Zoeken

Marseille (int.) 2016

Officieel resultaat: Internationaal, Oude
Klik hier voor Marseille (int.) 2016: Officieel resultaat: Internationaal, Oude.
De winnaar is Dermonne Alain.


Klik hier voor het resultaat.
Internationale winnaar oude: Dermonne Alain (Froidchapelle, België)
De Internationale winnaar van Marseille in de categorie "oude" is Dermonne Alain (Froidchapelle, België).
De duif werd geklokt op vrijdag om 20:12:51 uur na een vlucht van 794.212 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 983.12 m/min.


Nationale winnaar Nederland oude: Martens Lei (Elsloo)
De Nationale winnaar Nederland op Marseille in de categorie "oude" is Martens Lei (Elsloo).
De duif werd geklokt op vrijdag om 21:35:57 uur na een vlucht van 874.662 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 981.72 m/min.


Nationale winnaar België oude: Dermonne Alain (Froidchapelle)
De Nationale winnaar België op Marseille in de categorie "oude" is Dermonne Alain (Froidchapelle).
De duif werd geklokt op vrijdag om 20:12:51 uur na een vlucht van 794.212 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 983.12 m/min.


Nationale winnaar Duitsland oude: Lauer und Söhne (Althornbach)
De Nationale winnaar Duitsland op Marseille in de categorie "oude" is Lauer und Söhne (Althornbach).
De duif werd geklokt op vrijdag om 19:03:00 uur na een vlucht van 687.83 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 932.019 m/min.


Nationale winnaar Frankrijk oude: Ledoux Duroy (Ozoir Le Ferriere)
De Nationale winnaar Frankrijk op Marseille in de categorie "oude" is Ledoux Duroy (Ozoir Le Ferriere).
De duif werd geklokt op vrijdag om 18:13:28 uur na een vlucht van 675.736 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 981.51 m/min.


Eerste duif aangemeld
De eerste aanmelding werd op PIPA toegevoegd.
Klik op “Radar” om te zien waar de duif geklokt werd. Een overzicht van alle aanmeldingen kunt u onder “Aanmeldingen” vinden.
Extra info over weer op losplaats

Club de Fond Wallonie, de organisator van de vlucht uit Marseille, stuurde deze ochtend een persbericht de wereld in met meer info over het weer op de losplaats:

Op donderdagavond werden in La Seyne-sur-Mer rukwinden tot meer dan 100 km/u. gemeten waardoor de lokale autoriteiten beslisten om het vuurwerk ter gelegenheid van de Franse nationale feestdag af te gelasten. Vanaf 1 uur 's nachts nam de windsnelheid sterk af, met ten tijde van de lossing windstil en mooi weer. In de Rhônevallei krijgen de duiven zonnig weer met tegenwind voorgeschoteld. Een beetje geduld zal nodig zijn vooraleer we onze kampioenen thuis mogen verwachten.

De organisatie wenst ook haar medeleven te betuigen aan diegenen die geleden hebben onder de aanslagen in Nice van gisteren.

Los om 06:45 CEST
Weersomstandigheden tijdens de lossing: mooi tot zeer mooi, noordenwind, goed zicht

Als u de vlucht live wil volgen, kunt u naar "Aanmeldingen" gaan waar u een lijst zult zien van alle op PIPA aangemelde duiven. Onder "Aanmeldingen" kunt u klikken op "Radar" als u de bijbehorende locatie wil zien.
Weer op losplaats

Weer op de losplaats: zonnig met krachtige tot zeer krachtinge NNO-wind.

Weerkaarten
Weersverwachting: vrij zwakke wind, mooi, zonnig, noordwestenwind

Aantal duiven

9.631 duiven zijn ingekorfd voor de internationale vlucht uit Marseille. Vorig jaar namen nog 10.238 duiven deel aan deze race.

