Zoeken

Video

(07/10/2019) Jan Hooymans legt zijn strategie uit: alle duiven testen in Nederland, België en het VK

Jan Hooymans legt in volgende video uit hoe hij op het idee kwam om zijn duiven op verschillende hokken uit te testen en hoe dit bijdraagt tot zijn kweekstrategie.

Video

(27/09/2019) Derek Rooney (UK) presenteert zijn stamkweker Harry's Favourite (VIDEO)

Derek Rooney trok in 2013 naar Jan Hooymans en keerde terug met een aantal duiven waaronder Harry's Favourite. Deze topkweker ontpopte zich over het Kanaal tot de stamvader van het hok Rooney!

Video

(20/05/2015) Video: Combinatie Derycke-Schieman (Axel, NL) is het Nederlandse bijhuis van grootmeester Gaby Vandenabeele

Combinatie Derycke-Schieman beschikt over een stam duiven waarin het edele fondbloed van de Gaby Vandenabeeleduiven stroomt. Met Gabriëla, een 100% Vandenabeele, wisten ze in 2014 de enige nationale jongeduivenvlucht in Nederland op hun konto te schrijven: 1e Gien (Sector 1) tegen 17536 duiven.

Video

(04/11/2014) Video: Bart en Francis Verdeyen (Steenokkerzeel, BE) stellen twee Barcelonacracks voor

Met zijn 28 jaar behoort Bart Verdeyen tot de jongere garde in het circuit. Samen met vader Francis is hij vooral gekend van zijn exploot uit de koninginnenvlucht Barcelona in 2010, toen hij met Black Shadow op de 1e Nationaal beslag wist te leggen. Deze duif en Claire, 2e Nationaal Barcelona 2011, komen nu in veiling.

Video

(03/08/2014) PIPA-dvd 2014: gezondheidsinspectie & DNA

De nieuwe PIPA-dvd werd in februari 2014 op de Belgische duivenbeurs Fugare aan het grote publiek voorgesteld. Omdat we iedereen de kans willen geven om deze dvd te bekijken, brengen we in de loop der weken verschillende fragmenten uit de dvd op onze website. Hier gaat het over de gezondheidsinspectie op de PIPA-hokken & DNA-testen.

Video

(31/07/2014) PIPA-dvd 2014: het keuren van duiven voor de PIPA-veilingen

De nieuwe PIPA-dvd werd in februari 2014 op de Belgische duivenbeurs Fugare aan het grote publiek voorgesteld. Omdat we iedereen de kans willen geven om deze dvd te bekijken, brengen we in de loop der weken verschillende fragmenten uit de dvd op onze website. Dit fragment gaat over het keuren van duiven voor de PIPA-veilingen.

Video

(23/06/2014) PIPA-dvd 2014: Leo Heremans-veiling

De nieuwe PIPA-dvd werd in februari 2014 op de Belgische duivenbeurs Fugare aan het grote publiek voorgesteld. Omdat we iedereen de kans willen geven om deze dvd te bekijken, brengen we in de loop der weken verschillende fragmenten uit de dvd op onze website. Vandaag: de Leo Heremans-veiling.

Video

(07/03/2014) Video: Yong Lin (Ter Aar, NL) toont de duiven die dit jaar de Nederlandse duivensport gedomineerd hebben

Dat Yong Lin (Ter Aar, NL) dit jaar duivenminnend Nederland een mooi staaltje van zijn kunsten liet zien, staat buiten kijf. Maar liefst 4 doffers en 1 duivin van Yong staan in de top 10 van Wie Heeft Ze Beter. Met die prestaties kroonde hij zich in 2013 ook tot Beste Liefhebber WHZB.

Video

(06/03/2014) Video: Rudi De Saer (Ruiselede, BE) stelt de drie nationale winnaars voor die op zijn kweekhok zitten

In deze video weidt de bekende Belgische duivenmelker Rudi De Saer (Ruiselede, BE) uit over zijn geschiedenis in de duivensport en stelt hij de drie nationale winnaars voor die momenteel op zijn kweekhok gehuisvest zijn.

Video

(24/02/2014) Video: Fondcoryfee Etienne Meirlaen (Deurle, BE) stelt zijn kolonie en hokken voor

Etienne Meirlaen is een man van de fond en zware fond. In deze video worden zijn grootste sportieve successen opgesomd en worden zijn belangrijkste kwekers getoond. Daarnaast geeft hij ook een rondleiding op zijn vlieg- en kweekhokken in Deurle en licht hij zijn spelvoorbereiding voor Barcelona toe.

