Tarbes (Int.) 2011

 • Organisator: EB-BV
 • Categorieën: Oude, Dubbeling duivinnen
 • Inkorvingsdatum: 12/07/2011
 • Lossingsdatum: 20/07/2011
Paragraaf

Klik hier voor het bekijken van de officiële resultaten

Paragraaf

Vantorre Remy uit Virelles wint Tarbes Nationaal 2011 met een gemiddelde snelheid van 1298,85 m/min. Hij pakt tevens de Euro Diamond Trophee Tarbes 2011.

Paragraaf

Mickael Mascart (Bruille-Saint-Amand) uit Frankrijk wint internationaal Tarbes 2011. Gemiddelde snelheid van zijn duifje: 1332,96 m/min. Omdat hij in België ingekorfd heeft, komt hij niet op de Franse nationale uitslag te staan. Bijgevolg verschijnt hij enkel op de internationale uitslag.

Paragraaf

Claude Moreau uit Ferrière-la-Grande wint Tarbes Nationaal 2011 met een gemiddelde snelheid van 1291,2 m/min.

Paragraaf

Dimitri Schneider uit Hilst wint Tarbes Nationaal 2011 met een gemiddelde snelheid van 1276,59 m/min.

Paragraaf

Weer: licht bewolkt, zeer goed zicht, zwakke westenwind

Paragraaf

Weer voor woensdag: regen in het westen, noorden en noordoosten; zuidwesten- tot westenwind

  

Paragraaf

We vernamen zonet uit goede bron dat het morgen alles of niets zou worden voor de internationale wedvlucht uit Tarbes, waarvan de duiven ondertussen werden teruggebracht naar Agen. Morgenochtend zou men tegen uiterlijk 7 uur moeten beslissen of men de duiven te Agen zal lossen of niet! Indien niet… dienen de duiven teruggebracht worden, en zal vermoedelijk voor het eerst in de geschiedenis een internationale wedvlucht geen doorgang vinden… afgelast door het rotslechte weer!

Paragraaf

Wegens de slechte weersomstandigheden is de lossing opnieuw uitgesteld. De EB-BV hoopt morgen te lossen wanneer de weersvooruitzichten beter zijn.

Paragraaf

Weer voor dinsdag: overal buien, maar lokaal in het westen. In het westen van Frankrijk waait een westenwind.

  

Paragraaf

De inrichters van de Belgische Verstandhouding- Entente Belge beslisten na rijp overleg met de KBDB en het Ministerie van Volksgezondheid en Dierenwelzijn, om met de duiven terug te keren tot de losplaats van de internationale Bordeaux van 3 weken terug, te Villeneuve Agen.

We hingen zonet even met voorzitter Filip Norman aan de lijn, die echt met deze zaak verveeld zit… ook hij kan nu eenmaal niets aan het weer veranderen! Herfst in volle zomer… de feiten zijn wat ze zijn. Een verwijt dat men  voorzitter Norman nooit zal kunnen maken, is het feit dat hij niet bekommerd is over het lot van de duiven… en alles in het werk stelt of zal stellen om een zo goed mogelijk verloop van de (inter)nationale vluchten van de BV-EB te garanderen. Omdat het slechte weer, met laag hangende wolken almaar blijft rondhangen rond de Pyreneeën… en dus ook de streek rond Tarbes blijft treiteren, werd na overleg met voornoemde diensten en instanties nu beslist om iets korter te komen met de duiven, tot de losplaats van Villeneuve Agen, waar 3 weken terug ook de internationale Bordeaux werd gelost en/of plaats vond! In de hoop er morgen in gunstige omstandigheden de duiven te kunnen lossen.

De best optie zo blijkt na rijp overleg… want met de duiven naar huis komen of dichter bij huis komen, lijkt voor een internationale vlucht niet meteen de meest voor de hand liggende optie… zeker niet met duiven uit meerdere landen aan de start. Want waar zou een mens die dan moeten gaan lossen… aldus voorzitter Filip Norman! Dat er op verschillende fora allusie werd gemaakt dat ook de Belgische Tarbes op vrijdag moest gelost zijn, vindt voorzitter Norman dan ook totaal naast de kwestie. Akkoord… volgens het weer kon het… maar een kalender is er nu eenmaal om gevolgd te worden. Een Parijs-Roubaix of Ronde van Vlaanderen verschuift men toch geen dag vooruit naar zaterdag, omdat er op zondag slecht of minder gunstig weer voorspeld wordt! In ons nationaal  voetbal idem dito… daar worden omwille van TV-rechten matchen op vrijdag, zaterdag en zondag gespeeld. Die matchen verschuift men toch ook niet allen zomaar plots naar de vrijdag omdat er op zaterdag of zondag sneeuw voorspeld wordt! Voorzitter Filip Norman heeft daar duidelijk een punt… want er zijn mensen die op vrijdag nog moeten werken of andere zaken gepland hebben… vandaar dat men niet zomaar vooraf vastliggende zaken (zoals onze nationale vluchtkalender) kan wijzigen! Duivensport is nu eenmaal een sport waar men nooit voor iedereen goed kan doen, de winnaars hebben er altijd gelijk… de verliezers zoeken altijd naar oorzaken, vooral naar deze… om eigen falen te verdoezelen! Als voorzitter heeft men echter de taak om de belangen van ‘alle’ liefhebbers te behartigen… van zijn beslissing hangt het lot van al deze Tarbesduiven af, waarvan een groot deel wellicht ook nog de internationale Perpignan op zijn agenda had/heeft staan! Enige omzichtigheid  is dus geboden… en wie Filip Norman een beetje kent, weet dat hij zijn taak ter harte neemt, steeds handelt in het belang van de duiven en de duivensport! Hopelijk krijgt hij morgen de weergoden aan zijn kant… en kunnen de duiven er te Villeneuve Agen eindelijk gelost worden! Al lijkt volgens de meest recente weerkaarten, woensdag (voorlopig) de beste optie te worden…  afwachten dus!

