Zoeken

Tours 2014

Zonale uitslagen beschikbaar
Voorlopig resultaat: België Nationaal, Jonge (Update 1)
Klik hier voor Tours 2014: Voorlopig resultaat: België Nationaal, Jonge (Update 1).
De winnaar is Steveninck Benny.


Klik hier voor het resultaat.
Voorlopig resultaat: België Nationaal, Oude (Update 1)
Klik hier voor Tours 2014: Voorlopig resultaat: België Nationaal, Oude (Update 1).
De winnaar is Das Jos.


Klik hier voor het resultaat.
Nationale winnaar België Oude: Das Jos (Lummen)
De nationale winnaar België op Tours in de categorie "oude" is Das Jos (Lummen).
De duif werd geklokt op zaterdag om 14:15:45 uur na een vlucht van 516.278 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 1373.99 m/min.


Foto's: Kris Jacobs
Nationale winnaar België Jonge: Steveninck Benny (Hamme)
De nationale winnaar België op Tours in de categorie "jonge" is Steveninck Benny (Hamme).
De duif werd geklokt op zaterdag om 13:48:26 uur na een vlucht van 479.798 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 1377.02 m/min.


De vader van de winnende duif van Benny Steveninck, namelijk BE11-4007024 werd verkocht op PIPA.

Foto's: Kris Jacobs
Eerste duif aangemeld

De eerste aanmelding werd op PIPA toegevoegd.

Klik op “Radar” om te zien waar de duif geklokt werd. Een overzicht van alle aanmeldingen kunt u onder “Aanmeldingen” vinden.
Update - Duiven Tours slecht vertrokken

Volgens de mensen van een filmploeg ter plaatse die ons gecontacteerd hebben zijn deze morgen in Tours de duiven slecht vertrokken. Ze werden gelost in zwaar bewolkt weer (weliswaar hoge bewolking en goed zicht), maar een potdichte hemel. De verantwoordelijken wisten nochtans van de meteodiensten dat brede opklaringen werden verwacht vanaf 10u. Waarom werd er dan niet even gewacht. Na 20 minuten vlogen nog steeds kladden van 500 en meer duiven heen en weer rond de lossingsplaats. Ook in de verte waren nog grote kladden zichtbaar die heen en weer trokken. De duiven zijn dus zeer slecht vertrokken! Als dat maar goed komt? Hopelijk wordt dit geen 2e La  Souterraine.

Nieuwe beelden van de vlucht uit Tours hebben ons bereikt. De lossing verliep dramatisch. Enkele duiven zijn gewoon in het achterliggende meer terecht gekomen. Eén duifje werd door iemand van de filmploeg gered van de verdrinkingsdood. Het gaat om een duif van Gevaert-Van Schoorisse (zie foto). Wellicht zijn nog andere duiven in het water terecht gekomen.

Los om 08:00 CEST
Weersomstandigheden tijdens de lossing: mooi tot zeer mooi, westenwind, goed zicht

Als u de vlucht live wil volgen, kunt u naar "Aanmeldingen" gaan waar u een lijst zult zien van alle op PIPA aangemelde duiven. Onder "Aanmeldingen" kunt u klikken op "Radar" als u de bijbehorende locatie wil zien..
Aantal duiven

Aantal duiven: 4.039 oude, 23.833 jonge, 27.872 in totaal.

Klik hier om het aantal ingekorfde duiven per lokaal te bekijken.

Weerkaarten
Weersverwachting: bewolkt, noordwestenwind

Reacties

Jammer ... hoop dat ze toch nog de goede richting kiezen... wind in het staartje zal een voordeel zijn... doch slecht vertrek is altijd onheil.
Is dit de foto van de losplaats?
Men kan moeilijk spreken over een losplaats als ik dit zie ... duiven in onderste korven gaan telkens tegen de grond bij een lossing ... hier belanden ze dan tegen de paaltjes of raken verstrikt in de bomen en kunnen in het ergste geval in het water sukkelen!!
Waarom wordt er hierboven dan eerst gezegd dat de duiven gelost werden bij mooi tot zeer mooi weer?

Succes iedereen!!

Als dit foto's zijn van de daadwerkelijke lossingsplaats is dit een pure schande!

"Weersomstandigheden bij lossing mooi tot zeer mooi...". Hoe valt dit te rijmen met "gelost bij zware bewolking..."

Zou het toch kunnen dat het een bende amateurs zijn!?

das heel normaal de vervoeders zijn baas niet de bond das al niet van vandaage toch ?????

Een schande is het lossen bij donkere hemel en dan nog tussen struiken?maar ja als ze maar gelost zijn denk de kbdb.Dan staan ze verstond dat er zo veel liefhebbers hun hok en duiven te koop staan wegens stopzetting,waar is de bond mee bezig.geluk aan iedereen .

Duivenlosser is natuurlijk het ondankbaarste beroep op deze wereld ... gaat alles goed vind men het normaal ... gaat het fout zijn ze de kop van jut.
Maar als men ongeveer 30.000 euro aan zulk wedstrijdje verdient mag men natuurlijk als liefhebber een beetje verantwoordelijkheid, zorg en juiste informatie voor de duifjes terug verwachten.
Monty de bond wil helemaal niet het vervoer in eigen handen nemen ... want dan zijn zij verantwoordelijk voor dit soort lossingen ... ze vinden het wel prima zo !!!
Allez, ze zijn aan het vallen zie ik ... succes iedereen en hopelijk zit straks alles terug in zijn hokje.

je gaat mij toch niet zeggen dat er geen betere plek is dan daar te lossen .
als ik mijn duiven ga lappen moet het open veld zijn .
ik vind het een schande!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bedankt voor de filmploeg ter plaatsen .

Bende amateuristische poenpakkers. Gelukkig worden we meer en meer op de hoogte gebracht door multimedia.

En maar liegen en bedriegen over het weer .....

doe je toch niet zo'n massa duiven lossen op 4 m afstand van bomen en struiken.
Die worden daar ingeplakt...

Quelle incompétence des organisateurs. Et que fait la RFCB??????? Rien naturellement, vu qu'elle est championne du monde de l'incompétence!!!!!!!
Pour l'avenir de la colombophilie, il faut absolument que de vrais colombophiles prennent les choses en mains et plus des organisateurs qui ne savent même pas ce qu'est un pigeon. Il faudrait quelques Norman en plus!!!!!!!!!

Moesten wij onze job zo uitvoeren werden we op staande voet ontslagen. Men zou beter enkele koppen laten rollen bij den bond ook. Triestig voor de liefhebbers en nog meer voor de dieren. Dit is onwaardig om een lossingsplaats te zijn.

een dikke proficiat aan de lossings verantwoordelijke hoe kan je zo DOM zijn om op die plaats duiven te lossen ze krijgen dan eens een vlucht om in terichten Union antwerpen en dan dit zal de kbdb zo een mannen voort laten inrichten amaai jullie zijn goed bezig bende amateurs
wel nog een dikke proficiat aan de overwinnaars en veel gelluk dat er niet te veel verliezen zijn
grts verleije davy & amber

Maar één oplossing/sanctie, RODE kaart voor organisator als tevens die lossingsverantwoordelijke en de individuen die met de vrachtwagens rijden. Hebben die nu totaal geen norm besef? Idioten!

