Zoeken

Vervloesem & Zoon, Rijmenam (BE) winnen Semi-Nationaal Chateauroux 10.549 jaarlingen.

Rene & Patrick Vervloesem zijn de jongste seizoenen aan een opmerkelijke opmars bezig op de Provinciale en Semi-Nationale ‘Grote Halve Fond’-vluchten. Rijmenam ligt op de grens met Vlaams-Brabant, maar ook op de grens tussen het spel op de middenlijn en de oostenlijn die...

...dwars door de provincie Antwerpen loopt en door versnippering alom, speelomtrekken die werden aangepast enz… werd het tot dan uitverkoren spel op de snelheid en kleine halve fond bij de familie Vervloesem, ietwat de vleugels geknipt. Daarom werd vanaf 2004 (met  de jonge) en 2005 (met de oude duiven) meer en meer de kaart van de provinciale en nationale ‘grote halve fond’ getrokken.
 

Een nieuwe wending in de duivensportloopbaan waar ze ten huize Vervloesem zeker geen spijt van hebben
, want op korte tijde staat de teller reeds op 7 x 1° Provinciale overwinningen, 2 x 1° Nationaal Zone, en nu dus… 1° Semi-Nationaal Chateauroux 10.549 jaarlingen! Een droomdebuut, die snakt naar meer… De vliegploeg omvat momenteel nog 52 vliegers weduwnaars en 18 vliegduivinnen. In de streek van Putte (die net boven hen gelegen is), is het spel met duivinnen immens populair, vandaar dat Rene & Patrick ook de proef op de som namen, met succes! De duiven worden niet volgens het systeem van ‘totaal weduwschap’ gespeeld, maar hebben allen thuisblijvende partners. Van de weduwnaars doffers worden er een 20-tal op de kleine halve fond gehouden, de rest werkt de grote halve fondvluchten af! Ieder jaar worden er een 100-tal jonge duiven geringd, daarvan wordt 1 hok verduisterd, en 1 hok op natuurlijke wijze gehouden. De duivinnen worden tot op de nationale vluchten doorgespeeld, terwijl de doffertjes nooit verder als Noyon worden meegegeven… dus in feite enkel goed worden opgeleerd. In hun duiven zit naast hun eigen oude soort heel wat Engelsbloed verwerkt, enerzijds via rechtstreekse duiven van Jos & Jules Engels, anderzijds via duiven van de tandem Van Eynde-Goovaerts. Verder zitten er nog enkele losse duiven die ze links en rechts bij sportvrienden gingen bijhalen, en die in hun stam worden ingekruist… en om niemand te vergeten en zo onrecht aan te doen, vond Patrick het wijselijk beter hier geen verdere namen op te kleven.

Vrouwen aan de macht
Wanneer we de provinciale en nationale ‘grote halve fondvluchten’ analyseren, dan lijkt het er meer en meer op dat de vrouwtjes de macht aan het nemen zijn over de doffers op deze vluchten… na dubbele nationale winst uit Bourges bij de Gebr. Vandenheede (telkens met een duivin), zijn de beide Semi-Nationaal Chateaurouxwinnaars van dit weekend ook beiden duivinnen. Ook het duifje van Rene & Patrick Vervloesem! De duivinnenploeg van de familie Vervloesem zat nog geen enkel weekend stil sinds de seizoensaanvang begin april alover Momignies, Soissons, Pithiviers ging het naar Vierzon, Bourges, Issoudun en nu dus Chateauroux! Wie had ook het ook weer over het ‘zwakke geslacht’? Een terminologie die alvast niet op onze duivensport van toepassing is!
 

Het was ‘Bieke’ B08-6246525, die voor de Semi-Nat. overwinning tekende vanuit Chateauroux YL. Haar palmares tot heden zag er als volgt uit:
In 2008:
Bourges  prov  6.351 d. 1098
Le Mans  prov  1.345 d. 100
La Souterainne prov  3.170 d. 302
Gueret   prov 2.157 d.  193
In 2009:
Momignies Lok     166 d.  54
Soissons  Lok       57 d. 13
Pithiviers  Lok     157 d. 4
Bourges  prov 3.123 d.  126
Issoudun prov 1.817 d.  74
Chateauroux  B.U. 2.331 d. 1
Semi/Nat 10.548 d. 1

Een prachtige prestatie van ‘Bieke’ die de winst binnenhaalde aan 1569,74 m/min, met een neuslengte verschil  ten opzichte van de duif van de tandem Devilers-Leclercq uit St.Remy die aan 1569,30 m, op plaats 2 strandde! Alvast onze felicitaties aan Rene, Patrick & Bieke met deze prachtige prestatie en dito overwinning!