Voorzitter zijn van een nationale duivenorganisatie, of inrichter van een nationale duivenvlucht… er zijn op dit moment wellicht prettiger jobs in het leven!

Nog even ter herinnering de coördinaten van Villeneuve-Agen: 44 10 21 / 00 39 21

Paragraaf

Weer voor maandag: zonnig in het zuiden, regen overal elders. De wind komt overwegend uit het zuidwesten.

  

Paragraaf

Weer in Tarbes deze ochtend: lage bewolking, regen, matig zicht, windstil

Paragraaf

Weer voor morgen: zware regenval, onweer in het westen van Frankrijk en zuidwestenwind

  

Paragraaf

De vlucht werd uitgesteld tot morgen.

Paragraaf

Morgen gaat het regenen in het westen van Frankrijk en wordt het bewolkt tot zonnig in het oosten. Er waait een zuiden- tot zuidzuidwestenwind.

  

Paragraaf

10675 duiven nemen dit jaar deel aan Tarbes.

BELGIË - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM:           4877
FRANKRIJK - FRANCE - FRANKREICH - FRANCE:         3145
DUITSLAND - ALLEMAGNE - DEUTSCHLAND - GERMANY:       2182
ENGELAND - ANGLETERRE - ENGLAND - ENGLAND:         390
G.H.LUXEMBURG - G.-D. LUXEMBOURG - LUXEMBURG - LUXEMBOURG: 81

Totaal: 10675

Meer details voor België klik hier

Paragraaf
Volgende week neemt de Zuid Limburgse Unie (Z.L.U. Nederland) niet deel aan de internationale wedvlucht uit TARBES van 16 juli eerstkomend.
 
Dit zou in eerste instantie voor gevolg kunnen hebben dat de winnaar van 2010, de Heer Jos Martens uit Stein (NL) alsook al die andere Nederlandse fondliefhebbers die elk jaar opnieuw op de afspraak waren,
ditmaal niet zouden kunnen deelnemen.
Omdat wij de Nederlandse duivenliefhebbers de mogelijkheid op een Internationale overwinning (zowel met oude duiven als met duivinnen) niet willen ontzeggen, nodigt de Belgische Verstandhouding hen uit om in één van de Belgische lokalen van de Provincies Antwerpen, Limburg, West-Vlaanderen en eventueel ook Oost-Vlaanderen te komen inkorven.
Dit met toestemming van de Koninklijke Belgische Duivenliefhebbersbond.
 
Voor een goed begrip nog even de landen citeren die volgende week wel deelnemen aan de internationale Tarbes-vlucht : Duitsland, Frankrijk, Engeland, G.-H. Luxemburg en België.
 
De inkorving voor Tarbes heeft plaats op dinsdag 12 juli – de lossing is voorzien op zaterdag 16 juli 2011 (op het eerste uur bij gunstige weersomstandigheden).
 
Ter info :
- de inkorvingsburelen van de Provincie Antwerpen :
        Wijnegem – Bevel – Stabroek – Sint-Antonius – Oud-Turnhout – Herentals – Retie – Houtvenne – Mol – Beerse – Sint-Job-in-‘t Goor & Mechelen.
 
- de inkorvingsburelen van de Provincie Limburg :
        Sint-Lambrechts-Herk – Maaseik – Tongeren & Zonhoven.
 
- de inkorvingsburelen van de Provincie West-Vlaanderen :
        Kortrijk – Rekkem – Roeselare – Steenbrugge – Vlamertinge – Gistel – Meulebeke & Zarren.
 
- de inkorvingsburelen van de Provincie Oost-Vlaanderen :
       Aalst – Dendermonde – Ninove – Lokeren – Sint-Gillis-Waas – Zottegem – Eeklo – Gent – Ronse & Moerbeke.
 
Wij heten u van harte welkom!
 
Voor de Belgische Verstandhouding,
Yvan Eeckhout,
Secretaris
Paragraaf

16 juli 2011 - Tarbes