En de KBDB? Die keek om en ploegde voort op de dorre akker!
Is er één van de KBDB mandatarissen die het "lef" heeft om hier ook iets neer te schrijven?
Das wat anders dan met hun voeten onder de tafel inschuiven en ja-knikkers te blijven voor organisatoren die het woord organisator niet waard zijn.
En dan binnenkort komen janken dat GAIA of andere dierenrechten de duivensport gaat viseren, geen wonder!

Dit is miskleun nr. 4 of 5 van het jaar, ne mens geraakt den tel kwijt.

PS: Benny dikke proficiat met je overwinning.

Goed bezig!!!

Een SCHANDE, jonge duiven thuis gekregen met open wonden op de borst, een dikke proficiat aan de lossingsverantwoordelijke van Union Antwerpen- Bende AMATEURS!!!!. Als ze er niet meer van kennen dat ze er dan AFBLIJVEN!!!!!
Wie lost er nu duiven op 2 meter afstand van paaltjes en van struikgewas. Een inrichter ONWAARDIG. Hier zijn GEEN WOORDEN VOOR!!! Bedankt aan de Filmploeg die ter plaatse was, nu weten we tenminste wat er gebeurt is.

Wat gebeurt er dan wel niet wekelijks op al die andere plaatsen waar geen filmploeg aanwezig is ?
Soms komen duiven met normaal weer toch totaal verfrommeld thuis ...

Het is onbeschrijflijk om dag in dag uit zo met u duiven bezig te zijn en dan zulke dingen mee te maken.
Men weet dat door het weer er al een slechte seizoensstart was met de jonge duiven en dan zouden ze u kolonie op deze manier nog armer maken.
Verschrikkelijk 'goede' reclame om de duivensport nog eens te promoten naar de jeugd.

Proficiat aan de winnaars !!!
Aan duivenchamp .... dan hebben die van u onder in de vrachtwagen gezeten ... deze duiven worden echt tegen de grond geslagen bij de lossing.

Proficiat Benny & Family!
Superkweek uit de Chipo, ongelooflijk!!
Ik zie ook dat Witkop Sylvester x Willyke - Geerinckx voor een stuk in de pedigree zit!!

ach ja vind het spijtig dat er zo moet gelost worden , 1.75 reiskosten en dan zullen de heren wel eens goed gaan eten met ons geld , dikke schande

Nou, dan hebben we het in Nederland toch een heel stuk beter geregeld, met per afdeling zo zijn eigen lossingsverantwoordelijken. Ik moet er niet aan denken, dat een vrachtvervoerder bij ons (mede)bepaalt hoe en wanneer een duivenkonvooi gelost zal worden.

Aan de andere kant, bij ons willen ze het hele lossingsbeleid gaan centraliseren. En dat zie ik als het oneigenlijk naar je toetrekken van de macht. Dat moet je eigenlijk als NPO of IWB- man, niet eens zelf WILLEN..! Want, dan maak je jezelf veel en veel te belangrijk. In een wespennest, wat het lossen anno de 21-ste eeuw nu eenmaal is. Laten, de verantwoordelijken zelf maar uitzoeken, wat ze willen: af en toe gestoken worden door een wesp. Dus zelf de eindverantwoording behouden. Of de wespennest overdragen aan de nationale postduiven organisatie. Maar dan kan ik je nu al voorspellen, dat onze voorzitter en zijn vrienden als heel snel worden gestoken, door zo'n beetje alle melkers, die nu nog actief zijn. Want die zullen zich straks bekocht gaan voelen. Immers, de landelijke verantwoordelijken gaan zich wel 33 x bedenken om ook maar bij de geringste tegenslag qua weer. Over te gaan tot lossen. Plus bijna wekelijks zullen er diverse vluchten terugkomen of zelfs worden afgelast.

Rob

Regelrechte schande hoe/waar de duiven gelost zijn.
Minstens 4 schuldigen.
1. De inrichter, zijnde Union Antwerpen
2. De lossingsverantwoordelijke
3. De KBDB die ofwel geen controle uitvoert, ofwel totaal geen interesse heeft hoe de duiven gelost worden.
4. De vervoerders, die op die locatie nooit mogen lossen en hun veto hadden moeten stellen. Ze zien week na week hoe de duiven uit de camion komen.

Geen enkele duivenmelker gaat op zo'n plaats zijn duiven opleren, al is het een mandje van 20.
Hier beslissen bovenstaande heren om er meer dan 20.000 buiten te kieperen.

Niet te geloven...
Wie is hier de eindverantwoordelijke van dit schandalig gepruts?
STA RECHT EN GRIJP IN of STAP OP !!!

Schandalig!
1oplossing, bij volgende verkiezingen ons met een paar jonge gasten kandidaat stellen en die onbekwame oude versleten duvels eruit bonjouren!
Maar dan moet er wel op ons gestemd worden!
By the way, als je tijd hebt moet je eens een kijkje gaan nemen naar lossingen in Qieuvrain, misschien stoppen jullie direct!

Sportieve groeten

En wie geeft volgend jaar zijn duiven nog mee met Union Antwerpen op deze vlucht?
Juist, iedereen en zo verandert er nooit iets.

Union Antwerpen, hogeschool van de duivensport?
Dit jaar dan toch zwaar gebuisd

Een regelrechte schande wat hier vandaag is gebeurd.
Dat DE HEER VAN BOCKSTAELE zich nu maar is moeit met deze lossingsverantwoordelijke en de manier hoe er gelost werd,in plaats van zijn handen vuil te maken aan onschuldige liefhebbers. Het enige wat wij als liefhebbers volgens mij kunnen doen is de zaak proberen te boycotten en inderdaad alles wat er door de UNION ANTWERPEN nog ingericht word, gewoon links te laten liggen.
KBDB, er is inderdaad DRINGEND verjonging nodig in jullie beleid, ga mee met jullie tijd, en geef jonge mensen de kans, veel slechter dan het nu loopt kan het moeilijk. Op de nationale dagen zal er wel weer heerlijk gegeten worden door onze dikbuiken, stop ermee en zorg dat de liefhebbers zich terug amuseren in plaats van te ergeren.
verder wens ik de winnaars wel een dikke proficiat toe te wensen.
groeten van een zeer teleurgestelde (jonge) liefhebber.

MHX,

Inderdaad.
Het begint tijd te worden om een nieuwe jonge wind in de KBDB te laten waaien.
Probleem is echter dat wij als jongeren (hier zijn we begin de dertig) als snotneuzen worden bekeken en dus moeilijk stemmen kunnen halen.
Ik weet één ding, als ik groen licht krijg van de dokter (als mijn behandeling hier zijn vruchten heeft afgeworpen) ga ik me eens verdiepen en kijken of ik niets kan doen om de duivensport toch aan de man te brengen.

