Bordeaux (Int.) 2011

  • Organisator: Télévie
  • Categorieën: Oude, Jaarse, Dubbeling duivinnen
  • Inkorvingsdatum: 28/06/2011
  • Lossingsdatum: 02/07/2011

Officieel internationaal resultaat online

Klik hier voor de resultaten van de oude, jaarse en duivinnen.

Officieel nationaal resultaat België online

Klik hier voor het resultaat.

Nationaal winnaar België 4.921 oude: Van De Walle M & F (Zwalm, BE) UPDATE

Tevreden zijn met de geleverde prestatie van de duif, enigszins ontgoocheld omdat je net de nationale winst lijkt gemist te hebben... dat was zowat het sfeerbeeld gisteren ten huize Marc & Francky Van De Walle in Zwalm. Een sfeerbeeld dat later op de avond kwam om te slaan in volle euforie, omdat ze toch tot 'nationaal winnaar Bordeaux Oude' werden uitgeroepen. Wat was er gebeurd? De tandem Jos & Jan Loobuyck uit Aalter die in alle nationale prognoses als 'nationaal winnaar Bordeaux Oude' stonden gerangschikt, bleken bij controle hun controlegummi pas 17 minuten na hun electronische kloktijd (en niet binnen de 10 minuten zoals vereist volgens nationale reglementen KBDB), in hun manueel controletoestel geklokt te hebben... waardoor hun duif volgens de nationale reglementen KBDB diende terug gezet te worden naar deze manuele kloktijd van de controlegummi! Weg nationale zege... die nu in handen kwam van de gebroeders Marc & Francky Van De Walle uit Zwalm, wiens winnende duif een snelheid haalt van 1071 m/min.

Nationaal winnaar België 6.249 jaarlingen: Ardeel Roger (Sijsele, BE)

De nationale winnaar Bordeaux jaarlingen in België komt uit West-Vlaanderen, meer bepaald uit Sijsele (bij Damme).

Roger Ardeel is de gelukkige. Zijn winnende duif behaalde een gemiddelde snelheid van 1067 m/min, meteen de snelste van 6.249 jaarlingen!

Boven en onder: Roger Ardeel en zijn vrouw met hun nationale held!

Kersvers nationaal winnaar Pau Peter Symaeys met de nationale winnaar in de hand, oud-nationaal winnaar Hendrik Mortier zorgde voor de champagne!

 

Internationaal winnaar 11.417 jaarlingen: Mark Gilbert (Windsor, UK)

Internationaal winnaar Bordeaux jaarlingen werd Mark Gilbert (Windsor, UK). Zijn duif haalt het aan een snelheid van 1091,49 m/min  van 11.417 jaarlingen!

 

 

Internationaal winnaar oude en snelste van 22.029 duiven: Mr. & Mrs. Cooper (Bath, UK)

De internationale winnaar Bordeaux bij de oude duiven en tevens snelste van het ganse konvooi van 22.029 duiven komt uit Engeland, met name Mr. & Mrs. Cooper, met hun doffer 'Farmer George' aan een snelheid van 1159 m/min.


De internationale winnaar: 'Farmer George' 

 

 

Nationale winnaar Duitsland oude: Neurath Joachim

Nationale winnaar Duitsland jaarse: Freialdenhofen & Zonen

Nationale winnaar Nederland oude: P. Oele

Nationale winnaar Nederland jaarse: Schmitz Geert

Gelost om 6u45

De duiven van de internationale vlucht uit Bordeaux werden gelost te Villeneuve Agen om 6u45

en dit bij zeer mooi en zonnig weer, en een zeer zwakke NO-wind.

Verantwoordelijke Gilbert Wauthier deelde ons mee dat de duiven zeer vlot vertrokken zijn.

Ter  herinnering: zoals gisteren meegedeeld in een persbericht werden de duiven gelost te  Villeneuve-Agen (en niet te Villeneuve sur Lot!)

De nieuwe coördinaten hiervan zijn : + 441021.0 / + 003921.0

Aantal duiven

Ondertussen ontvingen we ook het aantal ingekorfde duiven voor Bordeaux internationaal.

België = 11.170
Nederland = 8.577
Duitsland = 1.636
Engeland =  646
 
Totaal = 22.029 duiven (oude en jaarlingen samen)
 
UPDATE Totalen Bordeaux: klik hier

Weerkaarten

Voor zaterdagmiddag wordt mooi weer voorspeld met een Noordoostenwind.

Algemene info

02 julie 2011 - Bourges I

BORDEAUX 2011 International

Het vluchtseizoen 2011 is vorig weekend op gang geschoten, volgende week gaan de deuren naar Frankrijk open. De duivenliefhebbers zijn met andere woorden in volle zwier om hun duiven voor te bereiden op het nakende sportseizoen. Voor de fondmannen is Bordeaux van 'Télévie" nieuw op de internationale vluchtkalender... omdat in 2011 voor het eerst nu ook de provincies Oost- en West-Vlaanderen aan deze vlucht mogen deelnemen (tot 2010 hadden beide provincies een aparte interprovinciale wedvlucht vanuit Bordeaux... los van de 'euregio' Bordeaux Télévie waarvoor ze in beide provincies niet mochten inmanden)... en deze vlucht vanaf nu dus, het volwaardig statuut van 'internationale wedvlucht' kreeg toebedeeld! De naam van Bordeaux werd behouden voor deze vlucht, omdat de internationale weerklank voor deze vlucht te behouden... al zal de losplaats in het oostelijker gelegen Villeneuve plaats vinden. We kregen van de organisatoren alvast reeds volgende informatie omtrent de eerste officiële 'internationale' confrontatie vanuit Bordeaux!

BORDEAUX 2011 International Klik hier