Zoeken

Libourne 2015

Zonale resultaten online
Nationale uitslag online
Officieel resultaat: België Nationaal, Jaarlingen
Klik hier voor Libourne 2015: Officieel resultaat: België Nationaal, Jaarlingen.
De winnaar is Pollin Marc & Geert.


Klik hier voor het resultaat.
Officieel resultaat: België Nationaal, Oude
Klik hier voor Libourne 2015: Officieel resultaat: België Nationaal, Oude.
De winnaar is Pollin Marc & Geert.


Klik hier voor het resultaat.
Nationale winnaar België oude: Pollin Marc & Geert (Jabbeke)
De Nationale winnaar België op Libourne in de categorie "oude" is Pollin Marc & Geert (Jabbeke).
De duif werd geklokt op zondag om 17:02:39 uur na een vlucht van 753.363 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 1251.36 m/min.


Nationale winnaar België jaarlingen: Pollin Marc & Geert (Jabbeke)
De Nationale winnaar België op Libourne in de categorie "jaarlingen" is Pollin Marc & Geert (Jabbeke).
De duif werd geklokt op zondag om 17:01:33 uur na een vlucht van 753.363 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 1253.71 m/min.


Eerste duif aangemeld
De eerste aanmelding werd op PIPA toegevoegd.
Klik op “Radar” om te zien waar de duif geklokt werd. Een overzicht van alle aanmeldingen kunt u onder “Aanmeldingen” vinden.
Los om 07:15 CEST
Weersomstandigheden tijdens de lossing: mooi tot zeer mooi, windstil, goed zicht

Als u de vlucht live wil volgen, kunt u naar "Aanmeldingen" gaan waar u een lijst zult zien van alle op PIPA aangemelde duiven. Onder "Aanmeldingen" kunt u klikken op "Radar" als u de bijbehorende locatie wil zien..
Weerkaarten
Weersverwachting: hoge bewolking, oostzuidoostenwind

Uitgesteld tot morgen

Door de hardnekkige bewolking ter plaatse, en de opklaringen die te lang op zich laten wachten, werd de lossing uitgesteld tot morgen. Gezien een te late lossing of lossingsuur problemen kan geven om gelijke kansen te waarborgen aan alle deelnemers.

Weerkaarten
Weersverwachting: zwakke wind, bewolkt tot mooi, noordenwind

Aantal duiven

10.910 duiven (5.020 oude & 5.890 jaarse duiven) zullen deelnemen aan de nationale vlucht uit Libourne. Vorig jaar werden er 7.827 duiven ingekorfd.

Klik hier voor het aantal duiven per lokaal en provincie voor Libourne 2015.

Algemene info

Reacties

Hallo,

Het belooft morgen een mooie vlucht te worden. Mooi weer over de volledige vluchtlijn. Wie waagt zich aan en gokje?
Aan welke snelheid zullen eerste duiven hun hok bereiken? Wind stil daarna zwakke N-winden, volgens de weerkaarten althans.

Wim

Snap echt niet waarom Libourne niet gelost is?

Parce que demain le vent est à l'est!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ASDURHONE... Quelle belle réaction de colombophile écervelé! Comme si tu n'avais pas eu le vent une seule fois cette année!

Ik had ook niet verwacht dat Libourne bij zo een weer zou uitgesteld worden. Op Meteo Vista, satelliet is wel te zien dat in Libourne bewolking is die om 10:00 uur nog niet was verdwenen.
De wind? Voor morgen wordt er inderdaad oosterwind voorspeld. Is dit in het voordeel van de Luikse liefhebbers rond de inrichters van Independante Liege? Zeker niet...

Wim

Voor het overgrote deel van de fondliefhebbers en "aspiranten-fond" is Libourne toch de afsluitende klassieker van reeds een vrij zwaar seizoen. Morgen een prachtige vlucht in het vooruitzicht waarop men de selektienorm ( elk voor zich) zeker kan toepassen. Een nachtje meer mand kan in dit geval zeker geen kwaad en geeft de liefhebber terug meer inzicht over de mogelijkheden en vaardigheden van zijn "toekomstige kampioenen".
Mvg.