Groeten
Mathijs

De duiven moesten eruit, willen of niet, er mocht van de stad Tours daar niet gelost worden, ze moesten daar weg met alle vrachtwagens, daarom kap er alles maar vlug uit, weer of geen weer... Er moest daar een Triathlon voorbij komen.

Echte schande. Zet die nationale voorzitter toch buiten wat heeft die nu toch al bewezen(mooie voorbeeld was nationale dagen 2013 in inkomhal hotel) hij kan juist compromissen sluiten met liefhebbers en lokalen die naar zijn pijpen dansen.zoals liefhebber die met vreemde duif speelde waar niets is aan gedaan,(had het kleine melker geweest was geschorst) vechten in openbaar en nog allerlei zaken.
Vraag me af of het zo moeilijk is om op elke nationale vlucht iemand mee te sturen van de kbdb.Maken ze niet genoeg winst misschien op nationale vlucht,ringen,3%verkoop(kleine melkers)Nee ze gaan liever goed eten en zuipen en op vertier naar Zuid Afrika met geld van liefhebbers.

Ik dacht dat de organisatoren van een Nationale vlucht eerst altijd naar de lossingsplaats moeten gaan kijken of deze wel geschikt is voor lossing ? Indien dit wel het geval is en deze plaats goedgekeurd werd zijn deze heren absoluut niet bekwaam om dit te organiseren ! MAW onmiddellijk ontheffen van deze functie ! Ik zelf had geen duiven mee maar zoals er velen hier zeggen een liefhebber apart met een paar duiven lost op zo een plaats nog niet eens, zwijg stil van meer dan 30.000 duiven samen te lossen op deze plaats ! Echt waar, een schande is dit ! En wat dat verkiezen van bestuur betreft, droom maar verder ! Ik ben momenteel 42 jaar en had mij in de voorbije verkiezingen kandidaat gesteld. Ik kwam maar een 60 tal stemmen te kort om verkozen te zijn maar wie werd wel verkozen ? Juist , meestal mensen die reeds hun pensioen hebben !!! Neen, ze geven de jonge liefhebbers gewoon geen kans om zich te bewijzen. Mee gaan met de tijd zullen deze gepensioneerde berstuursleden niet kunnen want zij denken ouderwets en zullen dat blijven doen ! ik heb mij toch voorgenomen om mij bij de volgende verkiezingen niet meer kandidaat te stellen ondanks ik duivensport met hart en ziel beoefen ! Dat er zo veel liefhebbers stoppen met duiven ligt wel degelijk aan het onbekwaam beleid van hogerhand ! En er word gewoon niets aan gedaan ! Heb je hier ooit al eens een reactie van iemand uit het Nationale bestuur gelezen ? Neen ! En toch ben ik er zeker van dat zij hier mee lezen ! Hoe lang blijven wij duivenliefhebbers dit nog pikken ? Om te betalen zijn wij wel goed genoeg !

Schuld ligt bij onbekwaam beleid van hogerhand ...lees ik vaak in deze reacties .... en er wordt niks aangedaan... lees ik vervolgens.
Vind je het gek dat er dan niks aangedaan wordt ... dan moet de Nationaal President KBDB zich zelf ontslaan ... want hij is uiteindelijk de eindverantwoordelijke voor alles als voorzitter.

Dat vervoerders zelf mogen beslissen om te lossen zonder zijn toestemming is al radicaal fout ... dit leid tot dergelijke situaties die we nu hebben.
Nationaal President zijn is geen simpele job en is veel meer dan wij kunnen vermoeden ... toch zou het nationaal bestuur wat meer van zich moeten laten horen.
Want wees eerlijk dit is niet de eerste blunder (niet alleen de lossingen)die voorvalt en nooit lees je een reactie of uitleg van de top... jammer want zo krijgen de liefhebbers de indruk dat er gewoon niks gebeurt.

In Nederland zijn ze misschien "te voorzichtig" wat betreft lossen maar dat is toch nog altijd beter dan op deze manier ... ik speel in Nederlands Limburg en de liefhebbers daar mogen zeer tevreden zijn hoe alles verloopt.
Eind juni en begin juli hebben wij drie weken geen vlucht gehad omwille het slechte weer terwijl in België gewoon gelost werd alsof er niets aan de hand was ... met alle gevolgen van dien.
Ik ben met 26 jongen gestart en heb er nu nog 26 ... dat zegt genoeg over de manier van lossen in Nederlands Limburg... zeer plichtsbewust.

Ps. Die rooie duif op de foto hebben ze uit het water gevist zo te zien.

Het is niet van mijn gewoonte om veel reacties in te zenden, maar nu kan ik me moeilijk inhouden.
Gisteren rond de middag kreeg ik aan de telefoon te horen dat de duiven blijkbaar slecht vertrokken waren.
Mijn eerste reactie was ongeloof, want het was er toch licht bewolkt. Ze maken ons blijkbaar wijs wat ze willen.
Om een voorbeeld te geven: Hoe dikwijls staat er niet op teletekst: Noyon pagina 811: mooi, opklaringen. Op pagina 805 staat er dan iets helemaal anders bij Noyon, zoals betrokken. Mijn motto is: Als je iets doet, doe het dan goed!

In de namiddag zag ik dan de foto's op Pipa en ik was verbijsterd! Zo dicht bij struiken duizenden duiven lossen is ongezien (al moesten we eens weten...), maar wat te zeggen over die paaltjes en dat meer? Daarvoor moet je redelijk gestoord zijn om deze lossingsplaats voor te stellen en ook nog goed te keuren. Is hier controle gebeurd? Gebeurt er überhaupt nog controle? Een mens gaat het zich afvragen. Toch was ik niet van plan om te reageren. Wat helpt het? Er verandert toch niets!

Gisterenavond was mijn beste jonge duiver nog weg. Ik vond dit heel raar, maar het is nu eenmaal een nationale vlucht en dan weet je dat je dit kan tegenkomen. Deze ochtend is hij thuisgekomen. Hij hangt vol bloed. Zijn rechterborst is helemaal geschaafd en hij kan nog maar op 1 poot staan. Hoe hij is thuis geraakt van 500 kilometer is me een raadsel. Het zijn helden, onze duiven. Maar helden moeten normaal geëerd worden, niet misbruikt.

Het was de druppel voor mij. Ik kan niet meer zwijgen. We moeten ons allemaal laten horen, anders gebeurt er zeker niets.
Je kan 1 fout maken in een seizoen, maar de fouten dit jaar zijn niet meer te overzien. En de fout van gisteren mag gewoon niet gebeuren, want dit is toch te gek om los te lopen. Ik hoop dat Pipa het beeldmateriaal online kan zetten en mee kan ingaan tegen deze waanzin. Het zou misschien enkele mensen ogen openen. Ik hoop dat de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn slecht slapen. Dat ze inzien en toegeven dat ze enorm fout bezig zijn. En dan KBDB, van jullie zou ik eens graag een reactie lezen. Wat vinden jullie over jullie seizoen 2014? Ik vraag het me echt af.