Video

(10/02/2014) Video: L,B&J Geerinckx (Wommelgem, BE) tonen enkele van hun beste duiven

De combinatie L,B&J Geerinckx (Wommelgem, BE) heeft enkele superduiven op haar hokken zitten. In deze video brengt Bart Geerinckx enkele van de beste duiven van de combinatie in beeld: Blue Lagoon, Acy, Just Wait, Luc en Miss Magic.

Video

(07/02/2014) Video: Met zijn totale verkoop (behalve jongen 2013 en 2014) in het verschiet blikt Gert Jan Beute (Wilhelminaoord, NL) terug op zijn carrière en kolonie

Gert Jan Beute (Wilhelminaoord, NL) verkoopt in februari 2014 al zijn duiven (behalve jongen van 2013 en 2014). In deze korte video presenteert hij zijn meest waardevolle duiven en blikt hij met de glimlach terug op zijn geschiedenis in de duivensport.

Video

(26/12/2013) Video: Flavigny-Wozniack (Fournival, FR) stellen hun kolonie voor naar aanleiding van hun veiling

Flavigny-Wozniack (Fournival, FR) verkopen hun beste vlieg- en kweekduiven van 16 december 2013 tot 29 december 2013. In deze korte video stellen ze hun kolonie voor waaronder enkele van de duiven die geveild zullen worden.

Video

(07/12/2013) Video: Combinatie Vredeveld-Leemhuis (Coevorden, NL) stelt haar team en topduiven voor

Vanaf 25 november 2013 biedt de combinatie Vredeveld-Leemhuis haar volledige vliegploeg te koop aan. In deze video bespreken Harm Vredeveld en Robert Leemhuis hun geschiedenis, de samenstelling van hun team en de duiven die hun kolonie kleuren.

Video

(06/11/2013) Video: Sébastien Casaert (Russeignies, BE) gaat dieper in op zijn carrière in de duivensport na twee nationale asduiftitels

Na twee nationale asduiftitels op de grote halve fond binnengehaald te hebben blikken Sébastien en Hugo Casaert (Russeignies, BE) terug op hun geschiedenis in de duivensport. Daarbij stellen ze ook de beste duiven uit hun kolonie voor.

Video

(14/10/2013) Video: Braad-de Joode (Woudrichem, NL) blikken terug op hun geschiedenis en presenteren enkele van hun beste duiven

In deze video blikt de Nederlandse combinatie Braad-de Joode terug op haar geschiedenis in de duivensport. Ook tonen ze enkele van de beste duiven die hun hokken bevolken.

Video

(07/10/2013) Video: Benny Steveninck (Hamme, BE) leidt ons rond op zijn hokken

In deze video leidt Benny Steveninck ons kort rond op zijn hokken. We leren ook kennismaken met Chipo, Benny's stamdoffer, en drie van Benny's beste duiven: Sun, Crack en Chihaut 98.

Video

(13/05/2013) Video: Leo Heremans (Vorselaar, BE) toont enkele van zijn toppers in de hand - deel 2

In 13 korte filmpjes presenteert Leo Heremans enkele van de toppers die op zijn hokken in Vorselaar gehuisvest zijn. In deze tweede reeks komen volgende duiven aan bod: Nieuwe Olympiade, Power, Roeper-koppel, Safier, Favoriet Paar, Nieuwe Rossi en Eenoogske.

Video

(12/05/2013) Video: Leo Heremans (Vorselaar, BE) toont enkele van zijn toppers in de hand - deel 1

In 13 korte filmpjes presenteert Leo Heremans enkele van de toppers die op zijn hokken in Vorselaar gehuisvest zijn. Hier vindt u alvast de eerste reeks van 7 filmpjes over volgende duiven: Bolt, Broer Bolt, Ouders Bolt, Gilbert, Olympic Sperwer, Ouders Olympic Sperwer en Dubbel Aske.

Video

(10/05/2013) Video: Leo Heremans (Vorselaar, BE) leidt u rond in zijn hokken

In deze korte video leidt snelheidsicoon Leo Heremans u rondt in zijn hokken in Vorselaar en toont hij ook enkele van zijn duiven die de hokken bevolken.