Jongens,jongens,

zeg toch gewoon zoals het is , de oostenwind doet hem het. Ik sta verwonderd dat ze Bourges hebben durven lossen.
Het was er zo zwaar bewolkt dat er deze morgen om 6h30 op teletext stond : Mooi , windstil.
Maar ja hip hip hoera om 10h lichte verbetering van het weer.
En dan maar uitstellen zo dat we onze vlaamse vrienden niks tekort zouden doen.

Belachelijk herhaling van Argenton.
Hier mag de KBDB eens een stokje gaan voorsteken. Richt een lossingcomité op met van elke provincie 1 verantwoordelijke met 1 stem lossen of niet , dan kan men pas serieuze lossingen verwachten.
Ik denk dat men ons duivenliefhebbers voor een bende onnozelaars houdt.
In onze provincie is het huilen met de pet op zowel voor de vitesser als de fondspelers.
Door enkele mensen wordt onze provincie in 2 getrokken met als gevolg dat de sommige liefhebbers meer dan de helft van hun jonge duiven kwijt is. Deze morgen vallen de duiven van Momignies en Soissons weer bijna las die van Perpignan , is dit nog allemaal normaal? Ik vind van niet , maar ja wat kunnen we er aan doen?

Graag een oplossing graag.

f f f reconnait donc que le lacher est fait en fonction du vent. Fini la colombophilie de loisir, laissons la place à la colombophilie à but uniquement financier. Répétition d'Argenton. A la force de degouter les gens....

Limoges 1 werd (onverantwoord) gelost met NW en ca.de eerste 300 km bewolking.

Chateauroux werd om 10u30 gelost(onverantwoord) met NW en ca.de eerste100 km bewolking.

Jarnac werd gelost(onverantwoord) als er 70km verder nog onweer in de lucht hangt.

Libourne kan dan NIET gelost worden met ca.eerste 30km bewolking????
Terwijl het NU wel te verantwoorden was.

Het leven van een duivenmelker is complex.

Mvg,

Alex,

Hallo,

Luc Waldack ik ken je en woon in de gemeente waar jij speelt. Je bent een man met jarenlange ervaring. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het volmondig met je eens ben.
Aan de andere kritische liefhebbers hier wil ik zeggen dat jullie voor bepaalde vluchten volkomen gelijk hadden. Maar maak er geen gewoonte van om alles in twijfel te trekken of negatief te beoordelen. De verzuring in onze maatschappij (dan heb ik het niet over een duivenlokaal) viert al enkele jaren hoogtij. Laat dit niet doordringen in onze hobby. Is dat echter zo dan beklaag ik jullie.

Wim

Ik kijk altijd naar verschillende webcams ter plaatse. Deze morgen was het zwaarbewolkt om 07.30 in libourne, om 08.30 was het zelfs nog slechter, geen zon te zien, dus begrijp ik de beslissing. Hier had ik liever dat ze los waren, morgen is er een familiebijeenkomst die ik nu noodgedwongen moet missen ... Ik sluit me aan bij sommigen hierboven, altijd alles in twijfel trekken heeft geen enkele zin. Het Zal een mooie afsluiter van het seizoen worden, jammer dat ik alleen zal moeten kijken...

Man man man, alle weken is dat hier hetzelfde. De wind. Als er iemand is die de wind kan controleren zodat iedereen er wel bij vaart, dat hij zich kenbaar maakt. Maar nee, altijd hetzelfde. Klagen over de wind. Jammer dat dezelfde liefhebbers niks zeggen als de wind in hun voordeel is. Wat is het probleem? Alles begint lokaal. Heeft de wind hier zoveel invloed lokaal op deze afstand? Ik denk het niet. En hier begint alles. Iedereen wil een mooie uitslag lokaal. Nationaal heeft de wind wel invloed. Dat hoor je me niet zeggen. Maar toch, de goeie tonen zich toch, zelfs als de wind verkeerd zit. Is het niet nationaal, dan toch zeker provenciaal of zonaal. Voor de mannen die zich willen klasseren in kampioenschappen is er altijd wel een uitslag waarin ze top spelen ongeacht de wind. Goeie blijven goeie, is altijd zo geweest en zal zo blijven. Als je echt afhangt van de wind, moet je naar je duiven kijken en misschien wat meer aandacht aan hen geven in plaats van hier te zitten klagen. Wie weet, met selectie doe je een stap vooruit. Ik wens iedereen een mooie vlucht toe en ook een mooie uitslag (lokaal, provenciaal, zonaal of nationaal).

