Zoeken

Pieter & Gea Veenstra op de Nederlandse televisie

Zondag 5 februari bracht de Nederlandse nationale televisie een interview met Pieter & Gea Veenstra over hun recordverkoop met PIPA. Hieronder kunt u het interview herbekijken.

Reacties

je kan er een hoop kritiek op afgeven, maar deze 2 mensen zijn op en top liefhebbers en je moet wel blind zijn om niet te zien met hoeveel passie die Pieter met zijn duiven kan omgaan! Ik weet hij is niet de enige die dit duiven(gevoel)talent bezit, maar hij durft in ieder geval mee voor de dag te komen.

Ik zei al: er zijn er meer die zo gepassioneerd met deze dieren kunnen omgaan en ik zag vandaag bij toeval een 2de en 3de voorbeeld van dit niveau: Cor Ploeg, Friesland, die voor meer dan 50.000 euro zijn internationale asduif verkoopt aan Norman uit België. En als je hoort en ziet hoe zowel de verkoper als koper met elkaar de moderne duivensport uitdragen, dan snap je niet dat er niet meer jeugdleden de voetbalschoenen uitdoen en een stofjas aan.. De 3de in dit rijtje van supertoppers is André v.d. Wiel, die op Youtube is te bewonderen en een staaltje van duivenpassie en duivenhokkenbouw ten toon spreidt, die zijn weerga niet kent. Een absolute aanrader...deze video van pakweg 1 kwartier (veel tekort!)

Het is wachten op de vonk die moet overslaan op de professionele marketeers, die dit positieve beeld van een familie Veenstra c.s. willen doorvertalen in een perfect kant-en-klaar-concept voor beginners: een gesponsord ABC duivenplan. Als ik 25 jaar jonger was geweest, dan had ik het zelf gedaan. Maar voor nu heb je jonge internet en social-media entrepreneurs nodig, die het helemaal zien zitten om een duivensport concept te ontwikkelen! Met een beetje inventiviteit moet er een nieuw exportimpuls aan meegegeven kunnen worden.

Ter afsluiting: André heeft via zijn Livebeelden.nl diverse tophokken in de aanbieding. Voorzover ik nu kan overzien is dit HET middel van de toekomst. Je mag er toch van uitgaan dat de bestuurders allemaal gaan kijken hoe, wat en voor wie..?

Rob

Rob dat is de vaste waarheid zo als gij het zegt maar veel liefhebbers durven dat niet toe geven ze denke altijd dat ze de beste hebben

Hoi FrancisVC, ik weet niet of het dé vaste waarheid is maar het is in ieder geval wel de mijne Smile

En inderdaad je hebt volkomen gelijk: de meeste denken dat ze de beste duiven bezitten als je leest wat ze erover schrijven, bvb:

- superduif
- super, super de superduif enzovoort. Ik heb mezelf geleerd daar anders naar te kijken en misschien heb jij hier ook iets aan..

Ik ben zelf voor theo streefkerk ca 125 bons wezen uitschrijven en dan merk je als bedenker van die verkoopverhaaltjes, dat je onwillekeurig de boel gaat overwaarderen (super, super en superlatieven..worden het dan.)En al helemaal als je iets moet gaan schrijven over een zeer aardig mens, die eigenlijk beter had moeten weten door geen bon te schenken, want die lieve en zeer nette mensen hebben geen duiven die iets geweldigs hebben gepresteerd. Maar ze willen gewoon ook is met hun naam tussen "de grote mannen" fonkelen, en ik als schrijver moet dan maar weer de zoveelste super, de super, de, de, de allersuperste bon aan de man zien te brengen. Nee, ik vind mezelf niet een zeurkous en ook niet zielig, want ik heb hele fijne reacties gekregen op mijn "zotteteksten". Blijkbaar, had ik er toch iets op weten te vinden, waardoor iedereen er een glimlach over zijn gezicht van kon krijgen. kortom, na maanden en vele uren van pijnlijke teksten schrijven heb ik wel ingezien, waarom o.a. Fons van Ophuizen (groot veilingmeester en schrijver.) in zijn beste dagen van die lyrische en zottige verkooppraatjes kon vertellen en schrijven. Sterker nog, ik heb door mijn eigen pijnlijke schrijverij heel veel waardering gekregen voor die professionele broodschrijvers bij o.a. een pipa en / of dreampigeons.com in Nederland.

PS. Maar ik vind nog steeds dat heel veel duiven voor veel teveel euro's worden aangekocht. Niet door de mensen uit bvb een land als China of Taiwan, maar door Belgen en Nederlanders. Want wij moeten toch wel beter weten; dat je wel de duif of een koppel eitjes kunt kopen voor 1000 euro, maar de beste brave prestatie liefhebber er niet bij krijgt Wink Maar dit om even toch een beetje kritiek te hebben.. Anders wordt het me te zoetigggggg

Rob