Zoeken

Victor Bruynseels (Bevel, BE) wint nationaal Chateauroux III jonge duiven

De BE15-6130556 van Victor Bruynseels uit Bevel wint de 1ste nationaal tegen 17.203 jonge duiven.

De nationale vlucht vanuit Chateauroux zal de geschiedenis ingaan als een van de zwartste uit de jongste geschiedenis van de duivensport. Massale verliezen vielen te noteren. De wedstrijd stond nationaal open tot zondagavond. Op dat moment waren dus nog drie vierde van de duiven op de dool.

Maar ook op dergelijke vluchten zijn er nationale overwinnaars. Het maakt de prestaties er niet minder mooi op. Zo won de BE15-6130556 van Victor Bruynseels uit Bevel de 1e nationaal tegen 17.203 jonge duiven. Het duivinnetje deed dat met een gemiddelde snelheid van 1.117,72 m/min. De nationale zege heeft ook hier een bittere nasmaak. Victor korfde in totaal zes jonge duiven in. Naast de latere nationale winnares maakten nog vijf jonge duivers van de eerste ronde de trip naar Chateauroux. Tot op vandaag keerden de 5 jonge duivers echter niet terug naar hun hok.

De winnares

De winnares BE15-6130556 werd ingekorfd op een jong van +/- 10 dagen. Een ideale neststand om in moeilijke weersomstandigheden de nationale zege mee naar Bevel te nemen, zo blijkt nu. De drang naar haar jong was bijzonder groot en daarvoor trotseerde ze weer en wind. Als voorbereiding vloog ze enkele hafovluchten zonder echt uit te blinken. Vanuit Bourges II nationaal miste ze haar prijs.


BE15-6130556, nationale winnares Chateauroux III jonge duiven 2015


De winnares op het hok met haar jong

De vader van de nationale winnares is een rechtstreekse Jules Lens (Putte, BE). Diens vader, ras Laenen-Mariën uit de lijn van de 8e Olympiadeduif Dortmund, won o.a. de 17e provinciaal Argenton en de 36e provinciaal Chateauroux. De moeder is ras Alfons Slaets via A. Van Doninck.

Klik hier voor de pedigree van de winnares. Klik hier voor de pedigree van de vader van de winnares.

Overstap van kleine halve fond naar zware halve fond

Tien jaar geleden moet het geweest zijn toen het erop leek dat Victor Bruynseels definitief de kaart van de zware halve fond getrokken had met o.a. een 3e interprovinciaal Montluçon en een top 10-plek op de nationale Limoges. Op een slechte vlucht bleven echter de drie beste weduwnaars weg waardoor noodgedwongen opnieuw een stap moest teruggezet worden richting kleine halve fond. In het lokaal te Duffel werd de laatste vijf jaar zo vijf keer na elkaar algemeen kampioen gespeeld. Dit jaar werden er opnieuw enkele oude duiven richting nationaals gebracht, maar nog niet de beste van het hok. Toch werd o.a. een 58e provinciaal Gueret gewonnen en staat het nu al vast dat in 2016 opnieuw met de beste duiven richtingen de nationale halvefondvluchten zal getrokken worden. En misschien wordt de succeslijn dan gewoon doorgetrokken.

Reacties

Proficiat met deze mooie nationale overwinning !!

Gerry en Jean Conaert