Algemene info

Reacties

Een goei 2000 duiven nationale duiven???? 150 en 235 in de 'Vlaanders'. Nationale vlucht ?
Afschaffen die handel!!!
En als de anderen nog verder willen : laat de inrichting over aan F, D of NL en dat onze liefhebbers dan in een zeer beperkt aantal lokalen kunnen inkorven maar stop ermee dit een 'nationaal' te noemen.

Wie gaat er mee in dit verhaal ???

inderdaad dit is geen vlucht meer voor nationaal hé ! en als men verder wil op spelen doe dan één lokaal per provincie hé zodat de lokalen géén onnodige kosten hoeven te doen .

Wat zit jij je nou druk te maken Frans. Je mag meedoen, je hoeft niet mee te doen. Als je meedoet moet je betalen, als je niet mee doet dan gebruik je dat geld ergens anders voor.
Deze vluchten zijn ingericht en daarbij gekwalificeerd als Nationaal en Internationaal. Iedereen mag meedoen.

Als er maar weinig duiven in een lokaal komen is toch niet zo'n probleem, zolang de inrichter daar geen problemen mee heeft en de kosten worden gedekt is het toch prima?

Mijn goeie Gerard, welke uitstraling zou de Ronde van Frankrijk hebben met 23 renners ?

Als ik uw logica volg : alle weken 5 nationaals, je moet niet meedoen, je mag als je maar betaalt. En dan liefst nog uitslagen per zone enz..., m.a.w. : in je maandagkrant 1 regeltje (als het meevalt) voor de winaar. Bij één nationaal per week per vluchtafstand. : wél uitstraling, wel aandacht want veel duiven en mogelijks voor de liefhebber ook wat goedkoper.

Hey Frans,

Uitslagen per zone dan weer niet. Het verdelen van zoveel mogelijk eerste prijzen hoeft van mij niet.
Elke week 5 nationale vind ik ook niet nodig. Dat betekend wel dat deelnemers een keuze kunnen maken, en ik weet niet of je dat moet willen.
Één (inter)nationale per week is volgens mij voldoende. Misschien zou men eens moeten kijken naar de mogelijkheid om geografisch eens af te stappen om per (kikker)land wedvluchten te organiseren en groter gaan denken en vooral uitvoeren.

Beste Gerard,

grosso modo denken we zo toch in dezelfde richting

Fragment van www.deredactie.be
"Ook in het naburige departement Aude is de brandweer volop in de weer met het bestrijden van het vuur. Ten noordwesten van Narbonne - de regio waar ook de renners van de Tour gisteren voorbijkwamen - is al 200 hectare dennenwoud in vlammen opgegaan (foto onder). Er werden zes blusvliegtuigjes ingezet. Om beide branden te bestrijden, zijn alles samen 400 brandweermannen ingezet.
En in het departement Bouches-du-Rhône, zo'n 30 kilometer ten zuiden van Marseille, raakten zes brandweermannen lichtgewond tijdens het blussen. Net omdat er zo'n felle wind is in de regio wordt verwacht dat de branden nog niet meteen zullen ophouden."

Hopelijk geen probleem voor de duiven van Marseille en Narbonne en staan de vrachtwagens veilig geparkeerd.

c'est l'année des allemands.
Ils ont gagné Barcelone et saint Vincent.
Marseille sera aussi allemand.
Que le meilleur gagne .
Merci

dommage que le nombre de pigeons soit si peu élevé pour un concours international bonne chance a tous

Monsieur Frans Wijmeersch, vous critiquez toutes les semaines, les concours de grand fond suite au peu de nombre de pigeons, les ventes suite à de beaux résultats, je vous rappelle que vous avez participé à des concours comme Tarbes,.... avec très peu de participants également. La ligne du rhone ne vous intéresse pas? Ça on le sait depuis longtemps. Cfr : votre lettre de motivation pour candidature de mandataire(non aboutie). Si tous ces concours ne vous intéressent pas (PLUS - suite au manque de résultats?), si ceux qui réussissent vous dérangent, remettez votre colonie en question peut-etre, gardez votre frustration quotidienne pour vous, laissez jouer chaque colombophile ce qu'il désire et les organisateurs en paix.