Pollin heeft het weer eens klaargespeeld. Als je kansen krijgt moet je ze grijpen.
Geeft iedereen het nakijken. Proficiat!

Een dubbele proficiat van Rudy Baert.Jullie hebben er een superjaar opzitten.

Beste collega's duivenmelkers,

Zoals je weet bepaalt de wind altijd waar de eerste duiven zitten en inderdaad Limoges I werd gelost in bewolkt weer evenzo was het voor Pau. Nu zaterdag zat het niet goed in Libourne en zelfs Bourges was kantje boord. Kijk gewoon naar de wolkenfoto's op meteotine of kennen jullie er niets van misschien.

Als je goede duiven hebt en de wind zit goed dan maak je kans om nationaal dicht te eindigen en iedereen weet dat Marc Pollin goede duiven heeft. Deze morgen zei ik bij mezelf, pas maar op of Marc Pollin zal weer de 1ste nationaal spelen op Libourne omdat de wind de duiven richting West-Vlaanderen stuurde maar waarom speelt hij de 1ste nationaal? Omdat hij inderdaad over heel goede duiven beschikt en ik wens hem dan ook een heel dikke proficiat.

Mensen als het westenwind is bij een nationaal vlucht dan zal Marc Pollin niet dicht zitten nationaal en moeten we naar Antwerpen of Limburg gaan kijken om de winnaar te zoeken.

Al de rest is dikke zever. Gebruik eens je gezond verstand.

Ik ben soms vroeg maar kom te kort om nationaal echt top te zijn als de wind goed zit. Dat ligt gewoon aan het feit dat mijn duiven minder sterk zijn en dat moet je als melker zelf beseffen.

Er is al jaloersheid genoeg onder de duivenmelkers, steek je beide handen boven je eigen hoofd en kijk wie er onder zit. Spreek niet over anderen want de meeste fouten maak je zelf en zoek ze niet bij anderen.

Nogmaals een heel dikke proficiat aan Marc Pollin en ook aan Gino Clique die een pracht van een seizoen (weeral) aan het maken is.

Flurk

Wat hebben we vandaag geleerd?

Wind of geen wind? Pollin heeft duiven mee en speelt.
Een weekje minder, geen nood, de week nadien is er terug een ploeg die het moet/ kan waarmaken.

Was hij goed gespeeld vandaag?
Ik keek naar pipa om te zien of er al duiven waren. Jawel eentje bij Kortrijk. Wil normaal zeggen voor Brugge en omstreken nog een klein uurke. Mis: Pollin heeft er opeens 2.
Toont zich ook provinciaal waar er oude en jaarse samen zo'n 2500 duiven vliegen.
Pollin pakt ook de 4e prijs 10 minuten na z'n eerste duif.

Wat hebben we nog geleerd?
Kijken we eventjes naar de stambomen.
Je moet al een ingewijde West-Vlaming zijn om alle goede spelers te kennen.
Dus geen namen om van te duizelen. Neen die kopen bij hem en lukken. Kijk es naar de website van Koopman.

Spreekt hier een fan van Pollin?
Niet fanatiek maar eigenlijk zou ik het wel worden. Is Snellegem straks het nieuwe Moere?

Peter S

ben volledig akkoord met hetgeen sommigen hier zeggen.

Voor mij is pollin reeds enkele jaren bij de beste van belgie.
En no nonsens,weer of geen weer wind of geen wind Pollin speelt zijn prijzen.
Je moet het toch maar doen.

Proficiat Marc,Geert en Diana.
Als iemand dit verdient is het zeker jullie.

mvg,

Alex en Corry,

Congrats, some lovely pigeons you own !!