Zoeken

Pau (int.) 2016

Internationale winnaar oude: Droog Kees (Andijk, Nederland)
De Internationale winnaar van Pau in de categorie "oude" is Droog Kees (Andijk, Nederland).
De duif werd geklokt op maandag om 04:24:19 uur na een vlucht van 1127.5 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 1282.71 m/min.


Nationale winnaar Duitsland oude: Emser Wolfgang (Homburg-Saar)
De Nationale winnaar Duitsland op Pau in de categorie "oude" is Emser Wolfgang (Homburg-Saar).
De duif werd geklokt op zondag om 21:32:47 uur na een vlucht van 893.409 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 1126.93 m/min.


Nationale winnaar Frankrijk oude: Tant Michel (Urvillers)
De Nationale winnaar Frankrijk op Pau in de categorie "oude" is Tant Michel (Urvillers).
De duif werd geklokt op zondag om 19:07:00 uur na een vlucht van 772.043 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 1193.27 m/min.


Nationale winnaar België oude: Verschoot Joël (Ingelmunster)
De Nationale winnaar België op Pau in de categorie "oude" is Verschoot Joël (Ingelmunster).
De duif werd geklokt op zondag om 20:27:33 uur na een vlucht van 890.024 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 1223.32 m/min.


Eerste duif aangemeld
De eerste aanmelding werd op PIPA toegevoegd.
Klik op “Radar” om te zien waar de duif geklokt werd. Een overzicht van alle aanmeldingen kunt u onder “Aanmeldingen” vinden.
Los om 08:20 CEST
Weersomstandigheden tijdens de lossing: bewolkt, zuidoostenwind, goed zicht

Als u de vlucht live wil volgen, kunt u naar "Aanmeldingen" gaan waar u een lijst zult zien van alle op PIPA aangemelde duiven. Onder "Aanmeldingen" kunt u klikken op "Radar" als u de bijbehorende locatie wil zien.
Weerkaarten
Weersverwachting: bewolkt tot mooi, noordwestenwind

Uitgesteld tot morgen

Wegens de slechte weersvoorspellingen op de vluchtlijn werd beslist om de vlucht uit te stellen tot morgen zondag.

Foto's lossingplaats Pau

Recordaantal duiven ingekorfd

Een recordaantal duiven verschijnt komende vrijdag aan de start van de internationale wedvlucht uit Pau: 9.932. Vorig jaar werden 9.062 duiven ingekorfd.


Algemene info

Reacties

My first Pau

Nationale winnaar van 1600 duiven en en bezekoek ?????

spreekt echt tot de verbeelding (LOL)

Frans Wymeersch gelieve u bezig te houden met wat je het best kunt en laat de grote fondspelers met rust ,het zijn waarschijnlijk nog de enige duivenmelkers die respect hebben voor elkaar.

Why so few Belgium pigeons?? Less than France or Holland!

sorry, wist niet dat deze vlucht enkel voor de "grote" fondspelers was en niet voor de "kleine" fondspelers

hopelijk wachten ze tot Zondagmorgen voor alle vluchten vanaf dan zonnig en goed weer voor allen wind op neuske dus de sterksten boven iedereen gelijk dus geen windvoordeel voor niemand en eerlijke kansen voor iedereen

hello des îles 974 Bonne Saison Colombophile 2016

lossing uitgesteld tot morgen

@ Frans Wymeersch

Als Grote-Fondspelers Pau willen spelen tussen 1600 duiven en Vitessers Quevrain willen spelen tussen bijvoorbeeld 30 duiven is dat toch hun volste recht,. Als ze er maar plezier aan beleven. Over verbeelding gesproken, ik kan mij perfect inbeelden dat uw echtgenote genoeg heeft aan "ene" man zoals gij en er misschien geen plezier aan beleeft (LOL).

Denk toch ook dat het aantal liefhebbers die deelneemt aan een vlucht een betere waardemeter is dan het aantal duiven.

Dat men doet wat men wil maar de uitstraling van een "echte" nationale vlucht ?

Overaanbod schaadt !!! Waar zijn de echte klassiekers, worden gedevalueerd door het overaanbod. Minder wedstrijden met meer duiven !!! Nu elke week grote fond : goed voor de mega-hokken en dus voor de commerce

Hoe minder duiven er ingekorfd zijn door meer liefhebbers wil alleen maar zeggen dat de kwaliteit die in de korf zit veel hoger is dus zal je van goede huizen moeten zijn om te winnen ! Ik zou zeker gelukkig zijn mocht ik vroeger een eerste Nationaal tegen 1600 duiven gewonnen hebben. En velen met mij denk ik. Hoe veel liefhebbers dromen niet van een eerste prijs Provinciaal om nog maar van Nationaal te zijgen.

dus op Pau zit veel meer kwaliteit dan op Barcelona ????

Op PAU zitten bijna alleen goede duiven ja Meneer Wymeersch PAU is geen Barcalona EN Barcelona geen Pau totaal andere vlucht . Volgende week op Agen en Sint Vincent in juli zal het aantal duiven groter zijn en de kwaliteit van de duiven wat lager dat zijn de vergelijkebare vluchten met Pau

Als dit dan toch zo een kwaliteitsvolle wedstrijd is, dat men dan iedereen de kans geeft om in te korven en dat dan aan 'redelijke' onkosten

29 inzetlokalen in Belgie ong 3 a 4 per regio voor 1667 duiven is nog geen 58 per lokaal? Dus mogelijkheden genoeg om u duiven in te zetten

