Schoorisse Gebr-Maarkedal met Van Limbergen Gert-Lede

De Meulemeester Luc-Oudenaarde met De Bock Jelle-Horebeke

D’Hondt Michel & Filip-Maarkedal met Longueville Derrit-Evergem

Loobuyck Jos & Jan-Aalter met Sedeyn Tom-Merelbeke

De Potter Julien-Zottegem met Vercauter Matthias-Ertvelde

Van Landuyt Christiaan-Zomergem met Cooman Laurens-Zottegem

Martens Martin-Waarschoot met D’Hondt-Devos-Kluisbergen

Everaert Frederik-Zwijnaarde met De Bakker Bart-Zele

Van Coppenolle Luc-Ouwegem met Bauwens Annelies-St.Kruis Winkel