(Nog) een ontgoochelde jonge liefhebber die deze fratsen aan het beu worden is.

Tom Iwens

Tom,

ik zou zo goed als hetzelfde kunnen schrijven , hier nog 5 van 45 achter , waarbij de 2 beste duivers

En nog een ontgoochelde jonge (46) liefhebber die er na 30 jaar misschien ook wel definitief de brui aan geeft

Lambeets Walter

Geachte liefhebbers ..de oplossing is heel simpel : noteer welke inrichters dit jaar zwaar in de fout gegaan zijn ,en korf volgend jaar geen pluim in bij deze .Bij mij staan er 4 organisatoren op een blad op mijn hok ,die nooit nog een duif zien van mij .Eendracht maakt macht !Hun gezicht eens zien als iedereen het verstand zou hebben om dit te doen ????

Vrienden liefhebbers,

Het is niet aan het individu om hier iets aan te doen , daarvoor heb je toch de bond ............doen ze hier niks aan dan weet je de volgende keer op wie je niet hoeft te stemmen ................

stef

Inderdaad. En het zal wel zo zijn, die vrachtwagens zullen daar niet komen poseren zijn om een foto te laten nemen.

Is dit al vanouds de lossingsplaats in Tours (werd vooral voorheen vaak gespeeld in West-Vlaanderen)? Of is dit een nieuwe locatie uitgezocht door de Antwerpse inrichter van deze nationale vlucht? Is er dan echt nergens geen open vlakte, industrieterrein of zo?

In elk geval: op zo'n plaats los je geen duiven. Compleet onverantwoord!

Volgens ik zojuist op de website van komkom kon lezen zijn de vrachtwagens op hun oorspronkelijke lossingsplaats moeten vertrekken omdat er daar een triathlon zou plaatsvinden. Dan hebben ze deze plaats maar gekozen om te lossen, totaal onverantwoord,maar dan nog. Nu vraag ik mij dan toch wel af of er geen andere coordinaten moeten gegeven worden en misschien wel een heel nieuwe nationale uitslag moet komen? Want een andere plaats geeft ook andere afstanden zou ik denken. Als men bij de oude duiven kijkt, komt het zelfs aan op een paar centimeter, graag had ik hierover een reactie van de kbdb.

ik ben blij dat dit beeld materiaal eens opduikt,en dan nog van een nationale vlucht!!vind het wel enorm jammer voor de liefhebbers die de dupe hiervan zijn!!maar ja zelfs deze vluchten kunnen dit jaar blijkbaar niet gek genoeg!!bekijk argenton die op de middag gelost worden met regen hier en daar vind ik niet kunnen!!dan la souteraine met voor 60% van het land hevige regen en dan nu dit ja jongens zijn ze de liefhebber volledig voor zot aan het houden of wat??dan vraag ik mij af wat er met de kleine lossingen gebeurt want daar hebben we dit jaar ook de raarste aanpassingen mee gemaakt!er verschijnen na al een aantal keer die vlucht gespeeld te hebben andere coördinaten voor deze vlucht!!bij het ophalen der duiven vragen wij aan de vervoerder hoe dit nu ineens kwam!?tja antwoord die man: die andere plaats is onverantwoord om te lossen met zovele tegelijk en modder tot aan de enkels kan daar met mijn camion niet oprijden en noem maar op,maar wij waren op 2weken wel al 25% van onze jonge duiven kwijt en we waren belgie nog niet uit!jongens sorry maar voor welke heilige zijn wij aant krabben het ganse jaar!??voor mij persoonlijk heb ik zware vragen bij de lossing in sourdun ik verlies op deze vlucht in 3keer 5degelijke oude duiven en krijg er 2 zwaar gekwetst van terug,dit zijn er samen 7! op een week of 5-6 tijd die ik niet meer heb om te spelen,ik kan u zeggen dan krabt ge eens ferm door uw haar hoor!!tevens rondom mij hoor ik liefhebbers die op deze vlucht doorwinterde duiven verliezen,als dan deze beelden opduiken begin ik mij tevens voor deze vlucht af te vragen hoe zit dat spelleke daar!!ik weet niet of er nog liefhebbers zijn die nare ervaringen hebben op deze vlucht,maar ik ben 28jaar en ben opgegroeid tussen de duiven en heb taferelen als deze NOOIT meegemaakt op eender welke vluchten!!!er ging een nieuwe wind waaien met het nieuwe bestuur,wel tis wel ne gure vind ik!!

ik heb er ook 2 achter mijn best duivin en mijn 2 best doffer van dit jaar was hun laatst vlucht voor 2014 en dan ben je ze nog kwijt ook door een domme lossing

film van de lossing op mijn pagina......ik heb er geen woorden voor.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100004819245717

Collega's duivenliefhebbers,

Ik heb hier al veel waarheden gelezen. Heb hier ook al veel ongezouten meningen gelezen.
De roep naar verandering en naarvernieuwing binnen de kbdb is niet nieuw. Ik herinner me nog 1994 (lijkt een eeuwigheid geleden) : in Oost-Vlaanderen en ook daarbuiten werde n een aantal jonge kandidaten (ik was toen 41) verkozen. Velen van hen werden het beu na enkele jaren en stopten of stelden zich geen kandidaat meer omdat ze van in het begin werden tegengewerkt aan alle kanten. Anderen werden gezocht en sommigen hun kandidatuur werd geweigerd bij volgende verkiezingen om niet altijd heldere redenen.
Ikzelf heb voortgedaan en steeds opnieuw, als lid van de algemene vergadering én van de nationale beheerrraad, op dezelfde nagel geklopt. Tot ik eens ongezouten mijn mening heb gezegd in de duivenpers en op dit forum. Mijn woordkeuze was misschien niet gelukkig maar het resultaat was : na een eerdere verwittiging en een blaam, nu een veroordeling door de kamers van de KBDB tot betaling van een boete van 1025 euro. Dus : 1. let op met ongezouten meningen en 2. de verandering komt er niet omdat "zittende" krachten eigenlijk zelf op voorhand bepalen wie er kan verkozen worden of wie niet, en als er eentje door de mazen van het net glipt, wordt hij wel vakkundig het zwijgen opgelegd. Spreek ik nog niet over de bindingen van vele mandatarissen met sommige inrichters. ../..

../..

Ik weet niet of ik gelijk heb of niet maar toch stel ik nu vast dat er inzake de lossingsproblematiek nog weinig veranderd is.

Zeker in een tijd met alle moderne technologische middelen is dit onwaarschijnlijk én wraakroepend.
Je zal me echter ook niet horen zeggen dat een foute inschatting en/of verkeerde beslissing onmogelijk is maar toch ...

Wat zou er al kunnen/moeten gebeuren?

- Lossingsplaatsen : voor nieuwjaar moeten alle organisatoren een getekend contract kunnen voorleggen voor de inname van de voorziene lossingsplaats met vermelding van de lossingsdata.
Deze lossingsplaatsen moeten goedgekeurd worden door de kbdb. Hiervoor moeten een beperkt aantal bevoegde mensen worden aangeduid. Als de kbdb zelf inrichter is moeten ze zelf ook over zulk contract beschikken.

