Zoeken

Montauban 2016

Nationale en zonale resultaten online
Nationale winnaar België oude: Loobuyck Jos & Jan (Aalter)
De Nationale winnaar België op Montauban in de categorie "oude" is Loobuyck Jos & Jan (Aalter).
De duif werd geklokt op zondag om 20:46:44 uur na een vlucht van 791.261 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 1088.79 m/min.


Eerste duif aangemeld
De eerste aanmelding werd op PIPA toegevoegd.
Klik op “Radar” om te zien waar de duif geklokt werd. Een overzicht van alle aanmeldingen kunt u onder “Aanmeldingen” vinden.
Los om 08:40 CEST
Weersomstandigheden tijdens de lossing: bewolkt, westnoordwestenwind, helder

Als u de vlucht live wil volgen, kunt u naar "Aanmeldingen" gaan waar u een lijst zult zien van alle op PIPA aangemelde duiven. Onder "Aanmeldingen" kunt u klikken op "Radar" als u de bijbehorende locatie wil zien.
Weersvoorspelling

Opnieuw gooiden de weergoden roet in het eten en diende de nationale vlucht uit Montauban uitgesteld te worden tot morgen. Wat de weerkaarten voor morgen in petto hebben, lees je hier.Uitgesteld tot morgen

Wegens de slechte weersvoorspellingen op de vluchtlijn werd beslist om de vlucht uit te stellen tot morgen zondag.

Aantal duiven

4.327 duiven keren morgen huiswaarts vanuit Montauban. Vorig jaar werden 3.990 duiven ingekorfd voor de nationale vlucht.

Bekijk hier de aantallen per club en provincie voor Montauban 2016.

Nieuwe coördinaten

De coördinaten voor de vlucht uit Montauban zijn gewijzigd: + 44° 05’ 43” / + 01° 32’ 42” (Allée du 19 mars 1962, 82800 Bioule). 'Winst of verlies': 780 km.

Algemene info

Reacties

Wat ooit een klassieker was is stilletjes een kermiskoers aan het worden...........jammer eigenlijk

mvg

stef

Quel dommage en effet...un des plus prestigieux concours de fond avec seulement 4.327 pigeons....!
Gageons que ce faible contingent soit uniquement lié aux mauvaises prévisions météo....!

Dat komt door het overaanbod van Nationale vluchten.

Kan ook zijn aan het onderaanbod van liefhebbers, wie zal het zeggen Eric Smile

slecht voorjaar en al veel oude duiven verloren dus niet moeilijk ik speel al van 1980 fond en nog nooit heb ik zo een voorjaar gekend

Nationaal st Vincent voor de Nederlanders is gisteren (Zaterdag) om 1 uur gelost.....Was altijd de grote klassieker op de fond met in 1989 59000duiven in het nationaal concours.......Dit jaar nog 13472duiven.....Nog geen kwart van 27 jaar geleden.....Keiharde cijfers

volledig gelijk Eric.

Toch raar : gelost, weersomstandigheden " bewolkt en helder" zeeeeeeeer raar

Ondertussen reeds 20h30 en nog nergens iets thuis !!!!!!!

West Noord westen wind en toch zitten zowel op Montlucon als op Montauban en Pau de kopduiven in het westen van het land !!! Tot nu toe weliswaar. Kan op Montauban en Pau nog veranderen maar betwijfel het. Ben benieuwd wat de Nederlandse nachtvliegers gaan doen op Pau ?

De deelname daalt op de marathonvluchten op de middaglossingen in NL. Waarom maken we er geen internationaal spel van? Van daar uit kun je altijd nog "onderlinge" uitslagen genereren, want immers..... er moeten zoveel mogelijk eerste prijzen verdeeld worden.
Met bv NL en B samen krijg je vast meer deelnemers. De uitdaging is vooralsnog de lostijd. NL is "gesplitst" in ochtend- en middaglossingen. Een wedstrijd tegen 500 duiven vliegen op zogenaamd "Nationaal nivo" (wat eigenlijk een sector is) gaat nergens over, vind ik.