Bien à vous.

Marseille is gewoonlijk de meest eerlijke vlucht van alle internationaals

beste f f f,

graag ga ik met u in discussie. Dit doe ik echter enkel en alleen met mensen die zich bekend maken, niet met diegenen die hun naam niet durven te publiceren.

Ik spreek niet verder met degenen die pretenderen alles te kunnen oplossen want ze altijd betere ideeen hebben dan andere. Ik zou eens een persoon zoals u op kop van de KBDB zien. Ik zou veel lachen met de nieuwe onnozel ideeen.

Mvg

Fabien Leturcq.

Mon cher Fabien,

niet willen discuteren met "andersdenkenden" getuigt niet van een open geest maar eerder van verregaande bekrompenheid en kleingeestigheid.

Een van mijn ideeën die volgens u onnozel zouden zijn is inderdaad de inperking van de nationale kalender.

Kijk nog eens naar de kalenders van pakweg 10-15 jaar geleden. Tel de nationale vluchten, kijk naar het aantal ingekorfde duiven en gaat er dan nog geen licht branden.

Nu zijn er minder liefhebbers, minder duiven en steeds meer vluchten. Logica ??? 'La ligne du Rhone"? Hoe zag die er 15 jaar geleden uit ????

De organisatoren in vrede laten ? Zal wel en laat ze steeds maar meer en meer en nog meer inrichten. De bond moet inrichten , de organisatoren kunnen uitvoeren volgens de richtlijnen van de kbdb, niet omgekeerd.

ten slotte : ik heb niet de pretentie van alles te kunnen oplossen, en ik zeker niet de beste ideeën maar niet willen veranderen wat er fout gaat of -erger nog- de fouten niet willen zien, dat is pas erg.

Mvg

Frans Wymeersch
ps : et en français, la meme chose

Route du Rhone sinds 2004... Montelimar / Orange / Marseille...
nu toch al het 13e jaar...

Dat klopt Tony , en alhoewel ik inderdaad niet de grote voorstander ben van de "Rhonevluchten" heb ik er alle begrip voor dat deze eventueel moeten kunnen of toch een deel ervan.
Mij gaat het echter om het principe : minder vluchten per weekend betekent :
- meer duiven op de georganiseerde vluchten
- meer uitstraling van deze vluchten
-meer uitstraling voor de winnars
- goedkoper want meer duiven over zelfde afstad en voor zelfde vaste kosten

De kalender van begin de jaren 2000 was daarom niet zaligmakend maar de wildgroei van de laatste jaren is nefast , zelfs dodelijk voor de toekomst.

Tevens-wil ik er onmiddellijk aantoevoegen- moeten ook het snelheidsspel en het hafo-spel "her-dacht" worden. Meer sport voor minder geld. Meer duiven voor minder inrichtingen, daar moeten we naartoe

Van Harte gefeliciteerd met de overwinning.
Maar wat ik persoonlijk fantastisch vind is het volgende.
Soms lacht men met oude rassen...
Wel....

Ik heb het ook eens geschreven in een artikel "Vlaamse Leeuwen in de duivensport"...Hier op Pipa...
Oude rassen...
We schrijven de jaren 1950-60.
Bijvoorbeeld Theo Gilbert.
Maar ook Evrard Havenith uit Hoboken, de twee basissen van mijn vader zijn duiven in zijn topjaren.
Men heeft mij soms uitgelachen...
Wel hier is het ras van Evrard terug.
Ik ben blij en gelukkig in de plaats van de overwinnaar.
Als de overwinnar interesse heeft in het verkoopprogramma(totaal) van Havenith (1954), ik heb het, want mijn vader heeft er een duif gekocht. En is er goed mee geweest.
Georgé