- Lossingen : getekende overeenkomst met de meteo-instanties hier en in Frankrijk om de lossingen te begeleiden en de juiste informatie door tegeven.
De lossingsverantwoordeliken moeten met deze in contact staan en moeten -ter beschikking gesteld door de kbdb- beschikken over de nodige technologische middelen

de begeleiders moeten beter worden gecontroleerd (terug begeleiders en niet alleen 'kamioneurs) en moeten ook ter plaatse én op het thuisfront over de nodige middelen beschikken om de weersomstandigheden te volgen. Tevens moet elke ter plaatse zijnde verantwoordelijke voor de lossing, beschikking hebben over webcam, zodat ook deze beelden kunnen geraadpleegd worden op het thuisfront (Op het moment zelf en nadien ter controle)
Dit zijn enkele mogelijkheden en wellicht zijn er meer.
Suggesties? Ikzelf hou me ter beschikking van de kbdb -ondanks het feit dat ik geen lid meer ben- om dit te bespreken, uit te voeren en te begeleiden.

Beste Benny en family,
Eerst en vooral een welverdiende proficiat !!!
Wat goed is komt snel zei mijn vader altijd, en zo is het ook.Ik ben dan ook zeer gelukkig om te zien dat mijn duif bij U op het hok zo goed haar vruchten afgeworpen heeft. Reeds verleden jaar kon ik zien dat "LUCKY 13"en ook haar broer/zus uitmuntende resultaten tevoorschijn toverde.Nu zorgt zij nog eens voor een 1°Nationaal, wat ik al lachend tegen jouw vertelde toen de duif van mijn hok naar het jouwe verhuisde weet je waarschijnlijk nog wel. Ik herhaal; ik zie de afstammelingen bij jouw Nationaal voor de ereprijs te vliegen. Welnu, ik had geen glazen bol maar wist wel waartoe de duif die je hebt van mij en haar afstammelingen toe in staat waren.
Op haar pedigree zette ik de resultaten van haar en haar kinderen, doch tot heden bleef het vak van het "ZITTERKE" leeg op elke topper die uit haar geboren is,enkel mijn naam kwam erbij te staan.Moest je de pedigree verloren zijn geef ik jouw en iedereen die er interesse in heeft om haar resultaten te zien , ze even mee
"ZITTERKE" enkel gespeeld als jong
45°Nationaal ARGENTON 23.078 duiven
65°Nationaal LA SOUTERAINNE 16.297 duiven
en verschillende keren bij de kop op halve fond( dij de 70 eerste tegen 2500 tot 3000 duiven.
Haar kinderen vlogen bij mij al o.a;
1°laon 278d
1°Gewest Sezanne 741d ( 6° Provinciaal jonge 5.860d )
1°Gewest Melun 405d
1°Gewest Argenton 275d
1°gewest La Souterraine
3°Prov.Sezanne jaarse 2.293d
Maar ook moeder van "ASKE 57" die 2° Prov.Asduif KBDB Fond jonge werd en haar 3 fondvluchten als jong wist af te werken bij de 19 snelste duiven provinciaal (en 3 Top-noteringen NATIONAAL liet zien)
"ZITTERKE" werd ook nog grootmoeder bij ons van de 2° s/NATIONAAL MAAGDENBURG en nu bij U dus van 1°NATIONAAL TOURS.
Het zou mooi zijn de opgevulde pedigree te kunnen zien.
Proficiat en groeten
DIDDEN EDDY

Beste,

Vandaag telefoontje gekregen uit Fleurus ...... Duifje aangekomen met grote verwondingen aan de borst en de vleugel... Verloren voor de sport.....
Dank aan de heren die verantwoordelijk zijn voor de lossing uit Tours.Hopelijk worden al deze alarmerende berichten opgemerkt door mensen van GAIA.
Persoonlijk denk ik dat een aanklacht met verdere gevolgen (financieel) ,die lui en de bond tot andere gedachten kan brengen.

Sincere congratulations to you my friend Benny, you're the world pigeon fans want beyond the target, you will lead the development of pigeon racing

you are friend frank

Ik ben er nog steeds niet goed van. Hopelijk komt de video ook hier op PIPA te staan zodat iedereen kan zien wat een onverantwoordelijke lossing dit was. Bovendien waren de weersomstandigheden ook niet goed. Dit kan toch niet zonder gevolgen blijven en bovendien moet het heel resultaat herberekend worden want dit is een andere lossingsplaats dan de oorspronkelijke, mag ik toch veronderstellen. Een nationale lossing, je houdt het echt niet voor mogelijk. Buitenlandse duivenmelkers uit Pakistan en Taiwan zijn verontwaardigd door deze schandelijke lossing.

wat een knoeiboel !!

duiven werden NIET gelost op de plaats van het coördinaat dat te vinden is op de site van de KBDB.
Ga naar Google earth en tik het adres in tours , alle des peupl.... en ge ziet een zeer mooie open plaats.
GEEN WATER of BOMEN.
Dus uitslag is foutief berekend wegens een foutief coördinaat.
gr

Hallo zeg,

Wie zal dat betalen...

Een landmeter kost al rap 250 Euro.Vaststellen van juiste coördinaten van de lossingsplaats...
Reiskosten niet inbegrepen.
Alle uitslagen, lokaal, zonaal, provinciaal, nationaal verbeteren.
Stel dat de drie nationale overwinnaars reeds verkocht zijn... en evt na correctie niet de terechte overwinnaar zijn....
Een regering is al voor mindere zaken gevallen...
miserie, miserie zou Jaak Van Assche zeggen.

gr

U kan mij dit zeker doorgeven al dien ik er op te wijzen dat ik gezien de locatie, buiten Vlaanderen, niet bevoegd ben.

Met vriendelijke groeten,

Ben Weyts

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Vlaamse rand, Toerisme en Dierenwelzijn

Martelarenplein 7

1000 Brussel

02/552.70.00

kabinet.weyts@vlaanderen.be

www.benweyts.be

Begin doorgestuurd bericht:

Van: Ben Weyts
Datum: 25 augustus 2014 10:50:06 CEST
Aan: "ben.weyts@n-va.be"
Onderwerp: Formulierinzending van: Contact

Ingezonden op 25 augustus 2014
Ingezonden door anonieme gebruiker: [178.118.65.242]

Ingevulde gegevens zijn::

Naam: guy journée
E-post:
Onderwerp: dierenwelzijn
Bericht:
Geachte mevrouw, meneer,

Aan wie moet ik mij richten om kennis te geven over de erbarmelijke toestand dat afgelopen zaterdag 23/8 de duifjes in Tours zijn gelost?

Dank voor je reactie.

Mvg
Guy Journée

Goedemorgen,

Wij danken u voor uw mail.

We kunnen echter het filmpje niet bekijken, waarschijnlijk is de link verlopen.

