Zoeken

Wilson Dekens (Zingem, BE) wint 1e Nationaal Limoges met een kleinzoon van Jordy!

De nationale opener van het fondseizoen vanuit Limoges werd een harde dobber. Een echte kuitenbijter. Hard maar eerlijk. Heerlijk helder zomerweer en bijhorende kopwind waren de scherprechter van dienst.

Geen vlucht voor doetjes dus, maar wel voor kleppers met voldoende ‘jus’ in de vleugels.  Het was de eerste getekende van Wilson Dekens die voor het krachtexploot zorgde, door de 18.407 deelnemende oude duiven het nakijken te geven. Wilson tekende zijn nationale winnaar om 17u 34’ 33” op een afstand van 626,130 Km, wat uiteindelijk de hoogste snelheid liet uitrekenen aan 1118,99 m/min. Goed dus voor nationale winst, voor de neus van topfavoriet Rudi Desaer die 2e eindigt, en Hubert Debaene die op plaats 3 het podium vervolledigt.

Wilson Dekens een fantastische winnaar

Aan de Heulestraat te Zingem werd tijdens het voorbije weekend een nieuwe episode geschreven aan de rijke duivengeschiedenis, die in deze beroemde (duiven)straat reeds bij elkaar werd gevleugeld. Met de gebroeders Vandenheede en Wilson Dekens herbergt de Heulestraat een stukje fine fleur van onze nationale duivensport. Het is er wekelijkse bikkelen om de vroegste duiven. Iets wat dikwijls ook een strijd is om de hoogste eer.

De kolonie van Wilson en vrouwtje Lydie was de jongste seizoenen niet uit de brandende actualiteit weg te slaan. In 2012 wonnen ze met hun New Ace nog de 1e Nationale Asduif Fond KBDB. Vorig jaar wonnen ze met Monti ook al 2 x 1e Provinciaal, uit Montélimar en Souillac. Niet toevallig telkens op vluchten met hard labeur, aan snelheden van 1200 m/min of minder. Wat eens te meer bewijst dat op de Wilson Dekenshokken echte krachtpatsers zitten, duiven met ‘power’ in de vleugels. Kerels die in staat zijn om te stunten, en dit met de regelmaat van een klok.

Ondanks de vele en grote successen die de jongste seizoenen reeds werden behaald, zijn Wilson en Lydie er steeds zeer  bescheiden onder gebleven. Echt volksvrienden en vooral… mens onder de mensen. Vandaag werkend aan het succes van morgen. Wetend dat noeste arbeid, inzet en gedrevenheid, vroeg of laat wordt beloond. Successen werden hen niet zomaar in de schoot geworpen, maar zijn het resultaat van een doorgedreven selectie, visie, en duivensport in alle eenvoud. We verwijzen u graag nog eens naar de reportage van goed 2 jaar terug, waarin we het reilen en zeilen achter de kolonie Wilson Dekens voor u uit de doeken deden (lees er hier nog eens alles over). Een aanpak waar Wilson zich aan houdt . Waarom veranderen als de succestrein op het juiste spoor zit?

Op Limoges werd naast nationale winst nog een mooie reeks neergezet , wat betekent dat de fondploeg klaar is om er de komende weken nog voor meer stuntwerk te zorgen. Al is men met de Jordy Limoges – na zijn nationale winst - nu wel de kopman van het succesteam kwijt.

Limoges lokaal 269 oude: 1-11-13-20-21-32-39-41-49-74-76 (11/19)
    Prov 4.267 oude: 1-57… (prognose top-100)
    Nat 18.407 oude: 1… (en vermoedelijk 12 of 13/19)

Opnieuw een telg uit die fantastische Jordy-lijn

De nationale winnaar, nu omgedoopt tot de Jordy Limoges, is zoals zijn naam het aangeeft… opnieuw een directe afstammeling uit die stilaan gouden Jordy-lijn. Hij is namelijk een kleinzoon van deze fantast.  De Jordy was niet alleen een fantastische duif, hij bleek ook nog over een stel super genen te beschikken voor de kweek. Zijn erfkracht kwam de jongste seizoenen duidelijk aan de oppervlakte in tal van echte fondcracks die de kolonie Wilson Dekens rijk is. Duiven die tot de beste fondatleten van ons land behoren. Jordy werd zelf 6e Nat. Asduif Fond KBDB 2008. Zijn kleinzoon, de New Ace, deed nog beter, en werd 1e Nat Asduif Fond KBDB in 2012. De Jordy Limoges leverde zopas het stuntwerk uit Limoges, als nationaal winnaar. Referenties die deze succesrijke kweeklijn toch stilaan wereldfaam aan het bezorgen zijn!

-Jordy Limoges BE12-4191454

’14 Limoges  Nat 18.407 d. 1
’14 Vierzon  Lok   668 d. 40
’13 Libourne  Nat  6.134 d. 20
’13 Narbonne I.Nat  7.859 d. 382
’13 Poitiers  Lok   491 d. 62
        Nat 13.135 d. 1120

Vader: Son Jordy BE10-4030339
Een rechtstreekse zoon van de Jordy, en halfbroer van de moeder van New Ace. De Jordy werd destijds verkocht bij PIPA. Alvorens hij in de veiling kwam had Wilson er zich nog enkele afstammelingen uit gefokt, waaronder deze Son Jordy.

Moeder: Blauw Bafort BE11-4225314
Een rechtstreekse Luc Bafort uit Temse. Ze is een dochter van de Rode Barcelona BE02-4185847 (zelf 103e Nat Barcelona in ‘04) x Kathy BE07-4361036, een rechtstreekse Chris Hebberecht als dochter van Pokemon (zelf 1e Prov 3.433 d., en 12e Nat Brive 22.026 d.).
Bekijk hier zijn volledige pedigree

Duidelijk een kerel voor het zware werk. Als jaarling worden de duiven bij Wilson zeker niet gespaard, maar dienen er bewijzen geleverd van hun kunde. Ook deze Jordy Limoges kreeg als jaarling de snikhete en snoeiharde Libourne onder de vleugels geschoven, goed 3 weken later ook nog Narbonne. Het bewijst meteen dat de Wilson Dekens-duiven tegen een stootje kunnen, en zeker niet kapot gespeeld zijn met dit regime.

De kolonie van Wilson en Lydie zit de jongste seizoenen duidelijk in de lift. Deze prachtige nationale overwinning bezorgt hen wellicht die reeds lang verdiende (inter)nationale erkenning. Een dikke proficiat Wilson en Lydie!

Reacties

Beste Wilson en Lydie

Van harte gefeliciteerd met jullie nationale overwinning.
Geniet van deze nieuwe prachtprestatie!!!

Gr
John en Kathleen Meurysse - Stam

Geweldige prestatie, gefeliciteerd, jammer dat de stamboom zo slecht te lezen is op Pipa,

Proficiat !

Wilson & Lydie - bedanken de vele mensen met de felicitaties die we gekregen hebben!!!

Ad, je kunt met het "+"teken het beeld vergroten!

Wilson en Lydie

Van harte proficiat met deze prestatie. Met dit weer nationaal zegevieren is enkele gegeven aan de allerbesten! Geniet ervan en nog veel succes op de komende fondvlchten!

Sportieve groeten

De Vroe - Van Gaver - Vandeputte pigeons
Johan, Tom en Rudi

Félicitations Mr Wilson

Félicitations Wilson et Lydie

et bonne saison 2014.

Salutations Colombophiles.

Didier WAILLY

Wilson Dekens a great winner