@ Frans Wymeersch

Om Barcelona in te korven en de klok terug te brengen moeten wij 24 km rijden, voor Pau 90 km.. Ik heb al meerdere liefhebbers in mijn buurt geweten die eens een twijfelaar meegaven op Barcelona. Op Pau nog niemand geweten in mijn buurt die zo zot was om 90 km te rijden voor een twijfelaar . Om dan nog maar te zwijgen over de kostprijs die dit jaar gelukkig gehalveerd is maar toch nog 7.5 euro/duif bedraagt tegenover 5 euro/duif voor Barcelona. Idem, tot verleden jaar was het in te korven aantal duiven per liefhebber gelimiteerd op Pau tot max 15 terwijl er op Barcelona liefhebbers waren met honderd duiven. Al iemand geweten met honderd goede? Dus ik denk percentsgewijs dat er meer kwaliteit op Pau zal vliegen dan op Barcelona. En wat u daar zegt meneer Wymeersch over " commerce en megahokken ", ik denk dat Barcelona winnen commercieel gezien interessanter is dan Pau. En neen, ik heb niets tegen Barcelona want ook daar zijn het alleen steengoede duiven die Nationaal kop kunnen vliegen.

Nog enkele weken wachten en we zitten vol spanning, nagelbijtend naar de "Tour de France" te zien. Als ik uw redenering moet volgen heeft dat toch geen uitstraling? Pffft, hoop en al maximum 150 renners

Mvg

Beste Inne,

hebt het niet goed begrepen : goed voor megahokken is dat e nu bijna elke week een grote fondvlucht wordt georganiseerd, soms zelfs 2 per weekend (zoals nu Pau en Montauban). Wie kan dit: de grote hokken, niet de kleintjes. 7,5 euro per duif : is dat niet een klein beetje veel overdreven. Inrichter ontvangt nu grosso modo 70 000 euro = ca. 2 800 000 bf voor deze Pau. Zal er zijn broek niet aan scheuren zeker ???

Beste Wiberd , 29 lokalen ? per regio ? In mijn regio : niks, in Oost-Vlaanderen , bij mijn weten 2 . Minimum afstand om in te korven 35 km die je 4 keer moet afleggen als je wil meedoen = ook 140 km.

Mijn punt is en blijft : bescherm de oude klassiekers in de duivensport , schrap een aantal -laatst bijgekomen- nationaals. Probeer u te beperken tot om de 14 dagen een nationaal op de zware fond en je zal terug meer duiven hebben én meer uitstraling én meer glorie voor de winnaars

Er is wel verschil qua Grote en Zware grote fond (de internationaals) Montauban-PAU , Nederland heeft Sint-Vincent(middag lossing)-PAU dit weekend. ong 13500 op Sint Vincent en bijna 3800 op Pau is toch nog heel wat meer dan 4350 en 1670 duiven in Belgie

Wederom uitgesteld ivm slechte vluchtlijn

Als men iedereen gelijke kansen wil geven moeten ze dit weekend de nationale en internationale vlucht(en) uitstellen tot maandag .
mvg

En ze moeten dit......en ze moeten dat......." na regen komt zonneschijn" ! We zijn het zo weer vergeten wanneer straks de echte zomer zijn intrede doet! Positief blijven mensen, is voor iedereen niet aangenaam, het "weer" beschikt " en wij "ondergaan".
Weeg dit alles eens af met de droeve gebeurtenissen rondom ons in de wereld en dan relativeren we zo het wedervaren van onze hobby!
Mvg,
Luc

En dan nog niet vergeten : van die 1600 staan er maar 1/4de op de uitslag. Moet je u niet afvragen wat een zware strijd deze vlucht uit Pau is !!!
Ik denk dat op Barcelona ook wel wat nieuwelingen gezet worden om te proberen daar waar op Pau duiven zitten die toch al wat bewezen hebben (minstens een goede prijs gevlogen op een eerdere fond vlucht).

Eventjes mijn idee over Pau.
Naar Pau ga je met goede duiven of blijf je thuis.
Waarom? Er zijn alternatieven om je duiven te testen en the lucky shot heeft niet de uitstraling als vb Barcelona.
Daar zou je best ook met heel goede gaan. Maar veel liefhebbers willen dat ook eens proberen. De top halen blijft heel moeilijk maar de winnaar krijgt veel duiven in de wedstrijd.
Grootste afstand, spreekt echt tot de verbeelding.....

In het noorden van Frankrijk korft men veel duiven in voor Pau. Ja die kunnen een uitslag lezen nietwaar. Met duiven die bij ons een Cahors kunnen winnen spelen zij Pau.
Nederland heeft een echte traditie op de grote fond. De zlu vluchten zijn er heel populair en er is een groep liefhebbers die op alle zlu vluchten een groepje duiven inkorven. Gelijk hebben ze.

Morgen is het goed weer over de hele lijn en zullen ze vliegen.
Ik hoop dat m'n verwachtingen uitkomen.

PeterS,
Hoeveel procent van de Westvlaamse duiven verwacht je dat er morgenavond thuis zullen zijn?

Mooi geschreven Peter S

Succes allen

Succes allen

8h20 los

Op onze site hebben we een chat ingeregeld voor Pau 2016.
Kom lekker melken!

http://www.ifcinfo.nl/2016/06/19/pau-2016-chat/

Van harte gefeliciteerd aan alle winnaars !

Have you ever think of a social network where you can talk with a pigeon fanciers as you? Where you can post photos of your pigeons and give information about them. We are offering you a new type of social network called “Lubgo” where you can do that thing. Also you can write articles about what you have learnt during your breeding pigeons also there is a type of chat where you can talk with people which have the same passion as you have pigeons.
Go and try our beta version of social network “Lubgo” at www.lubgo.net . Please tell us if you like it and we are also always open for good advices which can help us to improve our little project.