Als u twijfels heeft over de goede behandeling van de duiven, raden wij u aan te onderzoeken wie de duiven gelost heeft. Een filmpje of foto's zijn goed bewijsmateriaal. Dan kunt u de volgende stappen ondernemen:

Stap 1: Neem contact op met de dierenbescherming

De adressen van de plaatselijke verenigingen kan u vinden in het telefoonboek of op hun website (www.dierenbescherming.be).

Stap 2: Dien klacht in bij het Ministerie van Volksgezondheid – Cel Dierenwelzijn

Het adres van het Ministerie van Volksgezondheid, Veiligheid Voedselketen en Leefmilieu, Dienst Dierenwelzijn - Blok II – 7de verdieping, Victor Hortaplein 40/10 te 1060 Brussel Tel. 02 524 74 11

E-mail: -

GAIA heeft als dierenorganisatie geen inspecteurs in dienst en heeft niet de officiële bevoegdheid om dieren in beslag te nemen. De tussenkomst van de overheid is een enorm drukkingsmiddel. GAIA kan wel op basis van eigen onderzoek wantoestanden aankaarten, in de pers brengen en zo de druk verhogen. Maar een officiële klacht is enorm belangrijk omdat dan de inspecteurs ook een duidelijker beeld krijgen van de dagelijkse toestand bij het asiel zelf.

GAIA werd opgericht om georganiseerde en ingeburgerde vormen van dierenmishandeling en -uitbuiting op te sporen en te bestrijden. Zo zet GAIA zich in tegen het pelsdierenleed in fokkerijen voor bont, tegen dierproeven, tegen legbatterijen, .... Dat betekent niet dat GAIA individuele dierenmishandeling en -verwaarlozing, niet ernstig neemt of niet erg vindt. Maar hoe graag we het ook willen, wij kunnen onmogelijk elk individueel geval van dierenleed aanpakken.

Door onze overvolle agenda ivm lopende campagnes en een gebrek aan personeel en financiële middelen, kunnen we helaas deze klacht niet in uw plaats doen.

Ik hoop samen met u dat er snel duidelijkheid komt.

Met vriendelijke groeten,

Ann De Greef,

directeur

Ik lees net op Pitts enkele reacties van de losser van dienst in Tours.
Er was helemaal geen filmploeg aanwezig maar slechts één "Hollander" die op vakantie was in de buurt van Tours en wist dat er een lossing ging plaatsvinden en hier enkele foto's en misschien wel beelden wilde van nemen.
De lossingsverantwoordelijke zegt dat deze "Hollander" vrijdag ook al aanwezig was op de losplaats en samen met de "Hollander" vonden we de losplaats ongeschikt voor zoveel duiven.

Dan stel ik mij de vraag als je dit vaststelt op vrijdag waarom neem je dan geen contact op met de KBDB om dit te melden ... dan hadden zij een alternatief kunnen bedenken en een oplossing er voor zoeken.
Nu beste vergezellers hebben jullie gewoon gelost en zijn jullie de kop van jut terwijl jullie bij melding van dit probleem complimenten gekregen hadden!!

Bovendien heeft die "Hollander" nog een duif uit het water gered ... dit getuigd dat die "Hollander" meer bezorgd was om de duiven dan jullie moet ik helaas vaststellen.
En was die "Hollander" niet aanwezig geweest was dit nooit aan het licht gekomen.
De Belgische liefhebber betaald genoeg reiskosten om recht te hebben op de beste behandeling van zijn duiven tijdens het vervoer en lossing ... garandeer die dan ook a.u.b.

Zoals nu achteraf blijkt had deze hele heisa nooit hoeven plaatsvinden indien vrijdag gewoon contact was opgenomen geweest met de KBDB ... laat dit voor alle lossers in de toekomst een les zijn.
En KBDB bezoek uw losplaatsen voor het seizoen ... bekijk ze grondig ... dit voorkomt al die kritiek tijdens het seizoen !!

Beste Guy Smile

Wat denk je in godsnaam te bereiken om je eigen duivensport zo te kijk te zetten..!? Denk je soms dat het aan de binnenkant van dit soort organisaties allemaal zo pais en vree is. Waarom richt je geen zgh Wilde Bond op..! Dan kun je met een aantal volgelingen een geheel nieuwe en volgens jou perfecte organisatie in het leven roepen..!

Kijk, dat ik het ook oliedom tot schandalig vind, wat daar in Tours heeft plaatsgevonden. Is bijna vanzelfsprekend. Maar om nu als een klein kind hard weg te rennen om de hele wereld van "onze" schande deelgenoot te maken, vind ik mss nog dommer en schandaliger, dan wat deze onverlaten hebben misdaan.

Kortom, zoiets doe je niet, vind ik. Want hoeveel goedwillende bestuurders en ons allen melkers (internationaal) maak je op deze manier niet vleugellam Sad

Dus, Guy, wees een flinke man met een gezond dosis verstand. En haal je angel uit dit verhaal naar de buitenwereld, door je niet verder in deze wespennest te steken.

Mvg

Rob van Hove.

Beste Rob,

Noem jij dat nog duivensport? De lossing in Tours was een marteling voor de duifjes.

Uiteraard zijn er goedwillende bestuurders en melkers, die hebben hier ook niets mee te maken.

Zoals je weet heeft elke mens recht op zijn mening. Bovendien is het mijn morele plicht als duivenLIEFHEBBER dit aan de kaak te stellen. Zoals zovele andere collega's dat gedaan hebben.

De modus dat ik hier voor gebruik is mijn keuze en daar draag ik de volle verantwoordelijkheid voor.

Beste Rob ik ben het volledig met je eens ... dit is wel zeer radicaal wat Guy doet ... maar zijn volste recht.
Soms moet men radicaal zijn om sommige wakker te schudden ... men raakt dit jaar alleen al de tel kwijt bij de onverantwoorde lossingen of zijn we die al vergeten?
Lees eens wat ik hierboven neerschreef of kijk zelf eens op Pitts.be ... je kan iets totaal onbewust fout doen ... maar als je op vrijdag al vaststelt dat de losplaats ongeschikt is ... is het toch niet onbewust of wel soms?
Dit had niet hoeven plaatsvinden als men zijn job serieus had genomen ... dus begrijp ik Guy zijn frustratie ook perfect !!

Beste Sportvrienden,

Ik roep jullie bij deze op om de rijen gesloten te houden, want de zgh of zgn "dierenwelzijn org." zijn ook niet helemaal vlekkeloos in hun besluitvorming en handelswijzen. Dat het idd knap frustrerend is wat jullie en ergens ook ons internationaal met enige regelmaat overkomt, dat begrijp ik volkomen. Laat hier aub geen enkel misverstand over bestaan! Want ik voel en heb ze net als jullie allemaal. Maar de duivensportwereld, is echt niet beter af, als we straks centraal worden geleid, door bv een soort van gemeenschappelijk buro. Bestaande uit dierenwelzijn afgevaardigden etc. Want ook dat zijn maar gewoon mensen, met een beperkt eigen geluid en/of verstand van een gezonde duivensport.

Kortom, speel de bal naar je mede duivensportvrienden. En niet naar je latente tegenstanders..? Want dan overwinnen we samen niet dat wat we nu allemaal zo erg afkeuren, vind ik.

En Guy, natuurlijk deel ik je opvatting over een vrije meningsuiting, want dat doe ik hierboven ook. Maar ik houd me vast aan ons collectieve belang d.w.z. ik wil mijn uiterste best doen om mijn frustraties te transformeren. In een nog beter eigen deelname aan het verhogen van de morele duivensport. Niet alleen in mijn eigen land, maar het liefst ook daarbuiten, want zijn we niet allemaal gebaat bij een mooie en gezonde duivensport. Dus laten we onze eigen vuile was weer proberen helder en schoon te maken i.p.v. dit uit te besteden..?

Mvg

Rob van Hove, Nieuw Scheemda (Holland)

IK VIND ROB VAN HOVE ERGENS WEL GELIJK HEBBEN...
ALS HOGERE INSTANTIE'S ZICH GAAN BEMOEIEN MET ONZE SPORT GAAT HET ER NIET OP VERBETEREN ! INTEGENDEEL .
DAN GAAN WE DE WEG OP VAN BEPERKINGEN EN VERBODSBEPALINGEN EN DERGELIJKE MEER ....
IN DEZE MODERNE TIJDEN IS ONZE KBDB NOG ALTIJD OUBOLLIG EN OUDERWETS BEZIG . "COMMUNICATIE " .... ???? WAT IS DAT ??? ER ZIJN INDERDAAD WEL MEER FOUTEN GEMAAKT DIT SEIZOEN ......

In vlaans -brabant geeft het bestuur aan de maatschappij van lombeek wel de toelating om buiten de straal van 12 km drie gemeenten te laten mee spelen,De gemeenten zijn Wolvertem -Meise -en Stroombeek-Bever, zo dus speelt de liefhebber die het verste woomt 7 a 8 km buiten de straal ,en dat is allemaal toegestaan door Mr Albert Wees en Mr Van Bokstale , met de uitleg dat hij compromities moest sluiten ,aangezien hij in andere clubs uitzonderingen hadt toegestaan ,waar gaat dat eigenli jk ophouden en wanneer,of hebben zij daar voordeel bij in natura , ze zouden beter hun onslag indienen ,dan zou dat achter baks gedoe eindelijk eens stoppen , als ge een liefhebber bevoordeelt dan banadeelt ge minstens een of meerdere liefhebbers .

Gommaire

Misschien ken jij de juiste kanalen bij de kbdb om hiertegen klacht in te dienen, iedereen verdient een juist resultaat, al kan hiervan eigenlijk nooit sprake zijn. Laat Union Antwerp maar nieuwe uitslagen berekenen en drukken. Ik ben nog steeds heel verontwaardigd hierover.

Groeten
Luc Klaps

Luc,

ik heb op mijn computerprgramma Compuclub de coördinaten staan van de KBDB, daar kan je gaan zien naar Google Maps, en wat is het resultaat. DIT IS DE LOSSINGSPLAATS VAN TOURS, dat is nog schandalige !!!!! Ze hebben zich NIET verplaatst maar hebben de duiven eruit gekapt omdat ze VOOR 0900 uur de weg moesten verlaten omdat er een training was voor een triatlon!

Kijk maar eens naar dit filmpje van de lossing in Tours:

http://www.pitts.be/userfiles/Tours%20II.mp4

Voor degene die nog twijfelen bekijk hier de beelden van de lossing in Tours:

https://www.youtube.com/watch?v=-YCRmrtnZiI

In 2010 ging het in Argenton ook lekker:

http://www.youtube.com/watch?v=fKzvIHNCXiU#t=112

Filmpje is duidelijk ... gedeelte van de duiven vliegt gedwongen de bomen in of tegen paaltjes .
Men lost toch geen duiven 3 meter voor obstakels, bovendien staan vergezellers met de handen in de zakken te kijken naar de lucht terwijl Nederlander een duif red die in het water gesukkeld is!!
Als KBDB dit allemaal tolereert horen ze niet op die dure stoelen te zitten... dat er zelfs niet enige uitleg vanaf kan schiet bij velen in het verkeerde keelgat.
Ook zou het Pipa sieren om dit filmpje online te zetten ... zij zijn immers de belangrijkste duivenwebsite ter wereld ...

Zeer zeer droevig.Ik ben er nog 4duivjes van achter 1 dat zeer goed gevlogen heeft.En wat zit ik de denken.Het zal wel verdronken zijn of gekwetst neer gevallen of en nog zoveel vragen.Mensen van de kbdb of amateurkes van de kbdb.Jullie moeten gestraft worden en niet de duifjes.Maar zoals we de bond kennen zijn ze heet all vergeten en denken aan de volgende vlucht waar ze weer centjes krijgen voor niets maar dan ook niets te doen .BRAVO bende niets nutten.En wij als duivenmelker worden nu KWAAD bekeken door de burgers.Terwijl we de hele dag er mee bezig zijn om ze tip top in te korven.Belgiesche bond neem een vorbeeld van de nederlandtse lossingen en verantwoording.Die mensen staan in voor hun duivensport en JULLIE KBDB GE moegt er fier op zijn DAT je de hele wereld geschokt hebt.DAAR hoor je nog VAN SUKKELAARS.VEEL steun aan de duivenmelkers die hun duifjes achter zijn.

Masset, ook in mijn duivensportlandje gaan er soms lossingen de mist in of vallen in het water, maar je ziet bij ons wel de WIL OM TE LEREN VAN FOUTEN..!

Ja zo zou het moeten zijn.En mens maakt een fout maar zal dat dan wel rechtzetten .jammer dat het hier niet zo is .Ze moeten eerst 3 keer tegen de lamp lopen vooraleer ze het door hebben .(ezels).

Proficiat KBDB ...via dit filmpje zijn jullie nu wereldberoemd ! Dit gaat de wereld rond momenteel .......

Rob, ik speel in Afdeling Limburg en stel vast dat deze hun verantwoordelijkheid zeer goed opnemen.
Ik ben 33 jaar lid geweest van de KBDB en nooit enige mail of brief ontvangen ... het enige wat ze laten weten is dat bijna elk jaar de ringen duurder worden.
Nu ben ik sedert één jaar voorlopig lid van de NPO en stel vast dat er zeer veel communicatie is tussen liefhebber en bond.
Via de nieuwsbrief "Op de hoogte" wordt elke liefhebber minstens eenmaal per maand op de hoogte gehouden wat de plannen zijn of waarmee de NPO bezig is.

Dit jaar werden twee vluchten op voorhand afgelast en telkens wordt iedere liefhebber per mail op tijd verwittigd, verder werd er tweemaal met de duiven terug naar huis gereden omdat het te slecht was om te lossen ... en telkens kon men netjes op de site van Afdeling Limburg zien hoe laat men de duiven terug kon gaan ophalen in het lokaal of hoe laat ze in de buurt gelost werden.
Zoals ik al aangaf heeft Afdeling Limburg een eigen website waarop alles te vinden is en de liefhebbers van alles op de hoogte houdt.
Dit heb ik in 33 jaar KBDB lidmaatschap nooit ervaren ... ik zeg nu niet dat in Nederland alles beter is ... daar zal ik in de toekomst misschien nog achter komen maar het eerste jaar is mij alvast super bevallen.

Net als nu is de KBDB haar leden toch enige uitleg verschuldigd me dunkt ... maar niemand van de bazen geeft even uit goed fatsoen een beetje uitleg over afgelopen zaterdag ... ze zullen denken "dat waait wel over" ... maar dat is niet de goede manier.
Hoeveel is er al fout gegaan dit jaar ... veel te veel ... en nooit enige uitleg vanuit Halle.

Hierboven schreef ik dat ik "voorlopig lid" ben van de NPO ... dit komt ook door de heren in Halle die alles in het werk stellen om mij te beletten definitief naar Nederland uit te wijken ... uit schrik voor navolging natuurlijk.
In plaats van mij te dwarsbomen zouden ze beter hun energie steken in positieve dingen voor hun leden, zodat deze tevreden en fier op hun KBDB zouden zijn!!
Tevreden klachten lopen immers nooit weg.

beste.ik hoor dat je met nederland speelt.mijn interesse is daar ook voor de vinden ik woon in veldwezelt en zou ook willen gaan spelen op de npo.Hoe gaat dat in zijn werk?

Beste, heel die heisa zou veel te veel plaats innemen op deze site en dient daar ook niet voor.
Ik ben van Rekem en als je eens wil langskomen zal ik je de hele rimram eens uit de doeken doen.
Alles wat eerst zo gefixt leek kreeg nu een hele nasleep door toedoen van de KBDB ... zover dat ik zelfs een advocaat onder de arm heb moeten nemen... deze meneer zal ervoor zorgen dat ook de KBDB mij niet kan beletten lid te worden van de NPO... er zijn immers EU wetten waar ook de KBDB bonzen zich dienen aan te houden ... maar het is een zooitje geweest dat kan ik je verzekeren.
Ik ben zeer onaangenaam verrast geweest door bepaalde hoge pieten !!

Beste, ik sta open voor meer info. ik begrijp dat dit er de site niet voor is, vandaar zou ik zeggen stuur me een prive bericht via onze website (die kan je vinden op pipa). Wanneer het kan/past voor je, kom ik graag even op bezoek voor informatie.

Hierbij wil ik reageren op de reactie van transporteur Pol Verduyckt wat betreft de nationale lossing in Tours.

Ik ben de Nederlander waar de heer Pol Verduyckt over spreekt, ik ben woonachtig in de buurt van Angers en ook duivenliefhebber, tevens ben ik lossingsverantwoordelijke voor ons departement de Maine & Loire hier in Frankrijk.

Samen met mijn vrouw hebben we besloten om op zaterdagmorgen naar de lossing in Tours te gaan kijken, daar een jonge dame uit België voor een week bij ons in huis was. Haar vader, een duivenliefhebber, uit Deinze had ook voor deze vlucht duiven ingekorfd.

Zaterdagmorgen aangekomen om 7.00 uur op de losplaats was ik zeer verbaasd over de omstandigheden van deze losplaats. Aan weerszijde van de meeste vrachtauto’s stonden +/- 3 meter vanaf de camions paaltjes van +/- 1 à 1.5 meter hoogte, 3 à 4 meter achter deze paaltjes stonden aan het water bomen en hoog struikgewas van 3 à 4 meter hoogte en meer.

Ook een Belgisch echtpaar uit St. Job in ’t Goor en zelfs de Franse controleur die ter plaatse was vonden deze plaats niet geschikt voor het lossen van zoveel duiven.

Ikzelf en het meisje uit Deinze hebben foto’s gemaakt en gefilmd tijdens het lossen.

Daar ik tijdens het lossen aan het filmen was en een duif in het water zag vallen ben ik gestopt met filmen om te proberen de duif uit het water te halen, daar deze door de begroeiing onmogelijk aan de kant kon komen. Een nat pak en mijn bril in het water gevallen, dus kwijt, heb ik de duif kunnen pakken. Ik ben te veel duiven- en dieren liefhebber om niets te doen.

Uiteraard was ik in alle staten, hoe kunnen verantwoordelijken toestaan dat op deze losplaats duiven worden gelost. De meeste duivenliefhebbers zijn met plezier het hele jaar bezig om hun duiven in top conditie te brengen voor belangrijke vluchten en de verantwoordelijken kijken niet verder dan hun neus lang is. Verantwoordelijk zijn betekent ook verantwoording nemen en niet toe of omkijken.

Een groot gedeelte van de duiven was na 20 minuten nog steeds boven de losplaats daar de weersomstandigheden ook niet optimaal waren.

Tijdens mijn terugreis naar huis via Tours Noord vlogen nog steeds duiven rond die zich aan het oriënteren waren (45 min. na het lossen). Dit waren beslist geen duiven van een andere lossing.

Daarom ben ik ook zeer verbaasd dat op een Belgische site stond vermeld dat de duiven bij** mooi tot zeer mooi weer waren gelost**

Tijdens de lossing was het bewolkt tot zwaar bewolkt.

Men spreekt dat de duiven om 8.00 uur gelost moesten worden daar de losplaats voor een triathlon klaar gemaakt moest worden. Als het om 8.00 uur had geregend waren de camions dan met de duiven huiswaarts gekeerd ?

U raad het al ** gelost met mooi tot zeer mooi weer** Grote schande!!!!

Uiteraard mijn felicitaties voor de winnaars.

Herman Smulders.

Hartelijk dank Herman ,waren er maar meer als jij ..!!!

Na het lezen van deze brief kunnen we dus concluderen dat:

1) alle werkpostjes (lees controleurs) officieel bekleed zijn maar hun zaak niet serieus nemen anders had die Fransman moeten verbieden om te lossen.
2) de vergezellers (niet allemaal natuurlijk) er met de pet naar gooien en zelfs verzuimen om het exacte weer door te geven.
3) op een nationale lossing niemand van de KBDB aanwezig is om toe te zien dat alles correct gaat.

Conclusie: ze willen wel de poen maar niet de verantwoordelijkheid.
Elke arbeider wordt om deze redenen op staande voet ontslagen !!
Dergelijke vergezellers horen in eender wel land ze ook actief zijn niet thuis in de duivensport.

En de grote "baas" van de KBDB?
Die zwijgt in alle talen...
Communicatie en openheid?

De grote baas van de KBDB lijkt mij een verstandig man die niet onmiddellijk reageert voordat er een fatsoenlijk onderzoek is gebeurd hoe één en ander is kunnen fout lopen.

Iedere organisatie van enig belang die zichzelf respecteert doet aan crisismanagement wanneer zich feiten van deze grootteorde voordoen. Dit behelst onder andere pro-actief reageren en communiceren door betrokken partij(en) om reputatie- en imagoschade in te perken, waarbij gemoederen kunnen bedaren en de rangen kunnen gesloten worden.